P&K Audio Novotarije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Re: P&K Audio Novotarije

Post by MUzzY » 12 Feb 2011, 12:10

JK je objasnio totalno. Fantasticno pojacalce za clean/brakeup/mid drive. Bas ima neku svoju upecatljivu pricu. Klon JCM800 koji sam ja svirao ne oprasta greske! Nije me izvukao ni ts808 :) Zao mi je sto tonci nisu hteli da saradjuju jel' sam se potrudio da napravim dobre matrice kako bi sve zvucali "live" al' jbg. ... nesto sam se istripovao da nemamo vremena pa nisam hteo da prekidam kad smo prvi put poceli al' dobro :) opravdanja su opravdanja i nista vise ;)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Feb 2011, 12:20

meni je ono plavo pojačalo najače zvučalo, kakva tončina, prodoran zvuk, oštriji, skroz je za ono što je ljuba i svirao, neki southern totalno. fenomenalno 'jačalo! :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Feb 2011, 12:30

Da, to je Rocket, jeste objasnio za Ljubin stil skroz, V30 u njemu ako se ne varam, uzhasno definisan ton sa jako malo basa, ali kapiram da tako upechatljivo zvuchi tek kad se toliko otpanji. Jive King jeste objasnio, kad se potpuno otpanji njegova bass komponenta mi se nije bash najvishe svidela, mozhda je do tube rectifier-a ko ce ga znati..Sve u svemu vrhunsko jachalo.
Muzzy opusti se please, mani nas tih samo-bichevanje fora sa akademije :D shala mala :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Feb 2011, 14:50

Momcovi, baš ste me ozarili kada ste došli, hvala na tome! :ziveli:
Cortex wrote: Ljuba je obukao najuzhe farmerke koje je imao
:lol: Matore, to su mi najšire farmerke koje imam i jedine na kojima, još uvek, mogu da zakopčam poslednje dugme. :mrgreen: Stigao sam do 11kg (ne obraćam više pažnju na poslednju cifru) i definitivno preterao, mora se na neku dijetu pod hitno. :bambi:

E da, I'm in LOVE with Jive King! ^^
Bukvalno sam se osećao kao kod kuće dok sam svirao to pojačalo. Prelepo i tačno onako kako ja zamislim u glavi odgovara na svaki udarac i pokret ruke. Kapiram zvog čega nekima ne odgovara taj bas odziv, ali "mulj" i taj prelazak drajv-klin koji prave Fender-olika pojačala manje i srednje snage na pristojnom otpanju je nešto što će meni uvek prijati i nabacivati kez na lice. :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Feb 2011, 15:55

Sto se tice samih pojacala, JK je juce najvise prijao mom uvetu (a mislim da se i moj kolega po instrumentu iz benda slozio)... a tek onaj reverb! :shock: :homer:
Cortex wrote:PA sve i da nisam bio na prezentaciji, i da sam se ukljuchio na samom kraju i video Pecinu facu i taj osmeh ponosa, bilo bi vredno dolaska. :ziveli:
:1:

xspaceman

Post by xspaceman » 12 Feb 2011, 16:33

oce biti nekih fotki ili klipova sa događaja?

Hillybilly

Post by Hillybilly » 13 Feb 2011, 10:35

Drugari,
Nadam se da vam se svidela prezentacija i pojacala. Puno hvala Ljubi, Nesi i Drasku na sjajnom sviranju :bow: ! Hvala do Neba Kristijanu na sjajno uradjenom plakatu. Hvala i svima onima koje nisam spomenuo a koji su svojim savetima i komentarima dali svoj doprinos!

Napravili smo nesto snimaka ali pre nego sto ih okacim treba mi savet od nekog iskusnog koji SW da upotrebim za konvertovanje i smanjivanje video fajlova. Konvertovao bih iz .mov u neki drugi format recimo avi ili sl. sto bi odgovaralo kacenju na youtube.
Slike cu okaciti nadam se danas ako stignem...

Ko nije stigao da svrati do Expo-a ima fore jos nekoliko sati. Zatvaranje je danas u 14h pa se vidimo tamo! :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 13 Feb 2011, 15:45

Ne treba ti konverzija nikakva. YT sam konvertuje posle.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Feb 2011, 15:58

Ja klipove uvek konvcertujem u windows media video iliti .wmvjer pravi najmanje fajlove ta kompresija, a ne krade puno kvalitet...Ako imash 2 ili 4 Mb internet onda svakako je pozeljno fajlove kompresovati i eventualno smanjiti rezoluciju, ako ne zelish da bude HD (zavisi i cime je snimano i kakva je ulazna rezolucija)...u suprotnom ces dugo cekati da se uploaduje :) :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 Feb 2011, 16:40

Ja pustim onako glomazan i nekompresovan video da se aploduje i odem da spavam... :P

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Feb 2011, 07:32

Zadesih se na Expo-u i u subotu sa Baba Slim-om i Branislavom, sretosmo mi tu i Wild Child-a...i ostale shredere :mrgreen: I opet bejashe fino skroz, neki lik je svirao kroz Rocketa ponovo bejah odushevljen, Baba je svirao Jive King Deluxe, i odlepio toliko da je zaboravio ovde na forumu da vam predstavi njegov patent u najavi - shtilej! Shtimer koji generishe ponavljanja ulaznog tona, kako bi olakshao sebi, a ne ono, okinesh pa okinesh ponovo pa ponovo, e sad je dobar pitch. Shtilej to eliminishe. Kako - ne znam. Valjalo bi pitati tvorca da nam objasni...
Sve u svemu, patetichan Expo, ali hvale vredan shtand P&K Audio-a :ziveli:
Stvarno fini momci, taj Baba i Branislav. Drago mi je da sam samo potvrdio sliku o sebi koju pruzhaju na forumu odje. :ziveli:

branislav

Post by branislav » 14 Feb 2011, 08:20

Stvarno fini momci, taj Baba i Branislav. Drago mi je da sam samo potvrdio sliku o sebi koju pruzhaju na forumu odje. :ziveli:
Ne znam za Babu ali sto se mene tice :oops:
ali hvale vredan shtand P&K Audio-a :ziveli:
:1: Vredelo je doci samo zbog toga.
neki lik je svirao kroz Rocketa ponovo bejah odushevljen
Iako preferiram zvuk 6V6 i 6L6 stvarno je bilo milina cuti kako "grizu" 84-ke u Rocket-u.
Baba je svirao Jive King Deluxe, i odlepio toliko da je zaboravio ovde na forumu da vam predstavi ....
Sto zbog Jive King Deluxe-a, sto zbog zbog Ilijani-jevih gitara, koje je probao kad si ti otisao, Baba je bio tako sokiran kvalitetom da je pri povratku u NS cutao skoro do Beske.

Branislav

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Feb 2011, 10:04

Cortex wrote:Stvarno fini momci, taj Baba i Branislav. Drago mi je da sam samo potvrdio sliku o sebi koju pruzhaju na forumu odje. :ziveli:
Ah, pa sad crvenim kao Branislav. :oops: :lol:
Matori, super je bilo pričati i družiti se sa tobom, nadam se da se vidimo u NS. :ziveli:
Cortex wrote:...i odlepio toliko da je zaboravio ovde na forumu da vam predstavi njegov patent u najavi - shtilej! ...
Ovaj lapsus koji mi se javio u glavi je bio spektakularni epic fail. :facepalm: :lol: Nešto smo komentarisali dilej i štimer, u razdvojenom kontekstu naravno, i ova kovanica mi pala na pamet, i zamalo da je izreknem naglas. Ali, bio bi toliko smešan lapsus kada bih zaista rekao, da sam morao da podelim to sa Cortexom, na njegovo očigledno oduševljenje. :XD: :ziveli:
branislav wrote:
ali hvale vredan shtand P&K Audio-a :ziveli:
:1: Vredelo je doci samo zbog toga.
Veliko :1:
branislav wrote:
Cortex wrote:Baba je svirao Jive King Deluxe, i odlepio toliko da je zaboravio ovde na forumu da vam predstavi ....
Sto zbog Jive King Deluxe-a, sto zbog zbog Ilijani-jevih gitara, koje je probao kad si ti otisao, Baba je bio tako sokiran kvalitetom da je pri povratku u NS cutao skoro do Beske.
Tačno, nema šta. Ljudi, Jive King Deluxe, pa to je nešto neopisivo dobro. To je taj klin, i majke mi, dok sam svirao, morao sam da pravim prekide, jer mi je bilo teško da poverujem. Ukratko, sada znam koje pojačalo uzimam kada za to bude bilo vreme, da se skrasim sa nekim pojačalom koje nikada neću prodati. Totalni haos.

Peco... nema šta nego :bow: :bow:

A Ilianni-eve gitare... Nemam reči to da opišem. Izrada, detalji, pažnja, završna obrada, udobnost.
Probao sam dva Telca
(jedan je jova+javor+EMG Tele S set aktivni magneti, a drugi je full chambered mahagoni+javor top/2 f rupe+ Gibson humbuckeri i vrat mahagoni+pau ferro), i jednog Strata
(telo nisam pitao, birdseye maple vrat i Gilmour EMG set sa treble/bass boost-om, i middle boost-om),
i ljudi, nisam mogao da verujem kako svaka od te 3 gitare radi. Ne znaš gde ćeš od zvuka koji svojom snagom, čistoćom i lepotom udara direktno u grudi i ne pušta. Bukvalno nisam mogao da dišem, teskoba u grudima i preznojavanje, bez preuveličavanja. Totalna neverica i za zvuk i izradu. Ne znam, šta god da napišem kao opis čini mi se kao da nije dostojno kvaliteta.

I za Ilianni-a, kao čoveka i kao graditelja... samo i ništa manje od :bow: :bow:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Feb 2011, 15:41

Na moju veliku žalost, nisam uspeo da se pojavim na manifestaciji. No eto, pružio sam sitnu podršku, ali žalim što nisam obavio ono što sam se nadao - da malo detaljnije fotografišem sve što je Peca pripremio. Ali biće valjda prilike... Posebno mi je sada bedak kad čitam utiske, vidim da ste se lepo proveli.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 14 Feb 2011, 15:52

Meni krivo sto nisam mogao da dodjem (ispitni rok + expo = fail) i sto cujem da jcm800 nije predstavljen u pravom svetlu :)
Al' pak drago mi je sto je Peca napravio ovakav korak, sledece je lansiranje pojacala u orbitu! Ne bukvalno :D
Nadam se da cu moci da cujem i probam P&K sledeci Expo, a i sto skorije po nekim prodavnicama down town i kod sto vise drugara. :ziveli:

Post Reply