Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
kakav lajt šou! ko na božićnu jelku! 

-
Mogla bi da padne jedna fotka u mraku !

Zar ti ne treba neki eq, boost ili nesto posle toliko pedala?Tufli wrote:Dodatak je EHX Nano Small Stone i modifikovan mi je Shin-ei Fuzz Wah (sad ima diode).
Ili nema previse gubitka tona...?
Oki, imam te u vidusl0e wrote:Ako ikada budes prodavao FM-4, baci mi PP![]()

Pa bilo bi lepo da imam neki dobar buffer na kraju da lepo ispegla signal. Ovako se osecja da pedale "skrnave" signal al' mogu trenutno da zivim sa timFunkomat wrote:
Zar ti ne treba neki eq, boost ili nesto posle toliko pedala?

Hvala!muki17 wrote:sad te bas ogovaramo(tj) pedal board..tj dilejeve..tj,sve...znaci

Pa to...Tufli wrote:Oki, imam te u vidusl0e wrote:Ako ikada budes prodavao FM-4, baci mi PP![]()
Pa bilo bi lepo da imam neki dobar buffer na kraju da lepo ispegla signal. Ovako se osecja da pedale "skrnave" signal al' mogu trenutno da zivim sa timFunkomat wrote:
Zar ti ne treba neki eq, boost ili nesto posle toliko pedala?
Meni wah unistava signal. Samo zbog njega imam eq u lancu a voleo bih da ga izbacim, ubacim jos jedan drajv ili nesto slicno na njegovo mesto...
Wah je navodno true bypass i sve ali strasno koliko sece visoke. Da ne zvuci ovoliko dobro kad je ukljucen, vec bih ga davno zamenio.

Pa, kada ukljuchim gitaru direktno u pojachalio tek onda vidim kolko zapravo strava ona zvuchi , koliko je puniji ton i kako se lepo chuju visoko , srednji, i basevi. Ali jbg, mislim da nema tu bash velike pomocji, ko hocje da svira sa dosta pedala mora biti svestan da cje mu i osnovni signal biti malo osakacjen.Funkomat wrote:
Pa to...
Meni wah unistava signal. Samo zbog njega imam eq u lancu a voleo bih da ga izbacim, ubacim jos jedan drajv ili nesto slicno na njegovo mesto...
Wah je navodno true bypass i sve ali strasno koliko sece visoke. Da ne zvuci ovoliko dobro kad je ukljucen, vec bih ga davno zamenio.

Isto je i kod mene.Tufli wrote: Pa, kada ukljuchim gitaru direktno u pojachalio tek onda vidim kolko zapravo strava ona zvuchi , koliko je puniji ton i kako se lepo chuju visoko , srednji, i basevi.

Sto se pomoci tice, meni eq radi posao savrseno. Ovaj GE-6 je zaista fenomenalan. Zvuci sjajno a ne dodaje ni trunku suma (za razliku od GE-7). Drugim recima, resenje za puno pedala je jos pedala.

Najbolje bi bilo imati jedan true bypass stip sa jedno 6-7 prekidaca ali on zauzima dosta prostora i kosta... A nije bas jeftino ni da se napravi.
Mislim da je bolje resenje dobar buffer, samostalan ili na nekoj pedali na polovini niza, meni Centaur "radi pos'o", Odlicno radi u bypassu...Funkomat wrote:Isto je i kod mene.Tufli wrote: Pa, kada ukljuchim gitaru direktno u pojachalio tek onda vidim kolko zapravo strava ona zvuchi , koliko je puniji ton i kako se lepo chuju visoko , srednji, i basevi.Pogotovo otkad sam kupio bassmana. Gre'ota.
![]()
Sto se pomoci tice, meni eq radi posao savrseno. Ovaj GE-6 je zaista fenomenalan. Zvuci sjajno a ne dodaje ni trunku suma (za razliku od GE-7). Drugim recima, resenje za puno pedala je jos pedala.![]()
Najbolje bi bilo imati jedan true bypass stip sa jedno 6-7 prekidaca ali on zauzima dosta prostora i kosta... A nije bas jeftino ni da se napravi.
Meni zapravo nije jasno (sta to oni svirajuZ*Z*Z wrote:Mislim da je bolje resenje dobar buffer, samostalan ili na nekoj pedali na polovini niza, meni Centaur "radi pos'o", Odlicno radi u bypassu...Funkomat wrote:Isto je i kod mene.Tufli wrote: Pa, kada ukljuchim gitaru direktno u pojachalio tek onda vidim kolko zapravo strava ona zvuchi , koliko je puniji ton i kako se lepo chuju visoko , srednji, i basevi.Pogotovo otkad sam kupio bassmana. Gre'ota.
![]()
Sto se pomoci tice, meni eq radi posao savrseno. Ovaj GE-6 je zaista fenomenalan. Zvuci sjajno a ne dodaje ni trunku suma (za razliku od GE-7). Drugim recima, resenje za puno pedala je jos pedala.![]()

- Rocket Roll
Bafer ispred nje. Neke pedale (starije, uglavnom) imaju malu ulaznu impedansu i "opterećuju" magnete. Ako se impedansa pravilno konvertuje pre nego signal uđe u njih, neće biti gubitka visokih. (Zauzvrat može da bude problema sa tonom, kao na starim FuzzFaceovima.)Funkomat wrote:Imas pedalu koja ti s'ebe zvuk i buffer iza nje vrati signal u normalu ili sta?
Iza pedale koja guta visoke samo ekvilajzer može da vrati signal na staro stanje.
U slučaju da gitarista u lancu ima puno baferovanih pedala, nije nužno da dodaje još neki bafer. Bafer na kraju lanca ipak ima smisla - pojačalo "vidi" konstantnu impedansu, bez obzira koje se (true bypass) pedale pale i gase.
Gde i koje?
Koliko vidim po fotki, kao oni iz Artista za soma dinara sa Neutrik konektorima.
Imam ih i ja par komada, ali me smara samo jer su ti konektori debeli pa mi bas budzenje na bordu.
Imam ih i ja par komada, ali me smara samo jer su ti konektori debeli pa mi bas budzenje na bordu.
Cordial kabl (0.3m) i Rean (by Neutrik) džekovi, naziv serije je Fair Line.
A pazario sam ih u Mega Music-u, po ceni od 350din/komad. Uzeo, kao što se može videti, 6 komada i ispalo me isto kao da sam uzeo 2 Planet Waves patch kabla. Naravno, najbitnije od svega je što su kablići apsolutno/potpuno/definitivno beZšumni.
A pazario sam ih u Mega Music-u, po ceni od 350din/komad. Uzeo, kao što se može videti, 6 komada i ispalo me isto kao da sam uzeo 2 Planet Waves patch kabla. Naravno, najbitnije od svega je što su kablići apsolutno/potpuno/definitivno beZšumni.