Boss GT 10 ili Line 6 pod X3 Live

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

BaalBehrit

Re: Boss GT 10 ili Line 6 pod X3 Live

Post by BaalBehrit » 27 May 2009, 01:23

EsoX wrote:Gitarista iz benda u kom sviram je pre otprilike godinu dana zamenio lanac od nekih 7-8 pedala sa Line6 Pod X3 Live procesorom. Trebalo je da prodje neko vreme dok nije sebi namestio zvuk kakav zeli, jer se radi o nimalo naivnoj spravici kojoj treba posvetiti dosta vremena . Krajnji rezultat je generalno mnogo bolji zvuk nego sto je imao sa pedalama.
Jes', da nije i dobio bolju distorziju sa procesora nego drajv sa lampaša? :lol: :XD:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 May 2009, 01:25

I izlecijo je sidu procesorom :metal:

rattlehead

Post by rattlehead » 27 May 2009, 01:45

Kao prvo,rec NIJE o pedalama!!!!!!Pitanje je sta momak koji je postavio pitanje zeli!!!Moje mishljenje za odabir izmedju ova dva procesora je Line 6 podx3!!!Zashto?Da kazem da imam podx3 i da je proc sam po sebi preamp,sto znaci da ima simulacije poznatih ampova u sebi koje su verno odradjene da cak i cujete lampe na nekim od njih.......Podrazumeva se da se ne slaze najbolje sa lampaskim pojacalima al ja sam sredio i taj problem...... Koristi se za snimanje gitara,basa i vokala na kompu!!! E sad,zasto ne gt-10.........Sam zvuk gt-10 je meni onaj pravi procesorski,skroz digitalan......bez ijedne mane.....nije ziv!!!!Da ne kazem,ispran.......Probao sam ga,trudio se da dobijem neki zvuk....al ne ide.....i najbolji zvuk na njemu nije ziv,ako me neko konta.....Sami efekti na gt-10 su profesionalno odradjeni....chorus,verb,delay,sitar,akusticna gitara,flange...........bolje nego na l6...al simulacije ampova na gt-10 su dosta loshije po meni......Da rezimiram!Oba proizvoda su vrhunska,e sad jel ti volish prirodniji masniji zvuk tj ziv zvuk il ulickan,prefinjen zvuk kao sto ima gt-10....to ostaje na tebi!!!!dobro razmisli o ovome,tj,koji zvuk ganjash,jer ni jedan ni drugi nisu jeftini.....Sedi,probaj,pa se odluchi!!!!! p.s Line6 podx3 simulacije pogledaj na njihovom zvanicnom sajtu jer su na you tube prilicno loshe.....isto tako i za gt-10.........Nadam se da sam bio od pomoci!!!!!

EsoX

Post by EsoX » 27 May 2009, 02:06

BaalBehrit wrote:
EsoX wrote:Gitarista iz benda u kom sviram je pre otprilike godinu dana zamenio lanac od nekih 7-8 pedala sa Line6 Pod X3 Live procesorom. Trebalo je da prodje neko vreme dok nije sebi namestio zvuk kakav zeli, jer se radi o nimalo naivnoj spravici kojoj treba posvetiti dosta vremena . Krajnji rezultat je generalno mnogo bolji zvuk nego sto je imao sa pedalama.
Jes', da nije i dobio bolju distorziju sa procesora nego drajv sa lampaša? :lol: :XD:
cccira wrote:I izlecijo je sidu procesorom :metal:
Ako vas bas interesuju odgovori na ova pitanja, pitajte rattlehead-a posto sam njega pominjao u svom postu!

progg

Post by progg » 27 May 2009, 08:38

pitanje je koje je pedale menjao...i mozda nije znao da podesi pedale :XD: :XD: :XD: ... shalim se

rattlehead wrote:Kao prvo,rec NIJE o pedalama!!!!!!
slazem se.... u svom prvom postu sam naveo da je po meni boss bolje resenje.... ali kada neko treba da "pukne" 400-500 eura za proc, uvek uvek uvek, ali uvek cu savetovati da za taj novac kupi barem 3 pedale (koje ce u zbiru kostati 400-500) nego taj proc...

buki85

Post by buki85 » 27 May 2009, 10:05

rattlehead wrote:Kao prvo,rec NIJE o pedalama!!!!!!Pitanje je sta momak koji je postavio pitanje zeli!!!Moje mishljenje za odabir izmedju ova dva procesora je Line 6 podx3!!!Zashto?Da kazem da imam podx3 i da je proc sam po sebi preamp,sto znaci da ima simulacije poznatih ampova u sebi koje su verno odradjene da cak i cujete lampe na nekim od njih.......Podrazumeva se da se ne slaze najbolje sa lampaskim pojacalima al ja sam sredio i taj problem...... Koristi se za snimanje gitara,basa i vokala na kompu!!! E sad,zasto ne gt-10.........Sam zvuk gt-10 je meni onaj pravi procesorski,skroz digitalan......bez ijedne mane.....nije ziv!!!!Da ne kazem,ispran.......Probao sam ga,trudio se da dobijem neki zvuk....al ne ide.....i najbolji zvuk na njemu nije ziv,ako me neko konta.....Sami efekti na gt-10 su profesionalno odradjeni....chorus,verb,delay,sitar,akusticna gitara,flange...........bolje nego na l6...al simulacije ampova na gt-10 su dosta loshije po meni......Da rezimiram!Oba proizvoda su vrhunska,e sad jel ti volish prirodniji masniji zvuk tj ziv zvuk il ulickan,prefinjen zvuk kao sto ima gt-10....to ostaje na tebi!!!!dobro razmisli o ovome,tj,koji zvuk ganjash,jer ni jedan ni drugi nisu jeftini.....Sedi,probaj,pa se odluchi!!!!! p.s Probao sam i simulacije pogledaj na njihovom zvanicnom sajtu jer su na you tube prilicno loshe.....isto tako i za gt-10.........Nadam se da sam bio od pomoci!!!!!

Potpuno si u pravu.Slazem se da covek treba da sedne pa da proba,ali u prodavnici obicno dave i ne daju ti mira da lepo oslusnes kako koja sprava radi:) Pa ja zato predlazem da covek nadje nenkog ko ima neku od ovih sprava usteka gitaru pa lepo na miru proba,naravno ako je iakako moguce.A ja mogu da kazem da imam boss gt-10 i da sve sto sam procitao tipa ima sinteticki zvuk,nije prirodan itd...nije istina!!!To mogu da kazu oni koji su imali spravu na par sati,ili par dana.Pa ja kad sam uzeo procesor razocarao sam se.Od njega je ladno u startu bio bolji zoom505.On je tako imao neke ludacke frekvencije prosto ne mozes da ih obuzdas :) Ali kad lepo sednes i posvetis par dana spravi,i naravno ako znas sta hoces,mozes da napravis JAKO JAKO JAKO dobar ton.Ima odlicne simulacije pojacala,sjajne efekte,terce,akusticne gitare,a posebno cu da naglasim TERCE :) Moze da se napravi i bozuki,ne bas preterano dobar ali ipak moze :D .Ima dve CTL pedale koje su super prakricne za svirku,ima dva kanala A,B i ja sam u pocetku mislio da to nije toliko bitno ali ispostavilo se da je bitno.Probao sam i Line6 podx3,kad sam zaboravio svoj procesor pa mi drug koji zivi blizu mesta gde sam svirao doneo svoj,ali on nije bio sredjen tako da ne mogu da dam nikakv sud o njemu.On sad kaze da je zadovljan sa njim.Ali opet kazem ne mogu nista bitno o njemu da kazem.To bi bilo to :)

Mare kurir

Post by Mare kurir » 27 May 2009, 13:24

Kao kombinovani tezga/autorsku muzicar kome je osnovna potreba dobar drajv, dist i clean ,ali i dobri efekti s kojima se nece mnogo muljati predlazem VOX TONELAB LE. platio sam ga 330 evra kad je u prodavnicama u BGDu kostao 385 (pre 2 meseca). Kada govorimo o osnovnom gitarskom zvuku bolji je od dva gore pomenuta procesora , ali NE OCEKUJTE JAKE METAL DISTORZIJE. On je pre svega amp modelar. Dakle ako volite distorzije sa pojacala ovo je pravo resenje. Ima simulacije Voxa, Marshalla i Fendera kao i starih Tweed-ova. INace sviram na Marshallu jcm800 glava i kutija i mogu vam reci da sam direktnim uporedjivanjem utvrdio da je simulacija jcm800 koju je vox uradio na ovom procesoru sasvim solidna. Ukoliko vam nije neophodna TRUCKLOAD OF HEAVY DISTORTION ovo je bolje resenje i od line6 a pogotovu od Boss-a. Vazno pitanj je koliko ti realno trebaju meki efekti ukljuceni svi odjednom. Realno je da ces ih koristiti najvise tri odjednom (recimo rev, del i neki modulation efekat) Posle 2 meseca tezgarenja po klubovima i festivalskih svirki na velikim binama u kombinaciji sa jcm800 mogu reci da sam jako zadovoljan. Posebno isticem opciju direktnog bockanja u razglas (sto ne radim ali sam probao) koja je jako dobra. U startu birate 3 tipa prikljucivanja u pojacalo (otvorena ledja,zatvorena ledja i american open) i dve varijante ako ga bodete u razglas ( sa master eq i bez).
DAKLE REALNA MANA JE STO JE SIMULATOR POJACALA i nema mnogo izbora klasicnih distorzija, ali ko voli "distorzije sa pojacala" i prakticno i jednostavno koriscenje ovo je pravi izbor.

MOJ PREDLOG: VOX TONELAB LE

buki85

Post by buki85 » 27 May 2009, 14:26

Mare kurir wrote:Kao kombinovani tezga/autorsku muzicar kome je osnovna potreba dobar drajv, dist i clean ,ali i dobri efekti s kojima se nece mnogo muljati predlazem VOX TONELAB LE. platio sam ga 330 evra kad je u prodavnicama u BGDu kostao 385 (pre 2 meseca). Kada govorimo o osnovnom gitarskom zvuku bolji je od dva gore pomenuta procesora , ali NE OCEKUJTE JAKE METAL DISTORZIJE. On je pre svega amp modelar. Dakle ako volite distorzije sa pojacala ovo je pravo resenje. Ima simulacije Voxa, Marshalla i Fendera kao i starih Tweed-ova. INace sviram na Marshallu jcm800 glava i kutija i mogu vam reci da sam direktnim uporedjivanjem utvrdio da je simulacija jcm800 koju je vox uradio na ovom procesoru sasvim solidna. Ukoliko vam nije neophodna TRUCKLOAD OF HEAVY DISTORTION ovo je bolje resenje i od line6 a pogotovu od Boss-a. Vazno pitanj je koliko ti realno trebaju meki efekti ukljuceni svi odjednom. Realno je da ces ih koristiti najvise tri odjednom (recimo rev, del i neki modulation efekat) Posle 2 meseca tezgarenja po klubovima i festivalskih svirki na velikim binama u kombinaciji sa jcm800 mogu reci da sam jako zadovoljan. Posebno isticem opciju direktnog bockanja u razglas (sto ne radim ali sam probao) koja je jako dobra. U startu birate 3 tipa prikljucivanja u pojacalo (otvorena ledja,zatvorena ledja i american open) i dve varijante ako ga bodete u razglas ( sa master eq i bez).
DAKLE REALNA MANA JE STO JE SIMULATOR POJACALA i nema mnogo izbora klasicnih distorzija, ali ko voli "distorzije sa pojacala" i prakticno i jednostavno koriscenje ovo je pravi izbor.

MOJ PREDLOG: VOX TONELAB LE
Nisam imao u vidu ovu spravu :) Ali po meni to nije resenje,jer kazes da ima samo distorzije sa pojacala ali to je opet moje misljenje.Jesi li ga uporedjivao sa bosso-om?Jel se moze napraviti bolji klin-posto je i meni jako bitan klin.Mada zadovoljan sam i sa mojim ali opet...... :)

Mare kurir

Post by Mare kurir » 27 May 2009, 15:09

Pa da, ali ipak distorzija potice 'SA POJACALA" pa je tek kasnije pocela da se pakuje u pedale i na kraju procesore. Ima odlicne varijante za klin, a ostalo je stvar ukusa - moj drug, iskusni gitarista je "pao na dup#" kad je cuo jedan klin sa procesora koji je za mene bio suvise upeglan ali opet odlican, sve je to stvar ukusa. Po mom misljenju ima odlicne klinove, i ponovo kazem odlican userfriendly pristup podesavanjima, direktan pristup, cak mozes cackati i za vreme svirke, jako je prosto. Sa bossom ga nisam uporedjivao direktno head to head, onako jedan pored drugog, ali sam procitao brdo foruma domacih i stranih, raspitao se dobro kod iskusnih muzicara, gitarista koji su ih uporedjivali direktno i posle 2 meseca razmisljanja i istrazivanja odlucio na osnovu SVOJIH POTREBA da kupim VOX. Nisam se pokajao. S druge strane, input je najbitnijI ali i sposobnost baratanja spravom, jer sam na zoom 505 II imao mnogo bolji zvuk nego ljudi s ozbiljnim pedalama i procesorima, to je onaj drugi deo - znanje. Kod VOXa nisam mnogo ni cackao jer sam u fabrickim bojama zadovoljio osnovne potrebe za klinom i distom. A i ta lampa u njemu ECC83 nije shala i nije tu samo da svetli i da pozira, vec ima ozbiljan uticaj na zvuk ( odnosno simulaciju (ili bolje emitovanje) tube zvuka)

buki85

Post by buki85 » 27 May 2009, 15:16

Dobro ako tako kazes :) Super je ako si zadovoljan spravom.Vidis ja u fabrickim bojama na gt-10 nisam naso nista sto mi odgovara :) Ali sve se to dalo popraviti :) A zoom 505 je dzepni procesor koji je prica za sebe,tu nema sta da stelujes ukljucis i sviras.Pa eto resenja.Ljudi kupujte zoom-a :D :D

Mare kurir

Post by Mare kurir » 27 May 2009, 15:27

:D hahahaha
ne ne ne
ljudi, ne kupujte zoom !!! to i nije procesor, to je kao ona baby pojacala, ha ha samo za ukras. al jbg nije se imalo drugo.
Da ne odemo predaleko od teme Buki, samo sam hteo da kazem da moze i VOX da se sagleda iako ne spada u tu cenovnu kategoriju. A prikljucio sam se temi jer sam imao slicnu nedoumicu pre par meseci u vezi GT10 i Line6podX3 i jednog polovnog Rolanda na kraju izabrao nesto cetvrto. U pravu si sto se tice fabrickih boja, one su napravljene za music shopove (za probanje) i ne daju prave mogucnosti. Procesor ces upoznati tek posle puno sviranja u sobi, na probi, u klubu i na bini, u raznim varijantama. Puno srece u izboru i kupovini procesora!!! Pozz

rattlehead

Post by rattlehead » 27 May 2009, 21:11

Imao sam Digitech - metal master,multi chorus,digiverb,digidelay i flanger i josh par pedala.....Imao sam savrshen ton....kako bi se reklo....JEBE KEVU...al sam bio ogranichen u toku sviranja na jedan ton u toku pesme.....malo je komplikovano raditi cucnjeve i svirati :lol: Kad sam kupio l6 trebalo mi je mnooooooogooo vremena da namestim zvuk,al sad ima bolji ton od navedenih pedala .......Sve je u iskustvu,vremenu i strpljenju!A i u ukusu! Po meni je gt-10 vishe sintetican,nekom nije.....**** ga...al sve u svemu da budemo realni oba procesora su mala maca ako pomenesh rocktron ili tc electronic......da se razumemo....i to reck varijante....!!!!al posto se nema toliko para mozesh da uzmesh podx3 l6,gt-10 il digitech gsp 11o1 u recku....

Evo,postavicu par linkova sa you tube koji su po meni extra jer lik koji je radio presete.....ne da radi posao....nego....ono.......cepidlaka u tonu!!!
Uporedite verziju metalllice sa podx3 i sa gt-10 pa odlucite koji ima prirodniji zvuk.....I manite se vishe pedala nego pomozite liku koji je postavio pitanje!!!!Bre,za dobar pedalboard ti treba da prodash bubreg bre!!! :povrac: JEr,to sto sam i ja imao ne mogu da nazovem pedalboard.....al ajde...No linkovi :

http://www.youtube.com/watch?v=8IVozhiT ... annel_page

http://www.youtube.com/watch?v=lVYPfUo1 ... re=channel

Pogledaj i ostale njegove linkove,jako su dobri i korisni....jer sve sto je snimano,snimano je direktno preko procesora na komp pa mozesh otprilike cuti ' boje ' procesora........... :wink:

buki85

Post by buki85 » 27 May 2009, 22:01

Mei se izmedju ova klipa vise svidja ovaj gde je svirao Line 6 pod X3 Live.Bolje se izlazi distorzija nego na gt 10.Nema sta.Ali sve je stvar ukusa.

shule

Post by shule » 27 May 2009, 22:36

rattlehead

Post by rattlehead » 27 May 2009, 22:44

to ti kazem..... :lol: Zivlji je..... :metal:

Post Reply