Ma taj čovek što potpisuje Autorske no comment , ne poznajem ga ali je očigledno neverovatno uporan i dosadan pitam se pitam odakle delovi pošto radi u vojsci ako se ne varam? To je kao ovaj što pravi napajanja od elemenata iz MTS-a ono ako je nešto državno to je i moje

. Svi štancaju neka tobože izolirana napajanja a nije svaki kabal izolovan - tu marnjavaju jedan od drugog a cela šema je sa neta pa ok ...osim ovog izolovano. ima ta tema videh da ne pišem....
Nego autorstvo i zaštita, da znam za Bheringer i neke druge firme ali nisu oni nikada negarilai da su kopirali čak ima u revizijama gde kažu zvući kao to i to...evo vidim prepakovali su sve svoje pedalice u TC Electronic kupili ga .
Tačno je to oko zaštite kutija izgleda, gde prestaje piraterstvo a gde počinje autorski rad po nekada je tanka crta. Da ne propagiram te neću spomenuti ime , LM prijatelj je patentirao nešto, Kinezi ukrali i prave

čak podneli zahtev da im se prizna patent i država niša nije uradila a ti Kinezi pozivaju se baš na to što je kod nas divlji zapad te navodno sve kopiramo.
Kina je kao reper za poštovanje autorskih prava

. Tu je ovaj deo da ako želimo da naše neko poštuje i da imamo kredibilitet moramo i mi tuđe.
Kazao sam u čemu je po meni bolna razlika, što strani prozvođač ako ne na kutiji ono u uputstvu ili reviziji spomenje na osnovu čega je razvio pedalu, na čemu je bazirana...promenio je barem nešto....Zato sam kazao ako rade neka napišu odakle kad je već na netu pa kaži meni je jsano ali 99% kupca ne zna ...Neka ga nazove što se mene tiče ''Manijaklni Srbo srkrimer'' može i ''Vrančev Urlik'' a da bude nacrtan Marko Kraljević kako jaše vranca a on njišti

to bi čak i bila odlična pedalica

... ali neka napiše odakle , ako je autor postavio on line i dao ti za džabe barem ga spomeni, ako je prepisao semu onda kaži ''bazirano na TS 10 ali Vranačev Urlik ima agresivni gain odziv to smo postigli stavljanjem..., talasi nisu četvrtasti nego su više ..bla bla bla te to Vrancu daje utisak kao da Vam je sam Marko Kraljević ušeto u avliju ''

, ...Ovako pretstavljati sve kao svoje je zaista ...
a Delay/chorus da je nacrtan Musa Kesedžija kako mu se vrti u glavi nakon što je ga je Marko buzdovanom šestopercem opaučio

e sada ime...''Musin Vertigo''

naravno zezam se ali nismo mi nemaštovit narod.
wah spomenuti , tu stoji jasno od koga zašto kako oni su otkupili tj lik im je prodao prava ''The Dunlop Crybaby is a Wah-Wah pedal released around 1982. The pedal is a copy of the original VOX model made by VOX/Thomas Organ Co in 1970...''
http://www.electrosmash.com/crybaby-gcb-95 e sada ako bi ja to iskopirao i napisao Djordje wah i nazvao svojim to je krađa. ako napišem Wah urađen po toj i toj šemi već je manji moralno pravni problem. ovde ima lepo u detalje ko je šta menjao.....
http://www.analogman.com/kraft.htm
Ti radiš koliko sam video tu pedalu od drveta, ja nisam iskreno do sada video , da li bi ti prijalo sutra da vidiš da neko to iskopira? to kućište, verujem da ne bi bio baš ravnodušan. tako neka prave ali potpiši odakle niko time ne umanjuje njegov trud što je to napravio ali daj priliku kupcu da vidi odakle je. Dešavalo se da ljudi nešto kupe u uverenju da je to orginal pa posle godinu dve provale da su se zeznuli.... malo više reda i svako je na dobitku