pre svega umetnost nije sport... izgleda da ta misao sve vise i vise izmice, al ono svremena na vreme neko je ubaci u neki post, pa onda sve bude oksinisake wrote:Umetnost nije sport masa. Umetnost je za privilegovane.

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
pre svega umetnost nije sport... izgleda da ta misao sve vise i vise izmice, al ono svremena na vreme neko je ubaci u neki post, pa onda sve bude oksinisake wrote:Umetnost nije sport masa. Umetnost je za privilegovane.
koji si ti car!! do jaja!!!nebojsak wrote:Nisam znao da muzika zvuči potpuno drugačije kad je slušaš na Zapadu. Mora da je do one struje, bemliga. Ništa, kad budem u US, možda otkrijem da Dream Theater zapravo ni nema ona instrumentalna izdrkavanja koja se čuju kad im slušaš albume u Evropi, i da im pesme traju po 3 minuta.
Cale moj slusha (uz stariju mjuzu) Muse, Arcade Fire, The Kooks, The Strokes... Cak shtavishe za mnoge nove bendove ponekad prvi put cujem od njega....kide wrote:možda je stvarno tako, a možda tvoj ćale samo hoće da ispadne cool pred tobom i tvojim ortacima. sigurno da ti bolje poznaješ svog oca nego ja, ali nije retka pojava da roditelji se trude da podrže ili pohvale nešto što realno im nije blisko, kako ne bi ispali matore prdonje koje je pregazilo vreme.nemanjavelimirovic wrote:pazi i moj cale recimo nije neki fan Nirvane, stariji je od Dersua sigurno, ali opet ima veliko poshtovanje prema tom bendu i nikada ne bi pljuvao...
Vise je o tome pricao na CHATu zato ne mozes da nadjesh, a da su sapunice, pa ni Hispano cela ekipa da se skupi ne bi nadjebala neke price ovde...Critical wrote:Ja evo trazim vec 10min da nadjem sa kime se covek druzi i koga poznaje ali, nikako da naletim, nemam vremena da citam ove kilometarske postove pa ako moze neko meni lenstini da baci quote tog dela da zadovoljim malo ovu znatizelju.
Jebote da nema MF-a ja bih definitivno redovno pratio ove sapunice na tv-u![]()
nebojsak wrote:Pa nisam uopšte bio grub, to je moj utisak. Zadovoljni i realizovani ljudi obično nemaju taj "znaš ti ko sam ja" stav, ne poturaju broj poznatih koje znaju kao argument, kao ni svoje državljanstvo.
inace predlazem da se topic premesti u battlegrounds i mozda promeni naslov u "ispovest starog lisca" ili tako nesto
Pre svega to nije ni receno. Kljucna rec ovde je masa.pre svega umetnost nije sport
Jes' vala, to i sam MAB kaze! Nikad nisam cuo da neko ko zna da svira brzo kaze - brzina je sranje, ili tako nesto...Ovi koji konstantno brbljaju o tome kako je brzina sranje neka prvo nauce da sviraju. Onda cemo moci da pricamo.
AaaaaaaTartufa je zapravo znameniti Joe Taffola
Mrzim da citiram sebe, ali vec napisahNajvaznije pesme rokenrola (ne govorim o drugim pravcima) napisase bas ti ''sto ne znaju da sviraju'' (odnosno, ne znaju da sviraju, po merilima jednog sred-mastera)...Sta cemo sad?
Hocu reci ok je. Ne mora da znaci da ne prave dobru muziku. Ali oni sami kapiraju da imaju ogranicenja i stide se toga. Rade u okviru njih. Ne idu okolo i pricaju kako je tehnika glupost. Ne hvale se svojim nedostacima.Njihovu muziku malo teze, ali moze da se desi.
Zar je tebi pri slusanju muzike to, sviracko umece, najvazniji kriterijum? Ako sam dobro razumeo, jeste...Mogu da ispostujem likove koji ne znaju da sviraju i koji JAVNO priznaju da ne znaju pa zbog toga traze neki alternativni put kako bi njihova muzika bila slusana.
Ma ne. Uzmimo za primer bluz. Da li je potrebno bluzeru da zna sweep picking? Ni najmanje. Ali ono sto on mora da ima je dobar ton (ne pricam o zvuku, to je vec subjektivna procena). Mislim na ton iz prsta. A i takav ton zahteva odredjenu tehniku i znanje. A svi oni veliki ga imaju (ovde malo generalizujem, posto ne slusam bluz u bas toj meri)Zar je tebi pri slusanju muzike to, sviracko umece, najvazniji kriterijum? Ako sam dobro razumeo, jeste...
Ma koliko bolno zvucalo, povladjivanje raji i pravljenje umetnickog dela su 2 razlicite stvari. Moze da se potrefi kombinacija slucajno. Da se razumemo, volim i ja da ponekad cujem na pr AC/DC, imam svoje razloge za to, ali zna se koliko ima sati.Ne traze ''ljudi koji ne znaju da sviraju'' nikakve ''alternativne puteve'' nego prave pesme, ne za gitariste i ostale instrumentaliste, no za obicnu raju, koja slusa muziku, a ne sviranje.
A sto se ti osecas prozvanim?Kad smo vec kod logike...
Pa nije pogresno. Mozes ti da pises knjigu ako ne znas sva slova. Ali ne mozes da napises Hiperion, LOTR ili Anu Karenjinu.Ne vidim zašto bi bilo pogrešno da neko iz radničke klase pokuša da prenese svoje životne stavove kroz muziku.
Daleko pre Misisipija. Prvi mi na pamet pada Franc List.Sva ta namunjena moderna svirka ima svoje korene u muzičkim ostvarenjima upravo tih muzičara u pokušaju iz najnižih staleža.
Nisu tehnicki nedostaci ovde poenta, nego kult i hype koji su stvoreni.Kritikovati bend poput Nirvane zbog tehničkih nedostataka...
U pravu si. Umetnicko delo je emocija ili ideja koju pojedinac izrazi na neki nacin. Svako delo koje se stvara sa bilokakvim ciljem (npr. povladjivanje raji) ne moze biti umetnicko (mozda i moze, ali obicno nije), zato sto nije iskreno. Bar po mom skromnom (note to some of you: nije tesko biti skroman) poimanju muzike i umetnosti uopste.sub_zer0 wrote:povladjivanje raji i pravljenje umetnickog dela su 2 razlicite stvari
O kakvom hajpu ti pricas?! Zivimo u Srbiji.sub_zer0 wrote:Nisu tehnicki nedostaci ovde poenta, nego kult i hype koji su stvoreni.
Upravo si osvojio nagradu za najgluplje poredjenje Muzickog foruma u 2009. Kako se osecas?sub_zer0 wrote:Pa nije pogresno. Mozes ti da pises knjigu ako ne znas sva slova. Ali ne mozes da napises Hiperion, LOTR ili Anu Karenjinu..
Svaka cast Stiviju, mnogo ga volem kao gitaristu i soumena. Zao mi je sto nisam bio na toj svirci, cujem da je gomila ljudi ostala napolju, jerbo se nije moglo uci...Gledao sam skoro neki intervju sa Vaiem, gde lik kaze kako pravi muziku za sebe. Pa kome se svidi, svidi. Isti lik je napravio cetvorosatnu svirku za 1500 dindzi kod nas. E to je velicina. Zna se ko kosi ko vodu nosi.
A mislis da ljudi skromnih svirackih mogucnosti povladjuju raji? Ne bih rekao... Mislim da nema istinski uspesnog benda koji je imao razradjeni koncept kako da napravi hit, odnosno, da povladjuje raji, da cilja, svesno, na najnizi ukus. Sviraju ljudi, ko i Vai, to sto vole, pa ako se gomili svidi - super, ako se ne svidi - uvek mogu da postanu kultni bend, samo za prosvetljene (veliko je globalno trzisteMa koliko bolno zvucalo, povladjivanje raji i pravljenje umetnickog dela su 2 razlicite stvari.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests