Predlog u vezi naših radova

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

sirac-šunka
vragolan

Predlog u vezi naših radova

Post by sirac-šunka » 17 May 2009, 15:30

Malo skidao sve to što se postavljalo ovde, stavio u playlistu, neke stvari su se lepo uklopile (npr. Borrowed Time, Smiraj i ova Funkomat-ova) pa mi nešto pade na pamet.

Šta mislite da izaberemo/izglasamo neki the best off pa napravimo neku kompilaciju?
Ali onako da budu samo solo radovi članova foruma, sa svojim username-ovima i bez učešća ostataka svojih bendova.

A da sve to ima malo više smisla nego da napravimo jedan .rar file i share-ujemo negde na netu i toliko ::ranting::
Mislim ono kao neke promocije, nastupi i sl. Verovatno mi je sve to što mi pade na pamet malo utopistički, ali nije valjda da internet na kraju i nije dovoljno moćan medij? :?

Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Predlog u vezi naših radova

Post by Doolio » 17 May 2009, 15:44

meni se dja ideja, samo je treba sprovesti:)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 May 2009, 15:48

Ajd dajte predloge pa da zajedno izmozgamo nešto...

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 17 May 2009, 17:24

ја сам за...

MUzzY

Post by MUzzY » 17 May 2009, 19:06

I ja sam u principu za, ali ...

Iako ne patim od toga da budem "nagradjen" za ono sto radim, radove koje bilo ko ovde postavi treba da budu na neki nacin "osigurani" od zloupotrebe. Verujem da znate na sta mislim i da nisam pranoicna budala koja misli da je mnogo zajeban.

Takodje neke kategorije bi morale da se naprave...
"Ziri" ce pretpostavljam biti svi useri na forumu putem glasanja?
Mozda da imamo minimum glasova da bi pesma usla u najuzi izbor?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 17 May 2009, 19:32

pa ljudi mogu da zloupotrebe to i tako sto dodju na forum i skinu pesmu, nije ni ovde nesto zasticeno preterano. takodje, ne vidim neke preterane mogucnosti za zloupotrebu, barem ja do sada nisam imao iskustava sa tim, a kacio sam pesme svuda i davao svakom...al dobro, ako nesto moze da se smisli, neka, nije naustrb...recimo da se disklejmuje da je kompilacija odavde, da se to stavi na sajt itd, da se malo embeduje u svest ljudi da je to necije, cisto kao propaganda, barem ja mislim da je to prilicno efikasno.

sto se tice biranja radova, sam sistem glasanja i biranja moze lako da se ustanovi, jedino je problem, kako da se izabere polazni veliki skup radova iz kog se bira uzi izbor, posto radova ima milion otprilike. mozda da se otvori topic de ce clanovi da predlazu sopstvene radove ili tako nesto, pa kad topic prestane da bude aktivan, da se uzme ta lista, da se otvori novi topic i da se glasa, nesto tipa da svako glasa za tri ili pet pesama i da daje 10-5-1 ili 3-2-1 poena itd.

Zlo

Post by Zlo » 17 May 2009, 20:17

A zasto da ne bude po jedna pesma od svakog clana foruma koji ima odradjenu celu stvar???
Malo vas ponela Evrovizija pa ste se nalozili na glasanje ? :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 17 May 2009, 20:38

Zlo wrote:A zasto da ne bude po jedna pesma od svakog clana foruma koji ima odradjenu celu stvar???
:1:

bokicasa

Post by bokicasa » 17 May 2009, 20:59

ma bre 50% strucni ziri.ma celu sa adminima,moderatorima,a 50% glasanje... :XD: :ziveli: :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 18 May 2009, 00:06

Zlo wrote:A zasto da ne bude po jedna pesma od svakog clana foruma koji ima odradjenu celu stvar???
Podrzavam ovo. Nema realno potrebe da bude vise od 1 pesme po clanu.

Glasanje je srz svakog foruma :D

Storm

Post by Storm » 18 May 2009, 00:50

Super ideja
Dodatak:
Sad sam skontao,to je samo za gitariste :(

MUzzY

Post by MUzzY » 18 May 2009, 01:15

Em..., ne?

Storm

Post by Storm » 18 May 2009, 01:19

A koja mjuza,ako je tehno i tako to onda super

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 May 2009, 10:42

Što se glasanja tiče. Pa ne bi bilo loše da ga bude. Ne zbog evrovizije, ali kad smo glasali za onaj naj solo, zašto ne i sad. A pre svega, ako bi da privučemo neku pažnju ovim, ne bi bilo loše da za početak radovi prođu forumsko javno mnjenje. Top 10 ili 15 (mož i 20) koji su bili svima najinteresantniji idu na izdanje. Ostali neka se potrude još malkice i neka slušaju komentare drugih. I posle prvog izdanja biće drugo, treće... Bože zdravlje!

Što se tiče žanra, ili ja bih pre rekao zvuka celog projekta, ja sam razmišljao nešto ovako. Nemoguće je da budemo žanrovski orjentisani, ima nas mnogo različitih. Ali mogli bi zajedno da učestvujemo u svakom radu. Tipa, ja bih prvi usvojio komentar vezan za aranžman ili produkciju, ako mi se učini da je dobar (ma čak i da sumnjam da je dobar, probao bih). Poenta je da sve stvari zvuče bar na nekom sličnom nivou kvaliteta.
Slušamo različitu muziku, ali sigurno da svako od nas može da prepozna šta bi bilo kvalitetnije, originalnije od drugog. I onda da se to tako nekako izrodi u MF kompilaciju-projekat. Na kraju neko uradi mastering e voila!

Poenta je da napravimo sat i nešto muzike koju bi svako od nas mogao da pusti sebi i svom društvu, a da nikome ništa ne zasmeta. Ako nam to ne pođe za rukom onda džaba sve.

Ono što mene brine, jeste kako da to izađe malo na značajnijem nivou u odnosu na .rar fajl šerovan bilo gde. Nisam nešto posećivao savremene on line izdavače pa ne znam kako to funkcioniše, ali bilo bi lepo da bude nešto kao MF official edition! :)
Već vidim direktan link na portalu foruma, vodi do posebne strane gde su predstavljeni svi naši radovi, tu su i neke fotke, Doolio se potrudio da napravi booklet, sve se sija, šarenilo, ludnica... :)
A broj download-a samo raste li raste...

Sledeća faza - promocije i svirke širom zemlje :mrgreen:

A ako nećete možemo i da napravimo boraniju, svi radovi bez doterivanja idu u .rar fajl na rapid share-u, pa to eto služi čisto kao informacija net-putnicima namernicima da mi ovde nešto i radimo, ne kakamo samo iz teme u temu, nego eto ima po nešto još... Bavimo se i muzikom! Jedina razlika u odnosu na stanje kako je bilo do sada, jeste što će eto postojati mogućnost da se jednim klikom dođe do više radova mesto da se klikće 15 puta!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 18 May 2009, 12:20

podrzavam prijedlog... i razmisljanje...

No, ako cemo da se angazujemo, ajd da to bude STVARNO NA NIVOU... ...

nije fazon da se zarade neke pare...

A sto se tice zajenickih svirki.... pricacemo jos o tome... bluesboy i ja smo vec naceli tu temicu...

Post Reply