Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tocilj

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by tocilj » 03 Jun 2017, 15:47

RadeRas wrote:
03 Jun 2017, 15:33
A šta vi mislite za ovo: Aliexpress Fuzz Face pedal kit for guitar effects pedal with 1590B silver case free shipping
20 dolara i imaš Fuzz Face? Mislim da će onaj "Analogman" da crkne od muke, jer on isto ovo prodaje za 180 dolara :mrgreen:
Ili ne prodaje isto to? :o
Kao što i sam ti reče u proteklim postovima vezano za gitare...vjerovatno zvuči dobro i radi posao, ali nije kao Analogman.....malo im fali i u kafanama se to malo i ne čuje, ali ipak nije to TO.
A onaj ko nije probao Analogman, a ima kineza, vjerovatno uzdiže kineza u nebo, ali potajno želi da ima original. Bolest modernog, potrošačkog društva.

RadeRas

Post by RadeRas » 03 Jun 2017, 16:05

tocilj wrote:
03 Jun 2017, 15:47
Kao što i sam ti reče u proteklim postovima vezano za gitare...vjerovatno zvuči dobro i radi posao, ali nije kao Analogman.....malo im fali i u kafanama se to malo i ne čuje, ali ipak nije to TO.
A onaj ko nije probao Analogman, a ima kineza, vjerovatno uzdiže kineza u nebo, ali potajno želi da ima original. Bolest modernog, potrošačkog društva.
Apsolutno. Pored tolikog kvantiteta koji je izbio, danas kvalitet deluje kao neki bauk.

kwiss

Post by kwiss » 03 Jun 2017, 16:23

RadeRas wrote:
03 Jun 2017, 15:33
A šta vi mislite za ovo: Aliexpress Fuzz Face pedal kit for guitar effects pedal with 1590B silver case free shipping
20 dolara i imaš Fuzz Face? Mislim da će onaj "Analogman" da crkne od muke, jer on isto ovo prodaje za 180 dolara :mrgreen:
Ili ne prodaje isto to?

Računam kao Miki, pa može i jeftinije bre. :)

1. 3PDT prekidač - -------1.4 dolara kom.
2. 6.3mm džekovi, par --- 0.5 dolara
2. led dioda i kućište -- 0.2 dolara
4. 2x AC128 tranzistora - 2.2 dolara
5. par otporinika i kondenzatora --- ukupno neka bude 0.3 dolara
6. štampana pločica sa razvijanjem , -----0.50 dolara
7. dva potenciometra --- 0.5 dolara

8. alu kutija---------- 4 dolara
9. dve kapice potova ---- 0.3 dolara

RadeRas

Post by RadeRas » 03 Jun 2017, 16:57

kwiss wrote:
03 Jun 2017, 16:23

Ne mora da košta ni toliko ako povadiš delove iz televizora,kasetofona...
aa nenene ako povadiš germanijumske tranzistore iz dedinog radio aparata onda imaš "Analogman" pedalu a ne kinesku od 19.99. Ja mislim da kod Analogman pedale i tih sličnih fuzeva samo ti takozvani "nos" delovi vrede tih 190 dolara, jer stvarno glupo da plagijat prodaju tako skupo.

kwiss

Post by kwiss » 03 Jun 2017, 17:06

RadeRas wrote:
03 Jun 2017, 16:57
kwiss wrote:
03 Jun 2017, 16:23

Ne mora da košta ni toliko ako povadiš delove iz televizora,kasetofona...
aa nenene ako povadiš germanijumske tranzistore iz dedinog radio aparata onda imaš "Analogman" pedalu a ne kinesku od 19.99. Ja mislim da kod Analogman pedale i tih sličnih fuzeva samo ti takozvani "nos" delovi vrede tih 190 dolara, jer stvarno glupo da plagijat prodaju tako skupo.
Ja tako radim poodavno,msm vadim tranzistore,kondenzatore...ali nikad nisam hteo da pišem o tome zbog raznorazni sa ovog foruma.Ti si imao hrabrosti da o tome pišeš i svaka ti čast.Kad bi napisao sa kojom gitarom sam imao naj bolji ton ismevali bi me narednih deset godina
:ziveli:

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 03 Jun 2017, 17:14

Drustvo, evo da se javim. Uzeo sam Jacksona, danas mi je stigao.

Gitara je u fantasticnom stanju. kao nova. Nigdje rdje, ogrebotina, nista. Skinuo sam zice, nauljio fingerboard, obrisao je detaljno. Vecina srafova na gitari nisu bili stegnuti, pa sam i to odradio. Imao sam utisak kao da sam kupio novu gitaru.
Vrat je dosta tanji od Squiera i savrseno mi odgovara, na TOM bridge cu se navici. Sustain je odlican, a i ovi EMG magneti su mi na prvo sviranje ostavili lep utisak.

Jedini nedostatak je taj sto su B i G zice nekako kao mutirane kad se okinu na prazno. Ne znam u cemu je frka, podigao sam malo bridge i opet isto. Ne kace u pragove, izgleda mi kao da je do nuta. Ali nisam siguran. Mozda i vrat treba malo da se nivelise, ali tu nemam bas nekog iskustva. Nadam se da cu ubrzo to resiti.

Sve u svemu za 195e odlicna gitara. :)

bancika

Post by bancika » 03 Jun 2017, 17:14

@Rade, opusti se malo covjece, svaki post ti je pun besa...i to uglavnom zbog toga koliko nesto kosta ili oko kineza. Nije zdravo za tebe. :?

svi germanijumski tranzistori su NOS posto se ne proizvode vise (koliko znam)...a od toga sto je ostalo, vrlo mali procenat valja. Kvalitet i parametri im variraju toliko da je vecina ne samo losa, nego i neupotrebljiva zbog "curenja" struje. Naci dobre je sve teze i teze. Jos ima zaliha ruskih tranzistora (verovatno zato sto se ameri groze svega ruskog), pogotovo onih vojnih koji imaju mnogo manje problema sa curenjem struje, ali i oni variraju sto se tice gaina. A kinezi sigurno nece da ti sortiraju tranzistore i da od 100 komada izdvoje 3 ili 4 koji ce dobro da rade. Kod fuzza je 90% posla izabrati tranzistore koji ce raditi kako treba. Kupio sam neke NOS AC128 iz Nemacke i ne valjaju za qr, ni jedan ne moze da se upotrebi za bilo sta osim kao neki buffer.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 03 Jun 2017, 18:03

bancika wrote:
03 Jun 2017, 17:14
@Rade, opusti se malo covjece, svaki post ti je pun besa...i to uglavnom zbog toga koliko nesto kosta ili oko kineza. Nije zdravo za tebe. :?

svi germanijumski tranzistori su NOS posto se ne proizvode vise (koliko znam)...a od toga sto je ostalo, vrlo mali procenat valja. Kvalitet i parametri im variraju toliko da je vecina ne samo losa, nego i neupotrebljiva zbog "curenja" struje. Naci dobre je sve teze i teze. Jos ima zaliha ruskih tranzistora (verovatno zato sto se ameri groze svega ruskog), pogotovo onih vojnih koji imaju mnogo manje problema sa curenjem struje, ali i oni variraju sto se tice gaina. A kinezi sigurno nece da ti sortiraju tranzistore i da od 100 komada izdvoje 3 ili 4 koji ce dobro da rade. Kod fuzza je 90% posla izabrati tranzistore koji ce raditi kako treba.
:1:

A zabava se pospešuje™ kada treba da nađeš dva i da ih upariš po parametrima, ili još bolje tri komada. Lično najviše mrzim da napravim dobar fuzz, niti manje delova, niti veće zajebancije

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 03 Jun 2017, 18:33

.....Jedini nedostatak je taj sto su B i G zice nekako kao mutirane kad se okinu na prazno. Ne znam u cemu je frka, podigao sam malo bridge i opet isto. Ne kace u pragove, izgleda mi kao da je do nuta. Ali nisam siguran. Mozda i vrat treba malo da se nivelise, ali tu nemam bas nekog iskustva. Nadam se da cu ubrzo to resiti.

Sve u svemu za 195e odlicna gitara. :)
super! čestitam na kupovini, da te služi u zdravlje :ziveli: , ako ti nije bilo tako ''mutirano'' sa tim prvim zicama onda je do žica, tj jesi samo skino te stare pa vratio ili si stavio nove? Ako si kupio Fender i tako te sa Kupujem prodajem ovi što preprodaju sa Alija onda je to problem - provereno, užasnog su kvaliteta, ratežu se, ne drže štim često a ton nula, osim navodno d adario kojije ali nemoj eksperimantisti, imaš jeftinije a dobre žice u Artistu tipa 500din.
To se dešava kada je i žica mrtva, koje je beše on imao na gitari ako je pisalo na oglasima, može biti neka kopija ovih sa onim đavolima preko sebe nano itd pa ako su kopije ubije se ton, ili su prosto stare ma koje god da su :)
...Nut Možeš ovako da proveriš da stisneš tu žicu prstom iza nuta pa je okini ako je i dalje to mutirano ne verujem da je do njega, jer kada stisneš prstom žica će baš da nalegne na žleb ..
Nut je inače dobrog kvaliteta to su dobre gitare u glavnom nemoj da menjaš za kosti i slično to ti je moj savet/predlog (znam da zbog ovoga rizikujem drvlje i kamenje ovde ali boli me uvo :) ) nut je verovatno graphteck ili nešto slično u najgorem slučaju je grafitni što je opet super. Izguglaj pa ćeš vidjeti zašto mislim da ukoliko menjaš uzmeš ili isti ili moderniji materijal - ukoliko to radiš npr izmeri imaš već izrazene kod Marića graphteck ili od preko , 11000 din je, proba sam sve za mene su super i na dosta gitara baš imam graftek. Mesing je već skuplji da ti neko pravi.
Ovako samo po pisanju je teško da procenim. Ako imaš neku dobru kamericu na skaypu kad imaš vremena javi se pa nekako ćemo ukopiti tajmin pa mogu da bacim pogled za na kratko tj da čujem...U svakom slučaju ne deluje mi kao ozbljan problem i mislim da to možeš sam da rešiš samo da indetifikuješ tačno šta je :) , žice, nut ili bridže.
VAŽNO! pogledaj tamo kako je složena žica kod namotavanja da ne ide prema gore već prema dnu čivije kako bi imala ok pritisak na nut. mada probaj ono što sam naveo gore ako je i tada tako onda nije on verovatno, jedino baš ako je totalno ravno urezan bez pada. mislim na ovo skroz levo gore https://static.gearslutz.com/board/imge ... 64735eaa01 i u slučaju da menjaš https://www.youtube.com/watch?v=tREb43ogVHg

ulikoko si uradi to iza nuta isto zvuči, žica je lepo složena na dole, ako misliš da bridge ok , a žice dobre i nove daj im malo vremena istegni ih ...to je sve što ja znam da moglo biti, ne bih voleo da je ozbiljnije tipa bridž ako ne zuji itd ..sve svemu uzeo si super gitaru - moje skromno mišljenje. :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 03 Jun 2017, 18:37

Bancika, kako taj "bes" samo kod mene vidis a kod Mikija koji sve ponizava svojim teorijama vidis nesto korisno? Daj ne zezaj, magarci nas sve ovde jedan preprodavac koji trazi sebi korist. Dupe bi dao za original, ali nema pa hvali ono sto ima da preproda. Malo mi je muka tih preprodavaca koji tako navlace ljude pa ako ima besa u mom pisanju neka ga bude i treba neko da im se suprotstavi.
Oko germanijumskih tranzistora, pa sta je ono sa aliexpreas oglasa za 19.99? Ima slika tranzistora na kojima pise AC128 i izgledaju kao neko novo pakovanje reizdanje, a ne kao originalni primerci? Odakle njima tranzistori? Uparivanje se podrazumeva i provera curenja to znamo svi i ima tih tranzistora i dalje u starim TV servisima, obidjite, pre cete u komsiluku naci dobar nego na ebay.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 03 Jun 2017, 19:26

MIKI-DJORDJE wrote:
03 Jun 2017, 18:33
kod Marića graphteck ili od preko , 11000 din je, proba sam sve za mene su super i na dosta gitara baš imam graftek. Mesing je već skuplji da ti neko pravi.
Bo'me skupo to :lol:

RadeRas wrote:
03 Jun 2017, 18:37
....a kod Mikija koji sve ponizava svojim teorijama.....
Kako tačno ponižava bilo koga?
RadeRas wrote:
Oko germanijumskih tranzistora, pa sta je ono sa aliexpreas oglasa za 19.99?
Boga pitaj šta je

RadeRas wrote:
Ima slika tranzistora na kojima pise AC128 i izgledaju kao neko novo pakovanje reizdanje, a ne kao originalni primerci?
Ne verujem da su to ti tranzistori, germanijum je isuviše skup da bi iko (pa i kinezi) pravio reizdanja. Takođe moja lična preferenca je da izbegavam AC tranzistore.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 03 Jun 2017, 20:04

Mikija koji sve ponizava svojim teorijama vidis nesto korisno? Daj ne zezaj, magarci nas sve ovde jedan preprodavac koji trazi sebi korist. Dupe bi dao za original, ali nema pa hvali ono sto ima da preproda. Malo mi je muka tih preprodavaca koji tako navlace ljude pa ako ima besa u mom pisanju neka ga bude i treba neko da im se suprotstavi.
Rade neka ti samo preprodavci kupuju to što praviš baš takve kakve opisuješ , dovljono sam te istolerisao i pređašnja vređanja i psovke od skora.
Pa nije to TRUBA u pičku lepu materinu
da ne kačim ostale i izvrćeš reči i čačkaš nisko sa izvrtanjem reči ovo od zadnjeg puta samo
E to kad sam čuo da će trzalica da ti stvori od Skvajera Fendera samo pravu da odabereš pa neka ide život
Ili ne prodaje isto to? :o

Računam kao Miki, pa može i jeftinije bre. :)
Pa šta sam ti ja otirač? već sam te na nekom postu pre toga zamolio tj konstatovao bez podjebancije i slično...Ti si sam sebe ponizio svojim znanjem, Šta je problem što bockaš za sve i što sam spomenuo ''da si tako počeo sa daphon pedalom i na kraju šta je bilo'' i za drugo, pa sam se ispališ. To je hajd bilo zadnje . tvoja reakcija je i na to bila hahahah hohoho po pitanju te pedale, da se ne ponavljam.

Onako diretko da ti kažem da nemaš pojma o čemu pričaš, sedi i lemi ili radi šta hoćeš tvoj život ne zanima me a priče i reklamu ostavi za svoje potecijalne mušterije. A za
Dupe bi dao za original
to svoje da daš za knjigu da nučiš nešto.
Link gde je moj profil na Kp sam ovde delio i privatno ti poslao, dovoljno si vređao i to je dosta, Zaslužio si daleko gori rečnik od mene i stav. I rado bih ti to sasuo ali je jedini razlog da ne popijem crvni karton.
Da ne psujem evo ti nešto za inspiraciju
http://www.pedalfinder.com/files/pedals ... lls-lg.jpg vidiš kakao se ljudi sete https://www.google.rs/imgres?imgurl=htt ... A..i&w=720 i ova je jako lepa http://3.bp.blogspot.com/-gshNvPzhu8Y/U ... ~60_57.JPG
ili oladi ili se otkači od mene. Nemoj da mešaš druge ništa ti oni nisu krivi ja sam trebao ranije da odreagujem jer mene prozivaš ali sam mislio da ćeš nakon par puta kada sam te najnormalnije pitao stati. Tako da što se mene tiče piši kome šta hoćeš, mene se otkači a suprotstavi se ne znanju.
Last edited by MIKI-DJORDJE on 03 Jun 2017, 20:14, edited 1 time in total.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 03 Jun 2017, 20:12

:kokice: :kokice: :kokice:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 03 Jun 2017, 20:53

Ja sam završio don't worry ... :) slušam sada ''black satan'' bend zezalice na konto ovog videa o kravama tvog ☺malko veselja :metal:
zanimaolo me je to što je dečko imao problem sa tim Jacksonom, nadam se da ga je rešio. Ako nisi uspeo da rešiš da se ponavljam ono prethodno oko pomoći i šta proveriti...Ako je nut loše usečen a da se nekupuje novi neka domaćinska rešenja i fore ALI TO NEKA JE ZADNJA OPCIJA ...prvo probaj žice i čivije na ovo sam mislio da ovako budu složene http://menga.net/wp-content/uploads/moderntuners.jpg verujem da znaš al za svaki slučaj da budem razumljiv.

Ovde ima jedan kućni alat a taman je vreme sladoleda, uzmeš parče žice 3 ako je namotana , 4, 5 i 6 zalepiš za štapić i može da posluži kada nisu lepo usečeni odlično se oblikuje nut, ja tako radim čak i posle rada sa turpijom, grafitni nut i kost može i da promeni urez a uglača na svakom materijalu sigurno. http://00-17.blogspot.rs/2009/11/cheap- ... tools.html na dnu je fora, i druga fora su ovi tzv špijuni uzmem fini šmirgl papir i presavijem preko najntanje koja može da posluži i radi kao turpija, čak radi bolje od mnogih turpija koje sam video http://00-17.blogspot.rs/2009/11/cheap- ... tools.html. I na kraju i ispod zica stavi na nut zdrobljeni grafit od olovke ili labelo (idealno je grafitna mast, teflon i slično, imaš neke receptne na netu) , može i na sedla bolje će ostajati gitara u štimu.Ako je suvišno tj ako si već rešio problem možda nekad zatreba ili nekome drugom. Kafa :bambi:

kwiss

Post by kwiss » 03 Jun 2017, 21:21

:kokice: :kokice: :kokice: :povrac:

Post Reply