Da li je moguce da je problem do sedla? Note da sam promenio vise pakovanja - 2x D'addario i 2x Ernie Ball i uradio proper setup itd.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
sl0e wrote:do sada sam promenio 4 pakovanja zica od kako sam kupio strata (pre mesec dana)
Sasvim verovatno da je do sedAla. Mnogo je komplet žica na nedelju dana.sl0e wrote:Da li je moguce da je problem do sedla?
Ok, bacicu neke slike veceras. Inace, zice kupujem u Maricu. Btw - kada kazes bajato pakovanje - kada sam stavio zice, bio je ponedeljak, a vec su u sredu pocrneleguv'nor wrote:Ajde slikaj bez žica i sa žicama, ako nije frka.
Btw, gde kupiješ žice? Meni se, u određenim radnjama, dešavalo da nalećem na muški bajata pakovanja.
Razumem i da - siguran sam da pucaju kod sedla.Funkomat wrote:Jesi siguran da zice pucaju tamo gde dodiruju sedla a ne na mestu gde se lome kod samo kobilice?
Ako razumes sta te pitam...
Prilicno sam siguran da ih ne udaram kao manijak; sviram normalno, mekanom trzalicom (0.5; 0.6). Na kraju krajeva imam jos 2 gitare koje paralelno koristim i sa njima nemam problema (mada dobro, nisam im ni stavljao skoro nove zice).shule wrote:A jesi ti siguran da ih ne udaras ko manijak?
Definitivno opipaj to mesto i vidi da li je oštro odnosno nazubljeno. Ako jeste, kod majstora odnosno finu (bravarsku) turpiju u šake.sl0e wrote:...vidi se ta crna fleka na ovoj zadnjoj slici, na A sedlu kao crna crtica.
"Moderna" sedla imaju promer od 10mm a "stara" sedla imaju promer od otprilike 12mm. Ne mogu se međusobno menjati. Ima sedala "starog" oblika koja imaju moderan promer, ali ili su suviše skupa (http://www.callahamguitars.com/) ili su nepoznatog odnosno lošeg kvaliteta (Wilkinson by Sung Il i slično).sl0e wrote:Da li neko zna koliko kostaju vintage style sedla? Gde mogu da ih nadjem uopste? Da li ona uopste mogu da se stave na ovu gitaru?
+ imas offsetovana sedla... I njih ima na Callahamu ali su jos skuplja. To je ono sto sam ti pominjao kad si kupovao gitaru, ako se secas.Rocket Roll wrote:
"Moderna" sedla imaju promer od 10mm a "stara" sedla imaju promer od otprilike 12mm. Ne mogu se međusobno menjati. Ima sedala "starog" oblika koja imaju moderan promer, ali ili su suviše skupa (http://www.callahamguitars.com/) ili su nepoznatog odnosno lošeg kvaliteta (Wilkinson by Sung Il i slično).
"Ceo život" je previše širok pojamsl0e wrote:Btw - ako kupis Callaham - obezbedio si se za ceo zivot?
Koliko sam ukapirao - Ako menjaš sedla SAMO ZBOG loma žice, onda je najbolje uzeti neki grafit.sl0e wrote:da li cu uspeti da otklonim problem ili ne. Ako ne bude islo, onda cu naruciti Callaham
+1guv'nor wrote:Koliko sam ukapirao - Ako menjaš sedla SAMO ZBOG loma žice, onda je najbolje uzeti neki grafit.sl0e wrote:da li cu uspeti da otklonim problem ili ne. Ako ne bude islo, onda cu naruciti Callaham
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest