Pa i u svetu se prodaju gitare bez papira. Evo ti primer moj Gibson koji sam ovde igrom slucaja uzeo od onog lika kao zaostavstinu bez papira. Proveravao sam je uzduz i popreko, nema je na spisku

Na ebayu zaista ne videh da iko nudi za njega papire, ako ima 1 od 10 ili 15 mozda slucajno, a cena im je tamo 3-5000$ i boli ih uvo. Svakako se slazem da je lepse i bolje sa papirima ali sa druge strane mi ovde hocemo da kupimo PRS CE sa papirima za soma eura dok se u svetu prodaje za bar 1500. E pa ne moze da bidne...

Pa od toga zavisi i cena neće isto koštati Gibson ili Fender ili Hamer bez prvog računa i jako važno bez lista da ga je servirao serviser koji je ovlašćen da servisira taj i taj brend. Ne šalim se, džaba i stari Gibson ako je čačkano po njemu npr neki naš majstor mu zamenip pragove odma mu skini mašala cenu. Zato se slabo odavde i prodaju gitare a one koje su odlazile svojevremeno išle su za sitnu lovu. Papiri se podrazumevaju.Za servis ne vezano za tebe nego to je stvarno tako ko ima staru gitaru prvi vlasnik ni slučajno ovde bolje je i ne servisirati nego tako, a koliko znam niko kod nas nije bio preko da ima na papiru da može raditi npr Fender đitre....
Naravno da ti možeš kupiti USA Starata iz 78 izakanog nešto pipnuto na njemu nema papire za manje prilično love nego nekog gde se zna ko mu je prvi vlasnik gde je bio i slično. Neće biti ista cena.
Kod nas košta ko koliko može da plati, ne znam za PRS dotični model ali to se lako proveri. Gledam po ovim stranim grupama na FB možeš i tu da probaš ako je cena povoljna lako će on na kraju da sedne u avion da dođe po gitaru iz npr Austrije ili mu je pošalješ . Gledao sam ja onda kad si stavio cenu za tog Gibsona ima i za ispod 3 soma iskopao sam pri 2 i frtalj ne mogu se setiti zemlje, ali lako se izgugla. Naravno ti ako si uzeo gitaru za sebe i povoljno nameravaš da je zadržiš i sviraš onda papiri i nisu toliko važni a kod nas retko kad i vidim oglas ''sa papirima'' ili jel računom. Mada ih ima....
Ne traži se za sve papir tipa za neku đitru od 500e ali i tada ljudi čuvaju račun, ja sam stekao neku naviku šta god da kupim bez šale tipa pedala ja stavim račun i garanciju u koverat i stoji. Za Marshalla iz 1995 imam i dan danas račun i svaki papirić čak i onu prijavnicu da šaljem pa da mi pošlju majcu što nisam nikad uradio.....Jel to normalno ovde? nije znam

ali ja čuvam za svaki slučaj tako mi draže.
Tako da slažem se sa tobom ja može i bez papirima ai sa papirima ali su cene drugačije