Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by Cope » 01 Mar 2012, 11:56

Bozha wrote:
karton wrote:Bravo Bozo care!
Ja sam samo obican Kralj, ali zasluzio si... http://tinyurl.com/7gkzndy (koliko sam upoznat, ovo je legalan download)

... i najbolji :)

Funkd

Post by Funkd » 01 Mar 2012, 16:02

gricko wrote:bejaše ovde tema o setapu, sa sve YT radovima, te oni što imaju želju da se mangupišu nek daju čoveku link da ima konkretnu stvar, a ne da se prave pametni.
E jbga, ja racunam da svako prvo kuca u search pa tek onda ovde...

karton

Post by karton » 02 Mar 2012, 13:14

hvala, odlican tutorijal! e sad imam jedan problemcic - naime - obzirom da mi neck magnet ima znatno jaci signal od bridg magneta, pokusavam da to izbalansiram prema uputstvu iz ovog tutorijal, ali - kad pokusavam da magnet izdignem na tih cca 2mm, sraf jednostavno ispada iz lezista! da li to govori da je su sedla na kobilici previsoko, ili sta vec? jes' malo visa akcija, ali ako je spustm - zvone zice na nekim pragovima

Cope

Post by Cope » 02 Mar 2012, 13:26

karton wrote:hvala, odlivan tutorijal! e sad imam jedan problemcic - naime - obzirom da mi neck magnet ima znatno jaci signal od bridg magneta, pokusavam da to izbalansiram prema uputstvu iz ovog tutorijal, ali - kad pokusavam da magnet izdignem na tih cca 2mm, srav jednostavno ispada iz lezista! da li to govori da je su sedla na kobilici previsoko, ili sta vec? jes' malo visa akcija, ali ako je spustm - zvone zice na nekim pragovima
Uzmi duže šrafove, a akciju podešavaš prema nahođenju. Odnesi bas na friziranje pragova, uradi setup, i neće ti zujati.

karton

Post by karton » 02 Mar 2012, 13:59

Cope wrote:
karton wrote:hvala, odlivan tutorijal! e sad imam jedan problemcic - naime - obzirom da mi neck magnet ima znatno jaci signal od bridg magneta, pokusavam da to izbalansiram prema uputstvu iz ovog tutorijal, ali - kad pokusavam da magnet izdignem na tih cca 2mm, srav jednostavno ispada iz lezista! da li to govori da je su sedla na kobilici previsoko, ili sta vec? jes' malo visa akcija, ali ako je spustm - zvone zice na nekim pragovima
Uzmi duže šrafove, a akciju podešavaš prema nahođenju. Odnesi bas na friziranje pragova, uradi setup, i neće ti zujati.
pa pokusavam sam., ali ovako cu samo sjebati sve....ne znam kome u ns-u da odnesem bass na setup, mislim - ko je stvarno PROFI? ja znam samo Spileta, ali on je... :roll:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Mar 2012, 14:41

Odnesi Nesi Nikolicu, levorukom gitaristi koji radi u Mixu, on super radi setap a povoljan je sa cenom. Super je lik, idi i sve se s njim mozes dogovoriti.

karton

Post by karton » 02 Mar 2012, 16:02

Baba Slim wrote:Odnesi Nesi Nikolicu, levorukom gitaristi koji radi u Mixu, on super radi setap a povoljan je sa cenom. Super je lik, idi i sve se s njim mozes dogovoriti.
juce sam nosio Nesi u mix, malo mi je otpustio sipku u vratu i kao - to je to - za dz,mada, dao sam mu 30 dinara :) - tj. nisam uzeo kusur od stimera, kasnije sam ja kuci kotirao , pa namestao magnete i sad sam sve sjebo...moram opet kod Nese (kaze da je friziranje pragova 20e)

Cope

Post by Cope » 02 Mar 2012, 17:39

karton wrote:
Baba Slim wrote:Odnesi Nesi Nikolicu, levorukom gitaristi koji radi u Mixu, on super radi setap a povoljan je sa cenom. Super je lik, idi i sve se s njim mozes dogovoriti.
juce sam nosio Nesi u mix, malo mi je otpustio sipku u vratu i kao - to je to - za dz,mada, dao sam mu 30 dinara :) - tj. nisam uzeo kusur od stimera, kasnije sam ja kuci kotirao , pa namestao magnete i sad sam sve sjebo...moram opet kod Nese (kaze da je friziranje pragova 20e)
To je ok cena. Ja sam isto na mojoj Yami radio pragove.

karton

Post by karton » 15 Mar 2012, 22:27

evo kako zvuci
http://kiwi6.com/file/d0bt74c3q2
...i izgleda Yama...
Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 15 Mar 2012, 23:15

Како се зове ова екипа? Страшно ми је позната ова жена што свира гитару.

karton

Post by karton » 15 Mar 2012, 23:17

Ekipa je "Prkos drumski", a "zena" :) se zove Sonja Šešlija.

Cope

Post by Cope » 16 Mar 2012, 00:04

Lepa svirka, nego što ovolko ubrzaste ?

karton

Post by karton » 16 Mar 2012, 00:07

hvala buraz (meni se jako dopada taj plačući operski prateći vokal)...nem' pojma, valjda kolektivno nesvesno ubrzavamo...:)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Mar 2012, 07:26

Аааа, да! Иначе увек сам се питао како је вама пошло за руком да окупите оволико музичара за овакву свирку, пошто мени то апсолутно никако не успевам, као да никог то не интересује. Чак сам се зафркавао да сте их ви и Ика све покупили, па да другима нисте оставили кандидате!

Иначе, поменуту даму ипак знам само са фотографија, њена рођака из Београда је моја дугогодишња пријатељица.
karton wrote:a "zena" :)
Факшит, па шта сам смешно рекао? Мислим, није мушкарац...

Bozha

Post by Bozha » 16 Mar 2012, 08:16

karton wrote:evo kako zvuci http://kiwi6.com/file/d0bt74c3q2 ...i izgleda Yama...
Sve kul... Za tebe zabrana pisanja na temu novog basa bar godinu dana! :ziveli:
Kristijan wrote:Аааа, да! Иначе увек сам се питао како је вама пошло за руком да окупите оволико музичара за овакву свирку, пошто мени то апсолутно никако не успевам, као да никог то не интересује.
Mene interesuje! Znam i jedan dobar studio za probe ovde u ZR-u... :bambi:

Post Reply