Profi ali početnik..:)

Moderator: Critical

sinisake
The original one

Re: Profi ali početnik..:)

Post by sinisake » 28 May 2009, 12:37

BTW, molim ali molim ognjena i ostale (nije samo ognjen kriv) da se uzdrze od suvislih komentara
Ja to redovno cinim (uzdrzavam se od suvislih komentara)! U tom smislu, ne znam sto su moji odgovori obrisani? :mrgreen: :ziveli:

ognjen93

Post by ognjen93 » 28 May 2009, 13:00

OK ja od sad cutim,
Vuce gledaj da sto vise ides na sluh....

vuk0125

Post by vuk0125 » 28 May 2009, 18:42

ness wrote:
vuk0125 wrote:trazim samo da me uputite jer mi neki kažu da treba da pocnem da sam skidam pjesme a neki kazu na guitar pro.
Vuche,i jedno i drugo.Ne vidim razlog zasto bi odbacivao blagodeti tehnologije kao sto je guitar pro. Sve sto je dobro i sto ti moze pomoci treba iskoristiti. Nemoj robovati predrasudama tipa:guitar pro nista ne valja,itd. Naravno, skidaj pesme i na sluh, pa kombinuj sa guitar pro,i rezultati ce sami doci,mada po onome sto si naveo u postu,neces imati puno problema. Rekao si da volis da slusas Aerosmith. Pa onda sviraj njihove pesme,radi to sto volis i sto ti prija uhu.
hvala ti mnogo..:)
poslušaću te..

vuk0125

Post by vuk0125 » 28 May 2009, 18:45

ognjen93 wrote:Jedna situacija sura Vuk stoji na bini i u sred pesme on zaboravio kako ide solo.....
1. opcija: Izblamiraće se i reci klavijaturisti da odradi solo, a ni ovaj ga ne zna kako treba, ceo bend ispada jadan
2. opcija: Vuk zna da improvizuje, odradi taj solo i svi srecni

A da nece mozda da nauci da improvizuje uz gp?
i ja mislim da si u prawu

friedman

Post by friedman » 28 May 2009, 19:28

Idete iz krajnosti u krajnost. Guitar Pro neće nikome stati na put kreativnosti.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 28 May 2009, 19:32

ognjen93 wrote:Jedna situacija sura Vuk stoji na bini i u sred pesme on zaboravio kako ide solo.....
1. opcija: Izblamiraće se i reci klavijaturisti da odradi solo, a ni ovaj ga ne zna kako treba, ceo bend ispada jadan

Odgovor:
Hoce da nauci da improvizuje uz GP, ti se sada pitas kako a ja ti kazem RAZMISLI, ima celu pesmu u midi formatu i samo iskljuci gitaru, zna u kom je tonalitetu zna odakle ide solo, sve ostalo je na njemu...

GP je izuzetno korisna stvar.

Bluesko

Post by Bluesko » 28 May 2009, 19:53

Critical wrote:

Odgovor:
Hoce da nauci da improvizuje uz GP, ti se sada pitas kako a ja ti kazem RAZMISLI, ima celu pesmu u midi formatu i samo iskljuci gitaru, zna u kom je tonalitetu zna odakle ide solo, sve ostalo je na njemu...

NIje on mislio na to,ja mislim (na osnovu ovih postova)... Nego na to da ako baja koristi GP za skidanje pesama i REEETKO kad skine pesmu na sluh,onda nece razviti ni sluh,a solo ce da nabifla iz GP,pa nece moci da improvizuje uz pesmu,jer je solo naucio napamet iz GP... A nije naucio skale i tako to,mada i to moze na GP ;)

friedman

Post by friedman » 28 May 2009, 19:54

Ja nikad ne skidam solo u notu tačno. Najbolje je držati se neke osnove a unakaziti solo po svom ukusu. :)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 28 May 2009, 20:06

friedman wrote:Ja nikad ne skidam solo u notu tačno. Najbolje je držati se neke osnove a unakaziti solo po svom ukusu. :)
:1: :bambi:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 May 2009, 20:32

Шмајсер wrote:
friedman wrote:Ja nikad ne skidam solo u notu tačno. Najbolje je držati se neke osnove a unakaziti solo po svom ukusu. :)
:1: :mrgreen:

bluesko nemo' puno da se cimas bracela, dva zadnja posta ti pocinju sa "ma nije on to mislio... nego je ovo mislio" - pusti decka da kaze sta je mislio, a ne da treba neko drugi da objasnjava njegove postove :D

Zlo

Post by Zlo » 28 May 2009, 20:36

Critical wrote:]

Odgovor:

:1:
Ako uzmemo u obzir da je tablaturni zapis uprostena verzija notnog zapisa koji jos mozemo i da cujemo kako zvuci ako ga propustimo kroz GP ne vidim problem .
Jedina mana koju ja naslucujem je to sto je i te tabove pisao neko ko je prethodno skinuo na sluh odredjenu kompoziciju.
Pitanje je koliko je autor taba kvalitetno skinuo pesmu i koliko tacno je zapisao to sto je skinuo na sluh.

Sto se samog ucenja tice bitan je stav ucenika.Neko ce pametno upotrebiti GP i zaista nesto nauciti.
Pozeri ce iz njega nauciti samo da budu papagaji.Ponavljace neke tonove naucene iz GP ali nikad nece shvatiti sta je to sto rade.Posto decko vec ima dovoljno muzickog obrazovanja ja sam za to da koristi GP uz obecanje da ce skidati i na sluh bar jednu pesmu mesecno :lol:

Bluesko

Post by Bluesko » 28 May 2009, 21:09

Duane wrote:
Шмајсер wrote:
:1: :mrgreen:

bluesko nemo' puno da se cimas bracela, dva zadnja posta ti pocinju sa "ma nije on to mislio... nego je ovo mislio" - pusti decka da kaze sta je mislio, a ne da treba neko drugi da objasnjava njegove postove :D
E ja mislim da je ovde Dvejn mislio na mene,nije on mislio na njega :lol:

Nije to,nego samo ono.....znas..... zao mi da se bije raja uz klinac :D :lol:

ognjen93

Post by ognjen93 » 28 May 2009, 21:24

Evo sta sam mislio, da treba kad god moze skida pesme sam bez gp-a, sve ostalo sto sam rekao mislim i dalje ali to vas ne zanima

vuk0125

Post by vuk0125 » 28 Jun 2009, 15:34

Hvala mnogo svima..:) poceo sam da sviram neke pjesmice i nesto lako da skidam na skuh.. a ove teske stvari preko gp i mnogo sam naucio.. Mnogo mi je pomogao GP.. naucio sam da sviram nekolike kleptonove kao sto je Layla kao i Guns n roses - dont cry i mnoge druge.. A ove zajebancije naseg roka skidam na sluh i mogu reci da mi dosta dobro ide..:)) Hvala vam mnogo.. Svima.. :) :wink: :ziveli: :bow: :bravo: ^^

Post Reply