Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Oprema Koju Imate

Post by Dersu Uzala » 27 May 2009, 23:47

sub_zer0 wrote:Ooo cika Dersu. Dobro dosao na MF. :ziveli:
Dosadio Yum? :mrgreen:

Gitare su, koliko me secanje sluzi, Kary Gramer. Ova druga je Strat+LP fazon valjda :)
Bolje te nasao. Dosadio vala. Ona prva (Straja) jeste GKG a ova dve druge je pravio lik koji ih sad pravi za GKG nekoliko godina ranije kad je imao svoju firmu. Prate me neki smradovi sa zapada u stopu pa ne smem da pominjem imena ovih dana :mrgreen: .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 May 2009, 23:47

friedman wrote:
sub_zer0 wrote:Ooo cika Dersu. Dobro dosao na MF. :ziveli:
:1:
Baš mi je drago da te vidim ovde, dosta sam od tebe saznao na YuM-u.
Hvala, bolje i tebe nasao, 'preporucam se' sto kazu nasi stari.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 00:13

jcm 800 wrote:Dobrodosao na forum...
Vidim postovalac si opusa Akira Kurosave....ako, ako!!! Tako treba...
:ziveli:
Hvala, bolje i tebe nasao. Kurosava jakako, ali ako mi verujes prvo sam kao klinac procitao knjigu i zavoleo glavnog karaktera jelda. Film je napravljen mislim (pukom slucajnoscu) iste godine ili godinu dana posto sam procitao knjigu. Knjiga je sa pocetka 20. veka. Ruska. Biografija. Prelepa. Svakako preporucujem. Film je prica za sebe.

jcm 800 wrote: Gitare su vrlo simpa...
Dobro rjesenje na drugoj...Evo odgovora kako dobiti the best of both worlds...
Kako mi ovo nije ranije palo na pamet...Single coil i uz njega humbukcker u istoj velicini, i gitara sa 2metra izgleda kao regularna HSH...a zapravo je SHSHS...Wow!!!

Kako zvuce?
Kako je izveden switching na ovoj drugoj?
Iz ove konfiguracije magneta imas jedno 15ak kombinacija...i to bez splitovanja humova...a sa splitovanjem imas i blizu 30 kombinacija...a sa splitovanjem i series/paralel imas...ohoho :bow: ! Ako je versatilnost main goal, ovo bi mogla biti the ultimate guitar...
:gitara2:
Po meni su te gitare koje pravi ovaj nas decko i drago mi je da mogu da kazem moj stari drugar, nezajebane. Non stop ga kradu ovi veliki mangupi u igri pa sad moram da se obuzdam i ne kenjam puno o imenima. Oni su sad prilicno poznati na zapadu i sire a tek ce biti svasta. Ove LP fazon gitare su iz ranijeg perioda i pogodili ste, ideja je da se u jednoj gitari obuhvate i stradze i LP. Ne postoji idealno resenje ali je ovo prvo i najbolje koje sam ikada video i/ili probao. Stvarno radi, mada za one cistunce to nikad nece biti to jer ne mozes jednostavno da iskombinujes u jednom telu alder ili eventualno ash (stradza) i mahagoni sa eventualno javorom na vrhu (LP, PRS i te fore). Tako da je onda matematikom radjeno pozicioniranje magneta, telo jeste LP fazon a vrat je straja fazon, i dobije se cudo.

Konfiguracija jeste SHSHS na ovoj drugoj. Na prvoj je kako je kolega primetio, SHSSH. Kombinacija ima, ako me secanje ne vara, 23. I to bez ikakvih kerefeka tipa splitovanje humova, obrtanje faza ili redno/paralelno povezivanje. Da je jos i to stavio trebao bi mi jebeni user manual i iPhone da se opsetim koji prekidac radi kakvu funkciju. Vrlo je bazican princip: magneti su tako odabrani da imaju slican elektricni nivo izlaza (ako ne, onda se mesto onog volume i tone pota, ubace dva volume pota, svaki kontrolise svoju 'bateriju' magneta). Tropolni prekidac a la stradza (ili ako vam bas srce iste, petopolni) regulise single coils, a onaj mikro prekidac do njega regulise humove, klasicno. Gornji prekidac a la LP regulise koja baterija magneta ide u izlaz imajuci u vidu opet ('sabirajuci') koji su magneti selektovani individualno. Primer: straja prekidacem izaberes recimo neck single coil, a mikroprekidacem recimo bridge hum. Kad je gornji prekidac u kranjim pozicijama svira samo ili bridge hum ili neck single u datom primeru. Kad je taj prekidac u serdnjoj poziciji sviraju oba. Imas utisak kao da sviras dve gitare istovremeno, tojest kao da je signal overdubbed u studiju, dvojica gitarista sviraju. Mogo si i da narucis stereo izlaz pa onda da to stvarno zvuci live jebeno, jer straja magnete izvedes na jednu stranu preko recimo Marshalla, a humbuckere izvedes na drugu stranu preko recimo Boogie-ja. Elem, ono sto je interesantnije je sto kad namestis koje hoces magnete da ti sviraju, sviras neku rokacinu recimo neki ritam na humovima i zvuci kao pa ne samo LP nego neka nadrkana mahagoni gitara, krljanje, a onda prebacis gornji prekidac u drugu poziciju i sviras pasaze ili solo na neck singlu koji zvuci kao stradza. Kao da si munjevitom brzinom promenio gitare. Citav ovaj koncept je nas drugar u pitanju pokazao Polu iz one 'druge' firme i ovaj je promptno pokrao sta je mogao (pre nego je nas naivac aplicirao za patent) i izbacio svoj 'Pe Ar Er - 'pet jedan tri' model. Covek je coveku vuk, sta da se radi.

Povezivanje i nije neka nauka, ne trebaju ti osnove elektrotehnike, samo da se poveze uredno i korektno. Ako izaberes magnete koji imaju saroliki elektricni nivo izlaza, rekoh, ugradis mesto tone pota drugi volume i onda mozes da balansiras izlaz. Na novijim gitarama koje oni rade postoji noviji drukciji potovi koji humbuckere ne samo mogu da splituju nego da ih ganjaju bilo gde izmedju poptuno splitovanog magneta (single coil ali sa hum cancelling) i full out humbuckera. Dobijes 'dijapazon' zvukova od jednog jedinog magneta, da ti ispadne vilica. O tome moze gosn Dushan S da vam opsirnije izlozi neke stvari.
Last edited by Dersu Uzala on 28 May 2009, 00:23, edited 2 times in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 00:16

rock action wrote:Dersu, dobrodosao :ziveli:
Hvala, blagodarim. Sad cu vec da pocrvenim, just drop it everyone, thanks.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 00:18

Wild Child wrote:uh evo ga i dersu :D

sad ce da nam pravi zazubice s opremom :D

nisam znao da si uzeo ovaj " heart of the lion " :D

izgleda opasno
Nisam, nesto drugo petljamo za mene. Ali cuci kod mene. Nazalost nije na prodaju. Moja ce imati drugu tematiku. Isto sranje, drugo pakovanje.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 May 2009, 00:19

Kaaakve gitaree :homer:

Btw. welcome :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 00:25

jcm 800 wrote: Kako mi ovo nije ranije palo na pamet...
Kad krenes da mozgas o tim stvarima, vecu kriglu piva, vecu kriglu. And keep 'em coming :ziveli:.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 28 May 2009, 01:49

Dobrodosao Dersu. Super sto si dosao, "poznajemo" se i mi sa Yumetala, tamo sam bio Abramelin.
Bice ovde sada jos zanimljivije! :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 03:36

Nyarlathotep wrote:Dobrodosao Dersu. Super sto si dosao, "poznajemo" se i mi sa Yumetala, tamo sam bio Abramelin.
Bice ovde sada jos zanimljivije! :ziveli:
Ziv bio, bolje te nasao, svaka ti dala ako nije 'jailbait'.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 28 May 2009, 03:49

Oj, Dersu, pozdrav. :) Prelepe i veoma zanimljive gitare.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 03:51

BaalBehrit wrote:Oj, Dersu, pozdrav. :) Prelepe i veoma zanimljive gitare.
Zdravo zivo junace.

Pa ovde sve sama 'emigracija' sa Yuma. A niko me nije zvao? Cak ni 'onaj', zna on ko je :XD:. Verovatno preterano drvim. Dobar sam za izbegavati? Oh well.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 28 May 2009, 03:56

Svi emigrirali ovde jer nema "onih" ovde, if you know what I mean.

Samo piši kad možeš, uglavnom su super sagovornici ovde. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 04:02

Mislis 'nema ih joste'? Da se posakrivamo?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 28 May 2009, 09:00

YUM ne posecivah a verujem da je ovaj nas skromni Muzicki forum svakako drugaciji od njega.. mi smo ovde skromna zajednica zaljubljenika u muziku..
Jes da se tu i tamo pojave poneki extremi u ovom ili onom obliku, ali uglavnom gledamo da razgovaramo (akcenat na razgovaramo) kulturno i sa uzajamnim postovanjem.. (barem se mi moderatori trudimo da odrzavamo kolko-tolko red i mir.. ) tako da ti ja zelim dobrodoslicu... i puuuno postova..

A postoji i temica "ko je ko" pa nas informisi o sebi.. cisto da znamo.. oni koji te ne znaju sa YUMa foruma.. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 May 2009, 11:04

Postujem. Deder, uperi me ka toj temi, si-vu-ple. Slabo se snalazim na ovim phpBB forumima. Ne kapiram ni gde da kresnem ono, 'mark all posts as read' i te forinte. Starcuga, sta da se radi...

Post Reply