Gitarski procesor KORG AX5G i Pedala BOSS DS-1
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Gitarski procesor KORG AX5G i Pedala BOSS DS-1
Kakav je gitarski procesor KORG AX5G?Kakva je distorzija?Da li je distorzija neki SHIT..i kakva je pedala BOSS DS1 I BOSS DS2 TURBO,efekat distorzija.Procesor i pedala su za kucnu upotrebu,vezbanje.. Hvala:D
Re: Gitarski procesor KORG AX5G i Pedala BOSS DS-1
AX5G sam ja imao, i prodao sam ga jer mi se distorzija na njemu nikako, ali NIKAKO nije sviđala. Šta znam, možda nisam znao da nađem dobru boju, ali ipak, od tako jeftinog procesora i ne možeš očekivati nešto ekstra 
DS1 sam samo probao, i uglavnom pedala mi se čini OK za rock generalno, ali za metal mi i nije nešto.
O DS2 Turbo ne znam ama baš ništa
Ako ti je važna samo distorzija, a ne i ostali efekti, možeš razmisliti i o Digitech HotHead pedali. Distorzija dušu dala za sve vrste rocka, a može i nešto teže da se svira na njoj. Ja je imam i prezadovoljan sam.
Mada, U principu, šta god da kupiš, ako je samo za vježbanje, ne možeš puno da omaneš

DS1 sam samo probao, i uglavnom pedala mi se čini OK za rock generalno, ali za metal mi i nije nešto.
O DS2 Turbo ne znam ama baš ništa

Ako ti je važna samo distorzija, a ne i ostali efekti, možeš razmisliti i o Digitech HotHead pedali. Distorzija dušu dala za sve vrste rocka, a može i nešto teže da se svira na njoj. Ja je imam i prezadovoljan sam.
Mada, U principu, šta god da kupiš, ako je samo za vježbanje, ne možeš puno da omaneš

Sem... ako kupis nesto sto ti se ne svidja.M1los wrote: Mada, U principu, šta god da kupiš, ako je samo za vježbanje, ne možeš puno da omaneš

Pa dobro, to se podrazumijeva... 

U vezi ovih pedala: Boss DS1 je decenijama standard za distorziju u toj cenovnoj klasi. Ako nemas mnogo svirackog iskustva (ili nemas mnogo iskustva u sviranju sa efektima), bila bi idealan izbor, jer ces prema njoj moci da formiras misljenje sta ti jos treba. Njen opseg pokriva razne zanrove, mozes da dobijes fin crunch, blues i hard rock zvuk, ide fino i za solaze i za riff. DS2 je trebalo da predstavlja poboljsanu verziju DS1, ali su poremetili koncept dodavanjem drugog moda na pedali, koji je od nje napravio neku losu varijantu high gain pedale u jednom modu, i previse masne fuzz distorzije u drugom modu. Definitivna preporuka za DS1, koji za svojih 40-45e koliko kosta pruza izvanredno mnogo.Anonymouss wrote:Kakav je gitarski procesor KORG AX5G?Kakva je distorzija?Da li je distorzija neki SHIT..i kakva je pedala BOSS DS1 I BOSS DS2 TURBO,efekat distorzija.Procesor i pedala su za kucnu upotrebu,vezbanje.. Hvala:D
verovatno ce ovaj moj post da se popljuje ali nema veze.zasto ne bi probao metal zone mt-2 pedalu? posto nisam video da si naveo za kakvu vrstu muzike ti treba,a nju mozes i za rok i za metal koristiti sto i nju ne bi uzeo u obzir? znam da je ta pedala pljuvana kako je zujalica,sranje itd itd ali imao sam tu pedalu i izvlacio sam skroz ok zvuk iz nje,a u subotu na svirci u somboru sam video kako se jos bolji zvuk izvukao iz iste,bez ikakvog prstanja,zujanja itd itd i to sve na melodiji menges solist 100 koja je matora 10-20 godina.
Ako ti je samo za po kući i vežbu onda nemoj kupovati pedalu ili procesor koji je za svirku ili treba da bude univerzalan. Uzmi u radnji ili preko oglasa nešto što je baš za ubosti u stub ili komp i da je jeftino - recimo Behringer Vamp2 je odličan za te pare da se ubodeš kući i sviraš, mnogo će ti bolje raditi za to nego neki zumići i korgići. Idi probaj, ne veruj mi na reč.Anonymouss wrote:Kakav je gitarski procesor KORG AX5G?Kakva je distorzija?Da li je distorzija neki SHIT..i kakva je pedala BOSS DS1 I BOSS DS2 TURBO,efekat distorzija.Procesor i pedala su za kucnu upotrebu,vezbanje.. Hvala:D
-
Da li moze pedala da se ubode u stub?Dushan S wrote:Ako ti je samo za po kući i vežbu onda nemoj kupovati pedalu ili procesor koji je za svirku ili treba da bude univerzalan. Uzmi u radnji ili preko oglasa nešto što je baš za ubosti u stub ili komp i da je jeftino - recimo Behringer Vamp2 je odličan za te pare da se ubodeš kući i sviraš, mnogo će ti bolje raditi za to nego neki zumići i korgići. Idi probaj, ne veruj mi na reč.Anonymouss wrote:Kakav je gitarski procesor KORG AX5G?Kakva je distorzija?Da li je distorzija neki SHIT..i kakva je pedala BOSS DS1 I BOSS DS2 TURBO,efekat distorzija.Procesor i pedala su za kucnu upotrebu,vezbanje.. Hvala:D
-
Hvala
Odlucio sam..kupicu pedalu..
samo jos uvek nisam odlucio koju pedalu da kupim 
Odlucio sam..kupicu pedalu..

-
Najbolji deal koji sam video u poslednje vreme, sto se tice boss distova;Anonymouss wrote:Hvala
Odlucio sam..kupicu pedalu..samo jos uvek nisam odlucio koju pedalu da kupim
http://www.kupujemprodajem.com/Boss-OS- ... -oglas.htm
-
Sta mislite da je bolje Boss OS-2 OverDrive / Distortion pedal ili Digitech DF-7 ?
Mozda malo smaram ali ne mogu da se odlucim sta da kupim 

Nemoj Digitech. 

-
OK
Znaci Boss OS-2 OverDrive
bolje nego BOSS DS-1 i Digitech
TNX

TNX
Pa valjda, ali obavezno pogledaj i ds-keca.