ApplePie wrote:Ako je bila povecana vlaga jako moguće da je zbog toga. Recept za vracanje: skini žice i obesi na zid u extremno suvoj prostoriji 7 do 15 dana. Slučaj 2. Ako si zatezao šipku a ona preko korodiranih šajbni okrenula vrat i tu ima rešenje. Otpustiš šipku, štapićem za uši staviš WD40 na šajbnu pa cekaš da li će se nešto desiti u roku od 24 sata. Ako se ne desi nastavljas sa prvim receptom. Ili idi kod proverenog majstora za setup. Da ne pricam sad napamet pošto ne znam koliko je zakrivljenje i ne vidim godove da bih znao kako je srezan vrat ... probaj, sve je bolje od ove hirurgije koju ti predlažu

ako ne upali nista ne gubiš. Uvek možeš da odneseš djitru pod nož ..
Ovo mi bas deluje optimisticno!

A i videh pri google-anju da se pominje metoda 1.

Sto ce reci: nista me ne kosta da probam i opalim po metodama, pa ako ne upali - provereni maestro!

Ali po mogucstvu da mi se pojasne metode, tj. odgovori na par pitanjca: Obesi - samo obesi ili je potreban tu neki pritisak? A kod 2. metode: Nisam pipao truss rod posto je gitariska savrseno prava po horizontali, nema ni konkavnosti ni konveksnosti... Samo je odradjen setup kao sto pomenuh u 1. postu i radila turpija po pragovima... Jedino ako se vlasnik pre mene igrao truss rod-om, sto mi deluje kao vrlo verovatno... Na koroziju mislim... E sad, sajbne, gde i kako to podmazati??? A da, i da napomenem da je zakrivljenje najvise 1mm udesno i krece od 8 praga da bude uocljivo...