Baš ste me nasmijali

Pa ajmo redom i pošteno kako to biva....
Ja nisam zagrepčanin več splićanin koji živi u zagrebu

Sa stewmac kitovima(hum,single) je sve u redu, top roba, ma šta vam pričali po netu.
Njihovu žicu za namotavanje nisam koristio nikad pa neznam.
Koliko če neki obrtnik, majstor ... naplačivati svoj rad/znanje/spoznaju /trud to je zbilja njegova stvar ama baš kao i onoga tko kupuje neki proizvod.
Šta se tiče tona, ja se vodim da svakom napravim maximum od onoga što zatečem ili svoje robe,a koliko če tko čuti u to ne ulazim niti na kakvu če gitaru to staviti...onima Neumann-u je sve jedno tko pjeva ili tuli na njihovom mikrofonu, mada im je drago nabaciti reklamu s najboljima

Meni su gabariti zvuka uvijek bili Stari 50s pafovi, 50's i 60's fenderi i stari gretsch filtertroni i upravo sam najviše naučio reparirajući i premotavajući njih na zadovoljstvo vlasnika.
Ništa ljepše nego kad imate prilike čekirati ili popraviti stare pikape i izraditi par jako sličnih kopija, brada i ja smo tratili bogu dane,noći, godine, baš kao i naš prijatelj Dugi(pokojni Zlatko Grbac)koji je još osamdesetih istraživao i premotavao pikape kad su stare gitare bile jako jeftine(nitko nije htio kupiti 60's strata original sherwood green, jedva se prodao za 1000 DEM)

Winding patern starog pafa se ne zaboravlja kad ga jednom rastaviš,ako si dobro pazio i mjerio magnete iz tog doba možeš se gadno približiti tom zvuku.(npr. bareknuckles dobro radi posao od ovih vani dok me npr. fralin nikada nije specijalno oduševljavao IMHO)
Znači jedna je stvar broj namotaja,tenzija žice dok se namotava,winding pattern i sastav i jakost permanentnog magneta(gauss)
i na kraju vosak-vrlo važna stavka koja ako se pretjeruje može uništiti fini detalj zvuka.
Malo da se kurčim.. premotao sam i napravio bezbroj pikapa,
moje pikape sviraju (od poznatijih šta se nabrzinu sjetim), (što premotani što moji):
Nike (TBF)
Vedran Božić (time,Josipa Lisac, Telefon Blues band)
Pavle (Svadbas)
Saša Zalepugin (plavi Orkestar)
Dale(Stampedo)
Dinko(Bambi Molesters)
Kex (ex Prljavo kaz.,Thompson)
Dragiani (ex zabranjeno pušenje)....
Da nebi tko mislio da su meni dragi samo poznati...evo jednog nepoznatog klinca iz Dalmacije na premotanom i gaussiranom ibanez (super 58 novijeg datuma) http://www.box.net/shared/45mx2hazd0#
To je paf neck koji je dobro podnio gomilu amplitube distorzije

Evo i mene nešto trkeljam po neck singlu (stratocaster) http://www.box.net/shared/bu2ikv6mdc
ili malo real time uz jbga kliping snimanja(tele riff /magnatone amp, strat solo i feedback/18w amp bez ikakvih efekata ,distorzija-oba pojačala samo pojačana dobro) http://www.box.net/shared/n17it54lpb
Šta san ono tija još reč..aha da, cijenite svoje majstore koji radu odličan posao, imate neobičnu priliku kao šta čujem da u Beogradu u suradnji s majstorom napravite pikap, svoj pikap za svoju gitaru-ma di češ bolje!!!
A što se tiče RM-Točka, čovjek zna šta je ton i svirka, ja sam ko klinjo izlizao sve ploče od Smaka, čak sam imao i band Leslie's back koji je između ostalog svirao i Smak....nikada neću zaboraviti kad smo na Silbi pred amerima /nizozemcima/par muzikologa svirali Tegobu,Mračni mol,Daire... ovi su mislili da peremo svoje autorske

Mada nisam bogznakakav tehničar (nikakav) dosta sam naučio slušajuči Smak, bogami su bili svjetski band.
Oprostite na romanu,
pozz