Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 28 May 2012, 22:25

Ratko wrote:Nemanja, nemoj da prodajes telo od baje. Sacekaj sledeci napad GAS-a pa poruci kod nekog 52 vrat. Ako na kraju odlucis da menjas magnete, imaces svoju savrsenu 52-ku i celu baju koju mozes da prodas. :kokice:
Meni se jako svideo vrat na BAJA telcu, pa sam zato ovako spajao, a takodje i magneti...imaju dovoljno svega po meni a nisu ni malo sterilni, a opet ni preterano zujavi i imaju konkretan karakter. Zato sam se odlucio za ovakvu kombinaciju. :-)
I da...vrat je super po pitanju godova (gusci u taman tamo gde je manja tenzija, a razudjeniji tamo gde je veca tenzija...pa samim tim ne bi trebalo da se krivi ni u jednu stranu ...). Jbg, probao sam da spojim svoje neko dosadasnje znanje iz gitara i da me estetika ne povuce u stranu. Jedino shto eto tih par milimetara nije leglo kako treba estetski, to mi nije bitno. Evo danas smo je isprobali na JCM900, radi primetno bolje od onog tela, jer smo skoro isprobali taj amp kad sam trebao da menjam svoj i jedan JCM900 mi je bio u kombinaciji...znam i secam se da mi se klin nije ni najmanje sivde, cak ni kad smo pojacali, nije bilo basa (odvrnut bass pot do kraja), i zvucalo je onako...prosecno i nekonkretno. Danas smo shteknuli ovog frankenstajna, znaci OSETNA razlika i klin mi je super , prezentan i ima sve one "bells and whistles" shto kazu ljudi koje bi telekaster trebao da ima...sad a drajv da i ne pominjemo...marshall je u pitanju. :) :ziveli:
Necu vishe nishta da pishem vezano za ovu gitaru, kad bude tele samit, eto donecu je, probajte je...meni je okej, i kao shto sam i rekao...ne interesuju me telci vishe, ako me smori ovaj, prelazim na neshto drugo. (SG?) :D :ziveli:
Image
I da...saznao sam otprilike izvor mog GAS-a, pa cu probati da ga smanjim, iskoreniti ne mogu, ali probacu da smanjim i prebacim na neshto jeftinije a korisnije. (samo da dodjem do love da kupim lemilicu kako treba, naocare sam kupio , vidim sve mnogo ostrije). :) :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 May 2012, 22:39

Lepo u zdravlje da te sluzi! :ziveli:

Avlijaner

Post by Avlijaner » 29 May 2012, 03:17

Baba Slim wrote:Postoji kompletna dokumentacija:

http://www.madbeanpedals.com/projects/Y ... wShark.pdf

Pa ko ima volje/vremena/želje/para da uradi klon, bilo bi zanimljivo videti poređenje sa originalom, mada iskreno verujem da je 1:1.
To i kazem, madbean je super, i ne bi mi smetala ušteda :) nego do sad nisam mogao da napravim poređenje, a niko i nema klona, svi rade pedale sa mnogo više driva, a mene to nesto bude prekompresovano... Već dugo vijam overdrive koji bi bio stalno uključen kada ne mogu da odvalim pojačalo... videćemo... za sada mi super zvuči...

guv'nor

Post by guv'nor » 30 May 2012, 10:23

Avlijaner wrote:Već dugo vijam overdrive koji bi bio stalno uključen kada ne mogu da odvalim pojačalo...
:1: :bow: Aj' prijavi kako sljaka u tom kontekstu sa Sunface-om, tj gitara -> SF -> HBOD -> amp.
Trenutno (tj vec neko vreme) koristim OCD u tu svrhu - low gain, 18V i sl, i sjajno sljaka, ali clean trim na SF-u moram da drzim oko pola, a ipak bi nesto sto moze da izdrzi ceo "fuzz spektar" bez da se ugusi.
Vec sam se, manje-vise, odlucio za Giggity, ali ako i ovo lepo sljaka... Dilema nikad dosta :mrgreen:

Avlijaner

Post by Avlijaner » 30 May 2012, 16:16

Sinoc je jedan moj prijatelj svirao na Mikseru, jedino sto je stavio na pocetak lanca, zurili su, bez tonske... Ali zvuk je do jaja, bili smo odusevljeni bojom, dinamikom... Iiiiihh....

Sad me GASuje Canndy Apple Fuzz... Shit! ::ranting::

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Jun 2012, 23:35

Večeras dovršio pravljenje MI Audio CrunchBox-a... Hvala Funkomatu na cimanju oko bušenja kutije, kao i uvek. :) :ziveli:

Pošto je kasno, nemam živaca da snimam demo, a i jedino kako inače mogu uraditi je preko Pocket POD-a, što je pitanje koliko je merodavno. Mada mislim da nema potrebe za nekom demonstracijom jer je već puno puta pravljena a i postoji milion klipova na netu koji pokazuju kako radi.

Zadovoljan sam, trebala mi je pedala jačeg gaina (prodao sam drugaru PlexiTone, nažalost morao u tom momentu), samo da probam na nekoj glasnoći koja nije za 23h... :)

Iskoristio sam kutiju u koju sam nedavno prepakovao Super Hard On, tako da sam iskoristio sve iz nje - jackove, prekidač, millennium bypass i sve ostalo, samo smo izbušili dodatne dve rupe za potove...

Evo rezultata:

Image

Koristio sam delove koje sam mogao da nađem u NS, i korišćen je TL072 umesto LM833. Nije mi bilo bitno da napravim egzaktan klon, neka samo radi približno u tom fazonu, i ja zadovoljan. :ziveli:

Void
kulen zmija

Post by Void » 05 Jun 2012, 00:28

мени је вазда био готиван тај неки минималистички изглед педала, тако да, гледајући са те стране, скроз је кул. Једино ми боде очи то што ми се чини као да су потенциометри преблизу, скоро да се додирују међусобно :?

ал' свеједно, нек је са срећом :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Jun 2012, 01:05

Pa, kao što rekoh, u ovoj kutiji je bio SHO, a nije bio potreban nikakav natpis jer ima samo jedan pot. :) A mat je boja jer sam taj sprej imao kada sam pripremao kutiju za farbanje (kao i onu za PlexiTone koja je išla u zlatno)... Ove kapice za potove sam skinuo sa A.C.-Tone klona kojeg sam kupio, jer su mi ove kapice bile preružne, a sad sam ih iskorisio jer nisam hteo da kupujem druge, i da se izlažem dodatnom nepotrebnom trošku.

A jesu kapice preblizu, skoro se dodiruju, jer taj srednji pot je nesrećno pozicioniran, jer je kutija bušena sa namenom za 1 pot. Tako da, ovo je bio jedini način da se sada, naknadno, uglave još 2 rupe za potove, jer su i džekovi izbušeni previše blizu sredine pa su ovi dodatni potovi morali da idu iznad srednjeg... No nema veze, sve je stalo. Bez baterije naravno, jer ih nikada ne koristim.

Void
kulen zmija

Post by Void » 05 Jun 2012, 01:32

све до јаја, само те капице мало боду очи :mrgreen:

...ма, битно да служи сврси, а естетика је мање битна тренутно.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Jun 2012, 01:38

Ma odvratne su, zato sam ih i skinuo sa one pedale na kojoj su originalno bile... :lol: Ali jbg, nisam hteo da kupujem druge, a i pitanje je opet kakve bih našao jer je izbor očajan, tako da, što reče, služe svrsi, do daljnjeg. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Jun 2012, 07:24

Hehe matori na kraju ipak imash jedan :) Mozhe to jako dobro da zvuchi, iako nijedna pedala ne mozhe da ima ni blizu feel dista sa lampashke glave. Jedan predlog, okreni jedan LED naopako i tako ga zalemi, ja sam to sluchajno uradio i mnogo mi se vishe svideo zvuk.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Jun 2012, 09:36

Jbg, lol :D

Nego, probudio se jutros i rekoh ajde da isprobam ponovo na frku, kad ono - ne radi. Muk. :-/ Moram da idem van stana pa nemam sad vremena da otvaram da vidim sta je, ali eto, prerano sam se obradovao da je proradilo iz prve. :-)

umart

Post by umart » 08 Jun 2012, 12:06

Image

fetis sa japanskim boss-ovima se nastavlja :mrgreen: trenutno 4 komada.

dugo sam se razmisljao izmedju bf2 i svalerke (ehx el. mistress),i presudilo je to,osim naravno mogucnosti dobavljanja svalerke (mislim da ne bih mogao da pristanem na ista sem na deluxe varijantu,a to kosta),jos par razloga (kompatibilnost sa basom,vezanje sa bosovim pedalama/mogucnost paljenja-gasenja obije pedale odjednom (izuzetno potrebno i prakticno)),i izuzetno sam presrecan.japanci imaju tedenciju da muljave sa vremenom,sto je meni jos i bolje,dobija se vise kao vodeni/morski karakter,i na najvecim vrijednostima res-a i depth-a pedala pravi lud high pitched ton,mene podsjeca na zvukove kitova. :mrgreen: ocekivao sam,svirajuci par komada i posjedujuci jedan,da ce da generise vise suma i buke,narocito jer je rabljena i to poprilicno,ali ovo je najtisi bf2 koji cuh do sad.suma i onih njenih talasa ima,ali zanemarljivo.

dakle,sa ovoliko efekata (flanger,horus,dilej,fejzer,tri drajva,moguce uskoro jos jedan ili dva,mada ne planiram da trosim vise od 3 u lancu) vrlo cesto sam upadao u densing probleme (na kraju dionice ostajem sa previse popaljenih efekata,ludilo dok se pogasi) a psm5 rjesava sa jednim velikim loop-om (prakticno sve pedale u njegov loop) te probleme jako efikasno i elegantno.sama pedala ne jede ali nimalo tona,iako nije true bypass,moje iskustvo sa ls2 nije takvo.plus japanska izrada garantuje prakticno besmrtnost.plus jos jedna pedala sa out-om za struju (dakle sad ih imam tri dakle miran sam :mrgreen: ).

sve u svemu,odavno nisam imao i funkcionalniju i bolju pazarinu.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 Jun 2012, 12:31

Čestitke! :ziveli: Konačno si ulovio taj psm-5, neka je sa srećom... :)

Crucnhbox proradio. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Jun 2012, 12:43

:ziveli: :ziveli: oboma

Post Reply