Dobra zamena ('87 MIJ Strat za Jackson JSX 94 Concept)?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Pimpdude

Dobra zamena ('87 MIJ Strat za Jackson JSX 94 Concept)?

Post by Pimpdude » 30 May 2009, 17:19

Pozdrav svima.Imam jednu dilemu,pa se nadam da moze neko da je razresi. . :D
Dobio sam jednu ponudu za zamenu gitara.Ja imam Fendera Japanca iz 87',sve je original na njoj,jedino su zice menjane :XD: i stvarno je u dobrom stanju. . . Nema niti jedne lako vidljive ogrebotine,znaci gitara koliko moze da bude dobra za 20 godisnju gitaru.A ponudjena mi je gitara Jackson JSX 94 concept. Malo izlizani pragovi,ali nije strasno ima malo rdje na magnetima .. . Da li ovo moze da bude cista zamena,ili Fender vredi malo vise nego Jackson? Preferiram malo tvrdji zvuk,ali Fender mi je prirastao za srce i stvarno nemam pojma sta da radim.. .. :? :? POMAGAJTE. . . . :arrow: :arrow: :arrow:

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Dobra zamena???

Post by Guitar_thrill » 30 May 2009, 19:24

Pimpdude wrote:Pozdrav svima.Imam jednu dilemu,pa se nadam da moze neko da je razresi. . :D
Dobio sam jednu ponudu za zamenu gitara.Ja imam Fendera Japanca iz 87',sve je original na njoj,jedino su zice menjane :XD: i stvarno je u dobrom stanju. . . Nema niti jedne lako vidljive ogrebotine,znaci gitara koliko moze da bude dobra za 20 godisnju gitaru.A ponudjena mi je gitara Jackson JSX 94 concept. Malo izlizani pragovi,ali nije strasno ima malo rdje na magnetima .. . Da li ovo moze da bude cista zamena,ili Fender vredi malo vise nego Jackson? Preferiram malo tvrdji zvuk,ali Fender mi je prirastao za srce i stvarno nemam pojma sta da radim.. .. :? :? POMAGAJTE. . . . :arrow: :arrow: :arrow:
a za koliko bi ti prodao tog japanca? :bambi:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 May 2009, 20:29

Zavisi koliko cenis Fendera?

Taj Jackson je fina gitarica, ali po mom misljenju, maximum za nju je 450e, ali maximum... Gitara bi trebalo da je bolja od danasnjih ibaneza. Imam rg star oko 5 god i Jackson Rhodes isto te, concept 94 serije (JRR-94 concept).
Jackson ima prijatniji vrat i bolje magnete od ibaneza. To je opet subjektivan osecaj, al' jbg...

Evo jos dva topica o toj jacksonovoj seriji gitara
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =20&t=5271
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =20&t=7292

:ziveli:

Zlo

Post by Zlo » 30 May 2009, 21:09

Da li ovo moze da bude cista zamena,ili Fender vredi malo vise nego Jackson? Preferiram malo tvrdji zvuk,ali Fender mi je prirastao za srce i stvarno nemam pojma sta da radim.. .. :? :? POMAGAJTE. . . . :arrow: :arrow: :arrow:
Ako je vec ocuvana.Ako je vec dugo imas i prirasla ti je za srce onda je zadrzi.Da ne pricamo o tome da ljubitelji Fendera "japance" stavljaju ispred "mexikanaca" i dobrog dela "amerikanaca"
A za tvrdji zvuk pristedi i kupi drugu gitaru. :bravo:

bokicasa

Post by bokicasa » 30 May 2009, 21:24

"Nista ja tu neb' dir'o".

nenadnenad

Re: Dobra zamena ('87 MIJ Strat za Jackson JSX 94 Concept)?

Post by nenadnenad » 31 May 2009, 00:35

japanci su i sada dobri a kamoli oni od pre 20 godina
ako ti se zasvidjalo tudje :mrgreen: , skupi pare pa kupi jos nesto.
Mislim da ne treba prodavati kvalitetnu opremu osim ako je bas neka frka ili ako ti je puna soba opreme, a sumnjam da se to cesto desava kod smrtnika sa balkana :mrgreen:

Pimpdude

Post by Pimpdude » 01 Jun 2009, 15:31

E hvala vam puno na odgovorima,dosta mi je pomoglo oko odluke. . . . :D
Ipak cu zadrzati Fendera,a za malo zesci DZDZDZ cu skrpit pare za negu drugu gitaru. . . :ziveli:

Zlo

Post by Zlo » 01 Jun 2009, 18:15

:bravo: :bravo: :bravo:

Post Reply