EHX NYC Muff -> "Prekućavanje" + Colorsound Mod

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

EHX NYC Muff -> "Prekućavanje" + Colorsound Mod

Post by Rocket Roll » 07 Jul 2009, 21:14

Image

Image

Image

Najčešća zamerka NYC reizdanju Big Mafa je veličina. Nisam bio siguran da li može "pravilno" da se prebaci u standardnu Eddystone kutiju, ali i to se može izvesti ako pravilno planirate - baterija pored prekidača + 16mmski potenciometri vezani solidnom ("jednojezgarnom") žicom za pločicu kako bi joj pružali podršku. Dodajte kratke džekove i sve će stati bez problema:

Image

Pločica je, kao što se vidi, prevelika - to EHXu olakšava posao pri ugradnji u originalno kućište, ali zahteva malo više truda & planiranja ako želite da se prebaci u manju kutiju.

Zvuk = nisam hteo da ga ekstenzivno modifikujem u neku stariju verziju, pošto sam želeo da se lično uverim u prednosti i mane NYC reizdanja. Gazda ovog Mafa je imao samo jednu želju - da skinem deo "praštavosti", ali ne previše jer je za njega potpuno upotrebljiv čak i u stock formi. U tu svrhu sam sve nepolarisane 1uF elektrolite zamenio "suvim" MKT i zenerke u klipingu zamenio sa 1N4148, bez ikakvih modifikacija kola. No iskoristio sam priliku da probam "Colorsound Jumbo Tonebender" mod (uklanjanje prvog para kliping-dioda): diode su montirane na prekidač. Rezultat tog moda u ovom kolu je suptilan - Maf postaje samo malo "otvoreniji". U praksi to zvuči ovako (Strat, bridge magnet -> EHX NYC Maf, "Tone" & "Volume" na podnevu, "Sustain" na maksimumu -> AmpliTube JH, prvo svira standardni NYC Maf a onda Colorsound mod):

->EHX NYC Muff: Colorsound Jumbo Tonebender Mod<-

NYC reizdanje forsira visoke i "otvorenost" tako da zaista počinje da liči na distorziju, no posao obavlja sa dovoljno šarma tako da sam generalno zadovoljan tonom.

dweezil

Re: EHX NYC Muff -> "Prekućavanje" + Colorsound Mod

Post by dweezil » 07 Jul 2009, 21:51

Rocket Roll wrote: NYC reizdanje forsira visoke i "otvorenost" tako da zaista počinje da liči na distorziju, no posao obavlja sa dovoljno šarma tako da sam generalno zadovoljan tonom.
da da meni se to bash svidja posto nisam neki veliki ljubitelj fuzzova :) lepo si je spakovao djecace, i nalishka je lepa.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Jul 2009, 23:25

dweezil wrote:da da meni se to bash svidja posto nisam neki veliki ljubitelj fuzzova :)
Treba da ga čuješ sa "masnim" hambakerima, razara. Inače, u pitanju je EC3003-A model. Proizvodio se jako dugo & najtipičnije je "NYC Reissue" izdanje, ali su ga nedavno smenile (ako se ne varam) dve nove revizije - prvo Triangle klon, a zatim neka novija shema. Više o njemu na http://www.pisotones.com/BigMuffPi/MBC/USA/BMUSA.htm
dweezil wrote:lepo si je spakovao djecace, i nalishka je lepa.
Thankyee, thankyee :D Pošto je ostao NYC Maf, skinuo sam jednu fotografiju prednje ploče i krenuo u photoshopping.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 09 Jul 2009, 18:11

Svidja mi se mod, cak i malo podseca na Colorsounda na maksimumu :) Sweet Muff 8)

Post Reply