Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
+Hopkins+

Re: Oprema Koju Nemate

Post by +Hopkins+ » 08 Aug 2012, 10:20

On je u prilično dobrom stanju, više kozmetički nego unutra. Za standarde tih iz Binson UK (http://www.binson.com) je u odličnom stanju jer oni vraćaju u originalno stanje i primerke koji su izvučeni iz potoka posle 20 godina, tako da nije problem u tome. Treba kao i na 99% tih sprava iz 60ih godina da se uradi novo ožičenje, da se zamene neki elektroliti, podmaže ovaj motor, itd. Stajao je kod Pece neko vreme ali mi je on iskreno rekao da se njemu ne isplati da ulazi u to jer bi potrošio previše vremena da ga sredi a ne bi mogao da mi to adekvatno naplati, plus on ima bar 5 svojih eho mašina koje čekaju da ih sredi hahaha. Trenutno je kod jednog starijeg drugara elektrotehničara koji se ceo život bavi opremom iz hobija i poznaje te starije sprave, ali i on čovek ima svoj posao preko dana i onda ga prčne tu i tamo kada ima vremena. Ustanovio je da motor radi i da bi sve trebalo da bude ok ali mora da se menja dosta stvari. Potrebna mu je šema, a ove kojih ima na netu su šture a jedino ovi iz UK imaju prave servisne knjige i opremu za te mašine, valjda su otkupili od Italijana, nemam pojma.

Nisam skupio do sada pare za to jer nisu male, po mojoj proceni trebalo bi mi minimum 400-500 eura za celu akciju slanja u Englesku, plaćanja tog servisa i sve. To vredi uraditi kad-tad jer ako ga oni kao ovlašćeni servis srede i stave nalepnicu ja mogu da ga prodam na tom engleskom ebayu za soma funti prilično brzo. To bi kupio neki lik koji drži neki studio, obično se takvi lože na ove stvari. To je još jedan razlog zbog kojeg ga nisam popravio jer to sada može da bude samo studijska sprava. Ne bi teglio to na koncerte ni u ludilu jer je teška kao manja lampaška glava. On ima trafoe, lampe, taj disk, ogromno je. Pare su mi uvek odlazile na neke trenutno potrebnije stvari i tako... nikako da se skrpim za to.

Što se tiče razlike između echoplexa i njega.. pa konkretna razlika je što je echoplex tape echo a ovaj ima taj disk koji samo Binsoni imaju, to je kao neka preteča hard diska hahaha. Binson ima i lampe a echoplex postoji i solid state, postoje i neki solid state binsoni, ali nije to-to. On magnetno zapisuje zvuk na taj disk i čita ga i piše sa onim glavama koje vidiš na slici da su oko diska. Binson ima kristalno čist, blago moduliran echo/reverb zvuk koji ima samo on i to je stvarno to što čuješ na pink floyd albumima, sa stratom, hiwattom i tim Binsonom - to je to 100%. Svi Floydi sve do Wish You Were Here kada je prvi put prešao na digitalni MXR rack. Tu je i česta zabuna kod Gilmura koju ljudi imaju, on NIKADA nije koristio analogni delay, to bi za njega bilo previše mutno, koristio je Binson pa odmah digitaliju, preskočio je te analogne :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Aug 2012, 11:29

Uzhivao sam chitajuci :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 08 Aug 2012, 11:48

ladno imaš binson ekorek...a u mislim da ga nisam vidjao na svirkama?

jes gilmor binson ekorek 2, može se videti u pompeji, mnogo kul sprava...

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 08 Aug 2012, 14:40

Evo da ne dužimo i ne smaramo ljude koje to ne zanima, koga više interesuje ovde može sve da pročita o odnosu Gilmur-Binson. Ovaj kao moj su koristili uglavnom u studiju jer ima nešto duži tajm od tog zelenog kog su koristili na svirkama zato što je manji verovatno, ali čak se i na jednoj fotki u ovom članku vidi da mu ispod onog zelenog stoji ovaj crni.

http://www.gilmourish.com/?page_id=74

Dvejne burazere nisam ga koristio nikada na certu, nisam ga nikada koristio nigde jer ne radi od kada sam ga nabavio. I kada ga sredim nećeš ga videti na koncertima verovatno ali si uvek dobrodošao tamo kod nas u rupu pa da ga probaš. :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Aug 2012, 17:22

Ken iz Infanema je najavio proizvodnju disk eho jedinica™, u bliskoj buducnosti.

Ima vise o tome u jednom intervjuu, koji je posve iritantan, Devi intervjuise Kena. :bambi:
Spoiler:
edit: @ 10.00

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Aug 2012, 18:41

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Aug 2012, 21:02

Dobra.

bancika

Post by bancika » 08 Aug 2012, 21:11

da ne bude da sam sitnicav, ali kako su mogli toliki cvor da ostave, skroz je mood killer

Born_Dead

Post by Born_Dead » 08 Aug 2012, 21:32

Uskoro krecem u izradu ovog finog preampa i otvorio sam stednu knjizicu i nadam se da cu da ustekam za x3jku do nove godine :)

Image

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Aug 2012, 04:02

Funkomat wrote:Dobra.
:1:

Sto se cvorova tice, ima ih na preko 50% solidno ofarbanih gitara u nekom nizem i srednjem rangu. You just can't tell until you strip the solid paint. Inace se dize kosa na glavi. Ovo bar ima herca. Nista to nece smetati pri svirci. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Aug 2012, 07:24

meni ne smeta, nisam ga ni skapraio kao chvor, vec kao neki vrtlog u vec inache magloviti oblaci vortexi galaxije finishu, pa kao centar tog vrtlozhnog kretanja te uzavrele nebeske pare

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Aug 2012, 09:07

Watching Dune much on White Widow? :kokice: :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Aug 2012, 09:10

Cortex wrote:meni ne smeta, nisam ga ni skapraio kao chvor, vec kao neki vrtlog u vec inache magloviti oblaci vortexi galaxije finishu, pa kao centar tog vrtlozhnog kretanja te uzavrele nebeske pare
Misim, ocito je bookmatch, i meni je gotiva. Cvor na jednom mestu, ali ga artist klonirao. Ja sam kul sa tim totalno, stavise, siguran sam da zvuci opako i bas bi volo da imam jednu tako cvornovatu kao buzdovan Marka Kraljevica, pa da zveknem publiku po glavi muzikom.

Opasno izgleda mala. :ziveli:

E, izvini, kad ti ja gotivim gitaru, to ti i nije neki edvertajzment :grummel_2: .

dweezil

Post by dweezil » 09 Aug 2012, 09:57

sve sto treba za srecu :)

Image

Gagi

Post by Gagi » 09 Aug 2012, 10:28

Image

I agree... :1:

Post Reply