Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koliko si zapravo Fendera i Gibsona probao (narocito onako kako bog zapoveda - dakle lampasko pojacalo i pristojna jacina zvuka) da bi mogao da tvrdis tako nesto?MetalFunk wrote:Jbg, ako ne gresim, a znam da ne gresim, firma gibson sada prodaje samo ime a ne i kvalitet, uskoro ce epiphone biti bolji od gibsona, a sto se tice fenderaaaa, uuuuuuuuuuuuu
fender mexikanac............... i tacka.
Ovo je tako moćna rečenica !Dersu Uzala wrote: U medjuvremenu naravno skapirah da je nebitno cija je 'marka', bitno je kako radi i za sta pojedinac konkretno moze i hoce da je upotrebi.
Ma, tačno. Ja samo ne vidim šta će kome tolika mast i moča... Verovatno je problem u meni što ne slušam tu (za mene) preterano masnu i sočnu muziku... a i nezdravo je previše masno, jeste da je deda voleo moču... ko maže puter na hleb prst debelo može da mu pozli... Deep Purple (sad će neko da pita što baš oni a ne Black Sabbath) su za moj ukus imali savršeno dobar rock zvuk (naravno da mislim na MK2 postavu) i bez humbackera, o Jimi Hendrixu da ne govorim, Jeff Beck se takođe nadovezuje na ovu priču, posle Les Paula i kratkotrajne avanture sa Jacksonom svi vidimo u šta tuče... Meni lično Strat nije Strat sa humbackerom (bez obzira na proizvođača), ubija mu tu prisutnost...dweezil wrote:nijedan regular strat sa humovima nece na gainu imati tako masan i sochan zvuk kao Gibson Les Paul, SG ili Explorer, a opet nijedan Gibson nece imati takav sparkle i prangijav clean kao Fender.
jeste,ali ovo je cista subjektivnost...Neko bas to voli-mas' mas' da curi niz 'bradu'....ali kao sto je gore receno,zavisi za koju namenu sluzi.Strat ce jednostavno zvucati bolje u nekim situacijama,u smislu kristalnog klina,i samog sarma u pesmi..ali na otpanjenom gainu,Gibson preuzima kormilo..ali opet...opet...ja volim to,ti to..ali ono sto ja volim,ne mora da bude najbolje,i kao takav nepobitan objektivni dokaz...zato sluzi kockasto pojacalo-sa obe strane po 2 sveta,i miraneg303 wrote:Ma, tačno. Ja samo ne vidim šta će kome tolika mast i moča... Verovatno je problem u meni što ne slušam tu (za mene) preterano masnu i sočnu muziku... a i nezdravo je previše masno, jeste da je deda voleo moču... ko maže puter na hleb prst debelo može da mu pozli... Deep Purple (sad će neko da pita što baš oni a ne Black Sabbath) su za moj ukus imali savršeno dobar rock zvuk (naravno da mislim na MK2 postavu) i bez humbackera, o Jimi Hendrixu da ne govorim, Jeff Beck se takođe nadovezuje na ovu priču, posle Les Paula i kratkotrajne avanture sa Jacksonom svi vidimo u šta tuče... Meni lično Strat nije Strat sa humbackerom (bez obzira na proizvođača), ubija mu tu prisutnost...dweezil wrote:nijedan regular strat sa humovima nece na gainu imati tako masan i sochan zvuk kao Gibson Les Paul, SG ili Explorer, a opet nijedan Gibson nece imati takav sparkle i prangijav clean kao Fender.
Ha! Eve gu odje:Dersu Uzala wrote:ES335, boje krvi sa belim bajndingom i crnim pikgardom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest