Rack reverb/fx

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Rack reverb/fx

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2009, 20:45

Sad je meni jasno zašto ti ne prodaješ tog dinosaurusa :D Da sam znao da na njemu ima tih opcija, i ja bih jurio jedan!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 31 Oct 2009, 20:56

@ Rocket: za zvuk kao na ona 2 klipa je potrebno dodati reverb?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2009, 21:25

"Normalan" delay ispred i reverb iza, to bi bio jedan od najklasičnijih recepata. Objašnjava to čovek na ta dva klipa, ali ne govori pravo u kameru pa se teško razume.

Primer vrlo čistog shimmera, bez puno delayja ispred i bez puno reverba iza - shimmer počinje od 1:08:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 31 Oct 2009, 21:28

Jeste, to je to - od 1:40, kada kaže "Ako pojačamo fidbek..."
Na to sam i mislio, kada feedback krene da 'hrani' gornju oktavu...zvuci toplije nego na midiverbu, bas je razlika.

Ja sam taj efekat cuo davno, prvi put na nekoj ranoj verziji guitar rig-a...valjda se zvala makina psycho delay ili slicno...

p.s.

Gde si iskopao taj grozni bend za primer :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2009, 21:45

Kill surf city wrote:...zvuci toplije nego na midiverbu, bas je razlika.
Glavno da Midiverb ima tu opciju, a lako je dodati delay ispred i malo reverba iza.
Kill surf city wrote: Gde si iskopao taj grozni bend za primer :lol:
Nisam mogao da nađem dobar Coldplay primer (i oni vole shimmer), a Edž shimmeruje sve u šesnajs' :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 31 Oct 2009, 22:32

Rocket Roll wrote:Sad je meni jasno zašto ti ne prodaješ tog dinosaurusa :D
:mrgreen: :XD: :metal:

Rocket Roll wrote:Da sam znao da na njemu ima tih opcija, i ja bih jurio jedan!
Iskreno ima ih povremeno... za oko 30-50 evra...

P.S. izvinjavam se... Balerina 12/24 efekat... malo sam se zaneo i pogresio...

rock action

Post by rock action » 01 Nov 2009, 14:16

evo klip za Eventide Pitch Factor:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 28 Nov 2009, 19:52

Igrom jednog lepog slučaja, došao sam u trajni posed ove prekrasne sprave:
Image
U pitanju je Yamaha SPX90II Digital Multi-Effect Processor iz 80ih. U ekstra je stanju zapravo, kada sam ga uzeo imao je četvrt vekovne naslage masti i prašine pa sam mislio da je izakan, međutim kada sam ga očistio zasijao je kao da je nov.
Najkorisniji mi je definitivno Reverb, ali je i sve ostalo stvarno odlično. Malo sam se začudio što ima tako topli, veoma analogni zvuk, s obzirom da je matora digitalija, pa sam mislio da je ne moguće da nešto digitalno a matoro zvuči bolje nego neke današnje prodže, ali sam se prešao i to dosta.

Izdrndao sam i mali primer, čisto da čujete ako nekoga zanima. Setup je Washburn WI-64 u Yamaha SPX90II koji je namešten samo na Hall Reverb, reverb time 99s i sve to u mali Fender Frontman 15R:

http://www.box.net/shared/ad5t8jpl2b

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Nov 2009, 20:01

:ziveli: :metal:

Nego me tripuje, u oglasima sam video tu spx dvojku, isto posadjenu na toj eho makini ? :O.o:

Ima jos dosta komada iz te generacije rekova koji se danas smatraju 'zastarelim', a zapravo zvuce mnogo bolje nego vecina danasnjih plastikanera. :ziveli:
Last edited by Kill surf city on 28 Nov 2009, 20:08, edited 1 time in total.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 28 Nov 2009, 20:07

Da, ludnica, taj čovek od koga sam uzeo ima isti Roland DC-30 kao i ja. Išao je Nyarlathotep samnom da ga pita dal bi ga prodao, ali ga čovek ne da, jebiga.
Razlika je što moj ima podebljane ove linije na Chorus potovima, a njegov nema, bivši vlasnik ovog mog ga je ofarbao da bi mu svetleo na stejdžu, glupost.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 Nov 2009, 20:15

Sad slusam sample...to je taj Yamaha infinite verb !! :D Ja sam zadovoljan i sa 40 sec , ali ga mixam nisko, samo da peva ispod.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Nov 2009, 20:24

Kongrechulejshns! Mnogo fino zvuci cak i kroz frontmena :D

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 28 Nov 2009, 20:26

Da, ovde sam ga malo izgurao u prvi plan, mislim da je 70-30% odnos reverb-gitara.
Ma prezadovoljan sam, čak i da ima samo ovaj reverb, a ima i odlični pitch shifter, veoma upotrebljivi Echo i Delay i još par stvarčica.
Skroz dobra kupovina za 6500 dinara.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 Nov 2009, 23:23

+Hopkins+ wrote:Igrom jednog lepog slučaja, došao sam u trajni posed ove prekrasne sprave:
Image
U pitanju je Yamaha SPX90II Digital Multi-Effect Processor iz 80ih. U ekstra je stanju zapravo, kada sam ga uzeo imao je četvrt vekovne naslage masti i prašine pa sam mislio da je izakan, međutim kada sam ga očistio zasijao je kao da je nov.
Najkorisniji mi je definitivno Reverb, ali je i sve ostalo stvarno odlično. Malo sam se začudio što ima tako topli, veoma analogni zvuk, s obzirom da je matora digitalija, pa sam mislio da je ne moguće da nešto digitalno a matoro zvuči bolje nego neke današnje prodže, ali sam se prešao i to dosta.

Izdrndao sam i mali primer, čisto da čujete ako nekoga zanima. Setup je Washburn WI-64 u Yamaha SPX90II koji je namešten samo na Hall Reverb, reverb time 99s i sve to u mali Fender Frontman 15R:

http://www.box.net/shared/ad5t8jpl2b
JE BO TE
jako je dobro
i efekat i to sto si svirao :mrgreen: :metal:

Samo jos da se ubace bubanj i bas polako :mrgreen: i opicis neku ambijentalnu bluz stvar sa filingom 'a fool no more' -a

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 29 Nov 2009, 01:39

Hehehe, hvala. Zvuk razbija. Kada pomislim da sam do pre 2 nedelje bio ubeđen da kupujem Digitech Hardwire Reverb i sada za duplo manje pare dobio ovo, uh... :D A što se tiče svirke, stvarno sam samo namuljao nešto čisto da ga čujete, ali volim te ambijentalne noisy tripove svakako.
cccira wrote:Kongrechulejshns! Mnogo fino zvuci cak i kroz frontmena :D
Hvala! Frontmen je ekstra za clean. Možda sam trebao da ga nakačim na V2 da ga čujete sa lampama, ali šta sad...

Post Reply