Šta da kažem... Nemam iskustva jer nisam probao mnogo pedala, ali meni se zvuk sviđa. Idealan za žešći rock

Toliko, sad odoh da sviram

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ovaj mi opis nikad nije bio jasan. Pretpostavljam da ljudi pri tom misle na "divljanje" visokih i visokih srednjih, ali se koristi u toliko konteksta da ne mogu da se snađem. Smanji visoke na pojačalu / na pedali ako ti to smetaM1los wrote:Zvuk je malo zrnast...
Više visokih, malo glasnije pojačalo... tako to. Ali sačuvaj te lampe, ove nove iz sadašnje proizvodnje ti neće trajati 20 godinaM1los wrote:Kakva poboljšanja u zvuku mogu očekivati kad promijenim ove 20 godina stare lampe?
M1los wrote: Našao sam uzrok "zrnatosti". HIgh pot je bio skoro na maksimumu.
Pa to je i mene cudilo.M1los wrote:Nikad mi neće biti jasno kako mi je uspjelo da ne vidim high pot, kad sam ih vraćao u normalu![]()
Odradice ti posao ali mozda bude previse suma i slicnih problema... U sustini sa dist pedalama nije problem da koristis te no name adaptere jer distorzija svakako dodaje odredjenu kolicinu suma pa ti plus ono malo u vecini slucajeva nece smetati.M1los wrote:Btw, čuo sam da Digitech pedale rade samo sa "originalnim" adapterima. Da li to znači da skupo plaćen adapter sa pijace neće obaviti posao?
Naravno, ponekad na servis dobijam takve pedaleM1los wrote:Da li mogu nešto da spalim ako priključim adapter sa pogrešnim polaritetom?
...pa tako što malo googlash "digitech hot head power supply" i pronadjes da se za napajanje koristi sledeci adapter:M1los wrote:Hehe. Kako onda da saznam polaritet? Na pedali, na kutiji i u uputstvu nisam uspio naći taj podatak.
dweezil wrote:cesto ljudi naprave frku i jer ukljuce adapter od whammy-ja ili jammana u obicne digitech pedale, a problem je u tome sto ove sljakaju na naizmenicnu struju, dok sve obicne digitech pedale idu na jednosmernu.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest