Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
luka000

Re: Trigger

Post by luka000 » 10 May 2009, 23:52

toza wrote: P.S. Najvise me podsecate na "Negativ" (u malo "grubljem" izdanju), ali to je opet samo moje misljenje... :)
Da to sam i ja izjavio kad sam ih prvi put cuo :)

Dushan S

Post by Dushan S » 12 May 2009, 03:26

Kole man wrote:morali smo ranije da krenemo inace lepo zvucite uzivo,dobar vam je bubnjar dolazim na jos neku vasu svirku sigurno :D
E pa dobro, pozdraviću bubnjara onda :) Vidimo se sledeći put! :ziveli:
Pozdrav!
Poslusao sam pesmu "Vise nece biti nas" i odlicna je!
Nemam nikakvih zamerki, produkcija je na nivou (mislim na muziku, spot ne ocenjujem).
P.S. Najvise me podsecate na "Negativ" (u malo "grubljem" izdanju), ali to je opet samo moje misljenje...
Hvala Tozo! Drago mi je da ti se svidelo, poslušaj još, ko zna, možda ti se još koja pesma dopadne!
To za Negativ, baj d vej, čuo sam poređenje u par navrata i ono, da ne mislite, ne smeta mi i ne vređa me to poređenje, ali me fakat zbunjuje. Jedino da pripišem to jako malom broju bendova kod nas koji imaju ženski vokal, tekstove na srpskom (ovo je pretpostavljam presudno) i bar malo tvrđi zvuk jer fakat ja neku drugu vezu ne mogu da nađem, Ivana peva prilično drugačije stilski itd. Al dobro, ako goth-elektro-rock-metal bend i alternativni pop-hard rock liče, ono... bitno da se dopada ljudima! 8) Čuo sam i par čudnijih poređenja, moram priznati :D
E iskreno muzika Triggera je ok ali iskreno nije po mom ukusu,vise volim extremni metal... I moram reci da bi mi bilo finije da se Vervil odrzao u zivotu i samo da ste bili nekako malo originalniji inace bile su to fine svirke.

Pozdrav i sve najbolje u daljem radu.
Hehe, hvala hvala, pozdrav i za tebe! Nego, malo si kontradiktoran, voliš više ekstremni metal a draži ti je Vervil koji je bio Hard Rock i tezga svirke istog benda? :mrgreen: Ne bi bilo nikako dobro da se Vervil održao, veruj mi! :D :ziveli:

toza
Urednik

Post by toza » 12 May 2009, 11:24

Dushan S wrote:Hvala Tozo! Drago mi je da ti se svidelo, poslušaj još, ko zna, možda ti se još koja pesma dopadne!
To za Negativ, baj d vej, čuo sam poređenje u par navrata i ono, da ne mislite, ne smeta mi i ne vređa me to poređenje, ali me fakat zbunjuje. Jedino da pripišem to jako malom broju bendova kod nas koji imaju ženski vokal, tekstove na srpskom (ovo je pretpostavljam presudno) i bar malo tvrđi zvuk jer fakat ja neku drugu vezu ne mogu da nađem, Ivana peva prilično drugačije stilski itd. Al dobro, ako goth-elektro-rock-metal bend i alternativni pop-hard rock liče, ono... bitno da se dopada ljudima! 8) Čuo sam i par čudnijih poređenja, moram priznati :D
Nema na cemu. :)
Cuj, nisam ni mislio da te vredjam na bilo koji nacin time sto sam rekao da licite na Negativ. To sto sam rekao da licite, mislio sam skroz u pozitivnom smislu. Mislio sam
da vam je produkcija na sasvim solidnom nivou ( mislim, blizu je produkciji Negativa), tako da stilove nisam bas nesto poredio... Priznajem da mi malko licite jer bash
kao sto kazes, zenski vokal tamo, zenski vokal 'vamo...
U svakom slucaju samo radite! :)

Pozdrav!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 May 2009, 11:51

Kod nas bilo koji bend sa zenskim vokalom odmah prozovu da je Negativ klon ili nesto slicno.
Takve komentare sam citao i za Strip i za Etar (Aetar, nisam vise siguran kako se zovu, ali sam ih cuo uzivo) i za Trigger, i ne znam za jos koji bend, i mislim da to ipak nije realno stanje i nije na mestu.
Jedine dodirne tacke su im to sto imaju zenski vokal i sto svi bendovi sviraju malo drugaciju muziku od, da se tako izrazim, mainstream popa... :roll:

Jedino Strip ima slican stil i Ivana je uradila neke pesme sa njima (a mislim da su i gitarista i basista iz Negativa), ali ipak su dovoljno drugaciji da se prepozna...

ac10

Post by ac10 » 12 May 2009, 14:17

e bio sam i ja na onoj eko svirci...ako je neko video dve .....da kazemo zenske odobe :mrgreen: obucene u crne kese za djubre e ja sam bio sa njima dok nisu otisle :XD: posle sam ostao sa drugom.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 May 2009, 17:48

ac10 wrote:e bio sam i ja na onoj eko svirci...ako je neko video dve .....da kazemo zenske odobe :mrgreen: obucene u crne kese za djubre e ja sam bio sa njima dok nisu otisle :XD: posle sam ostao sa drugom.
zenekese?

RR3

Post by RR3 » 12 May 2009, 17:58

:D pa ja volim Possessed,Kreator,Darkthrone itd... a i ja nekad imam meku dusu pa mi prija Queen,Kansas i tako hitovi. :lol: A da nije bilo Maidena,Skid Rowa ,Osmi Putnik i Vervil-a ja nebi otkrivao dalje granice metala ovo me sve nekako odvuklo do Djavola. :lol: :lol: :lol: Tako da eto pored Extemnog metala volim i po nesto dobrog Hard Rocka i Rocka :ziveli:

ac10

Post by ac10 » 12 May 2009, 18:32

Duane wrote:
ac10 wrote:e bio sam i ja na onoj eko svirci...ako je neko video dve .....da kazemo zenske odobe :mrgreen: obucene u crne kese za djubre e ja sam bio sa njima dok nisu otisle :XD: posle sam ostao sa drugom.
zenekese?
:XD: ako mislis na bend zenekese....jok ak se zajebavas....da....dve drugarice obucene u kese za djubre :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 May 2009, 19:06

zenekese, gde?

Dushan S

Post by Dushan S » 16 May 2009, 04:21

toza wrote: Nema na cemu. :)
Cuj, nisam ni mislio da te vredjam na bilo koji nacin time sto sam rekao da licite na Negativ. To sto sam rekao da licite, mislio sam skroz u pozitivnom smislu. Mislio sam
da vam je produkcija na sasvim solidnom nivou ( mislim, blizu je produkciji Negativa), tako da stilove nisam bas nesto poredio... Priznajem da mi malko licite jer bash
kao sto kazes, zenski vokal tamo, zenski vokal 'vamo...
U svakom slucaju samo radite! :)

Pozdrav!
Možda nisam bio baš jasan, naravno da nisam mislio da me to vređa, nego, ono rekoh da bi se ogradio, jer otkud ja znam, možda je nekom vrhunski kompliment da kaže za bend da liče na negativ, i onda rekoh "Nije da me vređa" da ne bih morao da objašnjavam da imam određenu dozu respekta za njihov rad - iako ih ne slušam i kao što rekoh, nemam osećaj da smo baš nešto nalik. Jer ono fakat dosta ljudi ovde misli da su negativ naj naj bend, evo recimo i ti kažeš "blizu je produkciji negativa". :) Mislim, da si recimo pročitao Loknerovu recenziju albuma, onda bi ti bilo još jasnije šta mi je simpatično u ovom upoređenju i tvom komentaru :) (tj šta je on rekao za Negativ i za produkciju, LoL) I hvala još jednom na dobroj volji i komentaru :ziveli:

Kod nas bilo koji bend sa zenskim vokalom odmah prozovu da je Negativ klon ili nesto slicno.
Takve komentare sam citao i za Strip i za Etar (Aetar, nisam vise siguran kako se zovu, ali sam ih cuo uzivo) i za Trigger, i ne znam za jos koji bend, i mislim da to ipak nije realno stanje i nije na mestu.
Jedine dodirne tacke su im to sto imaju zenski vokal i sto svi bendovi sviraju malo drugaciju muziku od, da se tako izrazim, mainstream popa...

Jedino Strip ima slican stil i Ivana je uradila neke pesme sa njima (a mislim da su i gitarista i basista iz Negativa), ali ipak su dovoljno drugaciji da se prepozna...
To što veliš! :ziveli:
e bio sam i ja na onoj eko svirci...ako je neko video dve .....da kazemo zenske odobe obucene u crne kese za djubre e ja sam bio sa njima dok nisu otisle posle sam ostao sa drugom.
Pustio si devojke da same nose đubre kući, c c c :mrgreen:

ac10

Post by ac10 » 16 May 2009, 06:37

Dushan S wrote:
e bio sam i ja na onoj eko svirci...ako je neko video dve .....da kazemo zenske odobe obucene u crne kese za djubre e ja sam bio sa njima dok nisu otisle posle sam ostao sa drugom.
Pustio si devojke da same nose đubre kući, c c c :mrgreen:
sta ces kad sam dzentlmen :mrgreen:

Kole man

Post by Kole man » 16 May 2009, 08:18

Kako su se zvale posto sam i ja blejao sa zenama kesama na toj svirci :lol:

ac10

Post by ac10 » 16 May 2009, 12:32

bila je irina i ema 16 god. su imale obe.....
ja sam dosao sa njima i video ih kad su odlazile....idu samnom u skolu :wink:

Kole man

Post by Kole man » 16 May 2009, 15:12

Nisu to te bile,ja sam bio sa drugim zenama kesama ::ranting::

Dushan S

Post by Dushan S » 07 Jun 2009, 03:26

Juče smo se vratili iz Sarajeva, sa dodele muzičkih nagrada Indexi, bogatiji za jednu statuu :) Veliko hvala za sve one koji su glasali za nas! Da ne bih sad prepričavao samog sebe, evo "Press release"-a koji je otišao na mailove medija:

U Sarajevu 4. juna 2009. održana je osma po redu dodela regionalnih nagrada „Indexi“, za najbolja muzička ostvarenja u protekloj godini. U konkurenciji koja je obuhvatala bendove i samostalne izvođače iz celog ex-YU regiona, beogradska grupa Trigger je sa svojim aktuelnim CD-om „Ljubav“ pobedila u kategoriji „Metal album godine“ i time osvojila jednu od nagrada koje se ove godine posebno dodeljuju za debitantska ostvarenja. Tom prilikom bend je i nastupio uživo na svečanoj dodeli i predstavio se po prvi put Sarajevskoj publici.
Album „Ljubav“, objavljen pre nešto više od godinu dana u izdanju PGP RTS, je grupi Trigger već doneo priznanja „Otkriće godine“ na godišnjoj dodeli muzičkih nagrada TV Metropolis, i „Najbolji mladi bend 2008. godine“ po izboru slušalaca Hita 202. Utemeljena na tvrđem gitarskom zvuku ali obogaćena raznovrsnim žanrovskim uticajima, muzika Triggera od pojave albuma prvenca uz niz veoma pohvalnih kritika u medijima, privlači i sve veću pažnju inače, čini se u poslednje vreme letargične i malobrojne domaće rok publike.
Nagrada „Indexi“ je utemeljena pod prvobitnim nazivom „Davorin“ od 2002. godine, u čast grupe „Indeksi“ i Davorina Popovića, kao nagrada za najbolja muzička ostvarenja na teritoriji BiH da bi u poslednjih nekoliko godina promenila ime i postala regionalnog karaktera, objedinjujući stvaraoce sa prostora koji dele zajedničku pop i rok muzičku tradiciju. O dobitnicima nagrade se odlučuje sabiranjem glasova publike na internet stranici i glasova stručnog žirija sastavljenom od cenjenih muzičkih kritičara iz različitih zemalja regiona.
Organizator dodele nagrada, muzička kuća „Pantha Rei“ planira da do kraja godine organizuje nekoliko koncerata na kojima bi u različitim gradovima BiH dodatno predstavila publici kako Trigger tako i još neke od pobednika i učesnika u ovogodišnjoj dodeli nagrada.

Više o grupi Trigger:
http://www.myspace.com/bandtrigger
http://www.triggerband.net

Stranica nagrade “Indexi” i više o nagrađenim u ostalim kategorijama:
http://www.davorin.ba

Post Reply