Tasman DR Custom

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DrGreenthumb
MF veteran

Re: Tasman DR Custom

Post by DrGreenthumb » 29 Jul 2009, 12:12

sinisake wrote:Pa, men' se cini da bi na ovom mog'o i Sunn o))) da przis. :D

Ocekujemo sad jos ultra high-gain snimke...
Mog'o! Aha, al cu da do'vatim Petrucci-a za takve... Mada kako mi T rece, on svira riffove na Lead (uber-highgain) a za solo prebacuje na Crunch (bolje je definisan, sto-zna'-ja...) :) Pasce neki mjetal uskoro, ne brini, nego ne mogu da nadjem helanke...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 29 Jul 2009, 13:27

Gotov i YT cruncha:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 29 Jul 2009, 15:11

.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Jul 2009, 17:42

Cortex wrote:.
slazem se
:1:
:ziveli: :ziveli:
extra zvuk DrZeleni

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Jul 2009, 23:57

DrGreenthumb wrote:Aaaaanyway, kolega Guverner je bio sinoc do mene pa smo isprobali gitaru i amp i sve njegove uber-pedale (WOW!), verovatno ce on biti objektivniji u oceni sokocala of mine :)
Jeste, bio juče, svirali... Već sam se žalio kolegama na chat-u da sam toliko ljosnuo na dupe čuvši kombo (gitara-pojačalo), da stvarno nemam pojma šta bih rekao. :D
Poneo par pedalica da se malo igramo:
-OctaFuzz (just for laughs)
-OCD (da vidim kako radi na "polomljenom" pojačalu)
-Pickup Booster (to nikada i ne vadim iz ranca, nešto kao survival kit :lol: )
, ali smo se ipak najduže zadržali na setingu gitara-kabAl-pojačalo.
U potpunom nedostatku reči, kao što sam već spomenuo, mogu samo da kažem da je, ono što sam juče čuo, savršeni crossover vintidž smrada dobrog Fendera i savršene artikulacije i preciznosti modernih gitara. :ziveli:

Izradu je suvišno komentarisati, jer se na slikama sasvim lepo vidi koliko je sve besprekorno odrađeno.
Jednu stvar bih samo napomenuo, a budući da sam veoma sitničav kada dođe do tih stvari - retkost je videti onako dobro urađenu kost, a da je to delo nekog majstora u Srbiji. :bravo: Jbga, retkost je videti i ovako dobro urađenu gitaru, ali... :oops:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 30 Jul 2009, 00:11

guv'nor wrote:
DrGreenthumb wrote:Aaaaanyway, kolega Guverner je bio sinoc do mene pa smo isprobali gitaru i amp i sve njegove uber-pedale (WOW!), verovatno ce on biti objektivniji u oceni sokocala of mine :)
Jeste, bio juče, svirali... Već sam se žalio kolegama na chat-u da sam toliko ljosnuo na dupe čuvši kombo (gitara-pojačalo), da stvarno nemam pojma šta bih rekao. :D
Poneo par pedalica da se malo igramo:
-OctaFuzz (just for laughs)
-OCD (da vidim kako radi na "polomljenom" pojačalu)
-Pickup Booster (to nikada i ne vadim iz ranca, nešto kao survival kit :lol: )
, ali smo se ipak najduže zadržali na setingu gitara-kabAl-pojačalo.
U potpunom nedostatku reči, kao što sam već spomenuo, mogu samo da kažem da je, ono što sam juče čuo, savršeni crossover vintidž smrada dobrog Fendera i savršene artikulacije i preciznosti modernih gitara. :ziveli:

Izradu je suvišno komentarisati, jer se na slikama sasvim lepo vidi koliko je sve besprekorno odrađeno.
Jednu stvar bih samo napomenuo, a budući da sam veoma sitničav kada dođe do tih stvari - retkost je videti onako dobro urađenu kost, a da je to delo nekog majstora u Srbiji. :bravo: Jbga, retkost je videti i ovako dobro urađenu gitaru, ali... :oops:
Jes vala, a ja sam uzivao slusajuci Mr. Guv'nor-a himselfa, koji ima tako "tesku" ruku i ton, bas kako ja volim - cuje se Hendrix/Vaughan skola :) Usput svira i mog omiljenog strata (Robert Cray sig), pa smo culi i kako se slaze sa moderno zamisljenim ampom. Meni se svidza, videcemo sta ce G reci na tu temu...
To je otprilike i moj utisak, i na to smo "pucali" kad smo razradjivali koncept, i ja sam odusevljen rezultatom :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 30 Jul 2009, 01:25

MetalFunk wrote:
Cortex wrote:.
slazem se
:1:
extra zvuk DrZeleni
FALA! :ziveli: za tebe i za druga Corteksa :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Jul 2009, 16:27

E jeste bas brown!!!
That's the way -a ha - a ha, I like it! A ha, a ha! :D

Gitara je jako lepa, i sve to u kombinaciji zasluzuje visoku ocenu ali ZAAAAASTO obican pearl dot bre!!! :( :( :( Bar da su manje tackice i da stoje negde... ne standardno...
Znam da je nebitno al' kad je sve tako detaljno planirano i radjeno ...

RR3

Post by RR3 » 01 Aug 2009, 14:26

Gitara je savršena i neka ti sa srečom, da te služi i svaka čast Tasi. :bravo: ja sam je video malo dok je bila u radu jer sam tih dana bio kod Tase da mi sredi vrat i namesti onu manu sa žicama o kojima sam pisao post za svoji Jackson... I malo sa sam imao priliku da probam njegovo Tasman pojačalo i mogu reći da sam ostao bez texa od oduševljenja,sa sa takvom mašinerijom pedale mogu ostati po strani. Kada bi svi u ovoj zemlji bili savesni majstori kao pojedinci,đe bi nam bio kraj???? :bow:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 01 Aug 2009, 18:08

@Muzzy - I hear ya bro :) Da budem iskren, vrat je bio manje/vise gotov kad sam rekao Mr. T-u da hocu bas taj i takvu i takvu gitaru, tako da sem oblika glave (to je doradjeno po mojoj zelji) i donekle profila (svideo mi se takav kakav je bio) nisam mnogo birao, a ja bih stavio nikakve ili baaaas male u vr' polja or smtg like that :)
@RR3 - Hvala i hvala! Mogu samo da se slozim sa tobom, jer to isto osecam :) Caka u vezi sa njim je da je covek veliki zaljubljenik u to sto radi i bolesni perfekcionista, a ne stolar, majstor i sta god, tako da su njegovi instrumenti prava jbna remek dela. Nadam se da ce uvek tako ostati (mada to znaci i low output per year) :D
Cheers!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Aug 2009, 08:51

DrGreenthumb wrote:Mada kako mi T rece, on svira riffove na Lead (uber-highgain) a za solo prebacuje na Crunch (bolje je definisan, sto-zna'-ja...) :)
O kome je ovde bese rec? O Petrucci-ju?

Tasman

Post by Tasman » 26 Oct 2009, 22:11

Pozdrav DRGreen-u i ostalima na ovom forumu!
Mislio sam da ce brzo biti gotova varijanta glave o kojoj smo pricali, ali sound od doticnog MR Guthrie G. mi se nesto mnogo mota po glavi pa se nadam da ce vredeti ovo malo kasnjenje ;-)
Eh taj logo...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 27 Oct 2009, 22:31

Tasman wrote:Pozdrav DRGreen-u i ostalima na ovom forumu!
Mislio sam da ce brzo biti gotova varijanta glave o kojoj smo pricali, ali sound od doticnog MR Guthrie G. mi se nesto mnogo mota po glavi pa se nadam da ce vredeti ovo malo kasnjenje ;-)
Eh taj logo...
Well, welcome! We're been waitin'... Eh, kapiram da je vredno cekanja, a uostalom imam Pocket POD, tu je to negde :D
We'll keep ya posted folks!
:bambi: 4 mr. T

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 21 Jan 2010, 19:34

Reko' da ne otvaram novu temu, a snimio sam nesto na brzaka amp, kao sto sam i obecao, pa da podelim sa sirokim auditorijumom. Clean kanal, ali setovan jako cisto (neobicno za me) + neck pickup Petrucci EBMM-a. Crno/beli je snimak jer mi se cinilo da se uklapa u sivilo svirke :)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 21 Jan 2010, 19:40

Doktore,ti si kralj.period.
e ovako,da te pitam-jel bi mogao da snimis drajv kanal,ali sa MM-om,posto na tujubu imas samo sa custom telcem,pa me zanima kako se cuje sa music manom? :ziveli:

Post Reply