Pa ovako na slikama sve deluje fino, gitara deluje kao da je u veoma dobrom stanju. E sad, ja žice namotavam malo urednije... u stvari da bude iskren, mnogo urednije, a kako ti je presvetljena slika gde se vidi glava gitare, negde mi se čak čini da su žice motane onako kao da idu ispod, a ne iznad čivije, odnosno kao da samo namotavanje radiš kontra. Možda ne vidim dobro. Takođe mi se čini da ti je prva žica namotana tako da sada već dodiruje drvo glave gitare, a to ne bi trebalo tako. Čak i to može da izaziva neko brujanje.
Da li si slučajno vadio sedlo na kobilici? To je ona bela plastika preko koje žice prelaze na samom trupu gitare. Obično je sedlo malo izdignutije tamo gde treba da prelaze 6, 5 i 4. žica, a postoji na sedlu i mali greben za 3. žicu, nema toga na svim gitarama, ali neke to imaju. Ako si slučajno pogrešno okrenuo sedlo, zujanje može i otuda da potiče.
Još mi jedna stvar pada na pamet. Žice ipak malo useku sebi poziciju na tom sedlu, iako se sedlo ne pravi sa žlebovima za žice. Ako si malo jačim okidanjem neku od žica izmestio iz njenog ležišta, i to ume da bude uzrok zujanja i brujanja.
Proveri i da li je šraf na svakoj čiviji dobro detegnut. Mislim na onaj centralni šraf, ne male šrafove koji drže pločicu sa čivijama, nego na veliki šraf koji drži zupčanik. Ako se neki razlabavio, to takođe može malo da pravi smetnje. Ne treba da zatežeš kao da fiksiraš točak na autu, malo probaš šrafcigerom da vidiš da neki nije baš labav, a svakako uporediš dotegnutost svih, pa vidiš kako stoje jedni u odnosu na druge.
Ništa drugo ne mogu da kažem o instrumentu koji nikad nisam držao u rukama.