Bend koji najvise mrzite

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

whosyourdaddy

Re: Bend koji najvise mrzite

Post by whosyourdaddy » 06 Sep 2009, 17:45

Pa da li je neko od vas cuo "The Smiths"?!
A ono da li je do muzike ili je do TEKSTOVA?!!?! :povrac: :fu1:

Aca

Post by Aca » 06 Sep 2009, 21:29

sl0e wrote:Nije da mrzim, ali ne volim Riblju Corbu i jos gomilu domacih "Hard Rock" bendova. :iemoz:
nisi jedini....

million dollar baby

Post by million dollar baby » 08 Sep 2009, 02:05

ekhem, ekhem ( da procistim grlo, jerbo ce ovo trajati).... samo malo upozorenje, pre nego sto svi napravite :O.o: :shock: :eek7: :eek4i_2: :shocked3: i ostale face, ovo je samo moj ukus :) :wink:

Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Roy Orbinson, Kiss, Bijelo Dugme, Nightwish, Linkin Park, Pearl Jam (znam da cemo ih svirati, al.... gadni su ), Nirvana(pretezno iritantna, ali umereno podnosljiva), Santana(smaaarac na kvadrat, dobro svira, al mnogo svira), Thin Lizzy( pevac je .... arrrgghhhhhh), Beach boys, Black Sabbath(ok su ali vecinski mi se ne svidjaju njihove stvari)... mislim da bi to bilo to, za sada :) :)

ah da ... neverne bebe :povrac:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2009, 02:13

Povlacim ono sto sam rekao za tvoj dobar ukus.
Razumem sve ali... Pearl Jam?!
Sto je najgore, svrstala si Pearl Jam sa najtvisom i dugmetom. To je zakonom zabranjeno, koliko ja znam.

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Sep 2009, 02:33

Pa zašto, je l' treba da laže da voli?

Ja recimo mogu da razumem za Pearl Jam, možda ne mogu za neke druge navedene, ali bože moj, ukusi su različiti.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2009, 02:36

Ma naravno bre, salio sam se. :D

kurtrose

Post by kurtrose » 08 Sep 2009, 02:51

million dollar baby wrote:ekhem, ekhem ( da procistim grlo, jerbo ce ovo trajati).... samo malo upozorenje, pre nego sto svi napravite :O.o: :shock: :eek7: :eek4i_2: :shocked3: i ostale face, ovo je samo moj ukus :) :wink:

Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Roy Orbinson, Kiss, Bijelo Dugme, Nightwish, Linkin Park, Pearl Jam (znam da cemo ih svirati, al.... gadni su ), Nirvana(pretezno iritantna, ali umereno podnosljiva), Santana(smaaarac na kvadrat, dobro svira, al mnogo svira), Thin Lizzy( pevac je .... arrrgghhhhhh), Beach boys, Black Sabbath(ok su ali vecinski mi se ne svidjaju njihove stvari)... mislim da bi to bilo to, za sada :) :)

ah da ... neverne bebe :povrac:
:O.o: :shock: :eek7: :eek4i_2: :shocked3:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Sep 2009, 03:08

ahahaha sjajno:)
jebiga, ovo je takva tema:) mislim, da se sad opustim i krenem da nabrajam bendove koji me iritiraju kontam da bih nabrajao do prekosutra, sad me mrzi, sutra mozda nabrojim i ja ovako smelu listu poducen milionkinim primerom :mrgreen:

kide

Post by kide » 08 Sep 2009, 03:29

sve mogu da razumem, i mladost i naglost, ali zašto Bijelo Dugme ne valja e to mi ne ide u glavu.

kad čovek vidi i čuje 250.000 ljudi (!!!) na Hipodromu i svi u jedan glas pevaju "Ružica si bila..." kako bilo ko ko se bavi muzikom može da ostane ravnodušan ili da kaže da to ne valja. 250.000 !!! pa nemoguće da svih kvoter miliona imaju loš ukus ili da su ludi?!

ili, da ne valja Nirvana koja šta god mislili na jesen '91 napravi takav globalni potres na muzičkoj sceni da stotine iljada klinaca počne da svira ona 4 akorda iz Smells like teen spirit, pa nastade i čitav pokret i žanr koji je obeležio pop kulturu prve polovine '90ih.

Brega i Kurt, to su samo njih dvojica mogli... Brega i Kurt, Kurt i Brega, Bregović i Kobejnović zauvek u Panteonu bogova roka end rolla 8)

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 08 Sep 2009, 03:48

Da 250.000 ljudi skoci sa litice i ti bi skocio?

Brojno stanje ne potvrdjuje kvalitet.

Ne mrzim ni jedan bend.Samo zaobilazim ono sto ne volim da cujem.A lakse je zaobici nego trositi dragocenu energiju i vreme na mrznju. :ziveli:

kide

Post by kide » 08 Sep 2009, 09:32

Rock`n`Roller wrote:Da 250.000 ljudi skoci sa litice i ti bi skocio?

Brojno stanje ne potvrdjuje kvalitet.
mislim da ti je poređenje nerealno, kad si čuo da je ikad igde 250k ljudi skočilo sa litice?

a brojno stanje kao merilo, pa eto probaj da sakupiš i 250 ljudi na svojoj svirci. muzika nije isto što i politika ili trgovina. u muzici nema laži nema prevare, nikog ne možeš naterati da sluša lošu muziku. dal je moguće naterati njih cca 250.000 da kupe kartu i par sati slušaju lošu muziku?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Sep 2009, 10:22

Pola srbije slusa miru, stoju, viki, kiki i ostale seljancure? Da li to znaci da je to bolje od Satriania koji je napunio samo sava centar, a neke od tih kurvi pevaju pred punim stadionom... I Hitler je imao veeeeeliiiikiiiii broj sledbenika...

Ontopic:
Amadeus bend
Ok bend
Akapulko bend
Desperado bend
manje vise svaki bend koji u svom imenu ima rec "bend"

i jos Piloti

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 08 Sep 2009, 10:34

A šta sad, 250 000 je kritična masa za merenje kvaliteta? Gde mu se onda svrstava suma između 100 000 i 200 000? Mislim, toliko skupi Ceca na koncertu (i rekao bih da je to izvela bar 2 puta), pa me zanima je li to onda isto tako nedvosmislen dokaz da je to kvalitetna muzika? O da, kupuju ljudi karte i slušaju krš od muzike, imaju te devijantne pojave dugu tradiciju. Nikad brojno stanje obožavalaca nije bilo merilo kvaliteta. Jeste merilo uspeha, ali uspeh i kvalitet ne idu nužno zajedno. U krajnjoj liniji, tema se zove "Bendovi koje najviše mrzite", a ne "Bendovi koji su nekvalitetni", tako da ne vidim bilo kakav problem u tome što neko ne voli Dugme. Ovo je samo poligon za ispoljavanje ličnih afiniteta, nije rasprava o civilizacijskom doprinosu pojedinih stvaralaca.

Bluesko

Post by Bluesko » 08 Sep 2009, 10:44

Ma Dugme je krosover izmedju rokenrola i neceg sto nije bas gotivna muzika,a danas je jako popularno,pa ono,kad pogledas,Dugme moz` da napravi gazu za frtalj miliona ljudi jer ga slusaju svi,pa i oni a i ovi.... :mrgreen:

kide

Post by kide » 08 Sep 2009, 10:55

mislim_stvarno wrote:Pola srbije slusa miru, stoju, viki, kiki i ostale seljancure? Da li to znaci da je to bolje od Satriania koji je napunio samo sava centar, a neke od tih kurvi pevaju pred punim stadionom... I Hitler je imao veeeeeliiiikiiiii broj sledbenika...
sad i ti miksuješ babe i žabe, rekoh već poređenja sa prodajom robe ili političke kampanje nisu adekvatna jer nemaju isti nivo efektnosti. za stranku ili određenu robu realno ne znaš kakva je dok ne izglasaš/kupiš pa onda tek uvidiš dal su te i koliko prevarili. kod muzike efekat na emocije slušalaca je trenutan, posle 10-20sec ti već osećaš dal ti prija il' ne prija. zato je ljude nemoguće muzički prevariti. možeš uložiti milione u imidž i marketing ali ako je sama muzička osnova krš, džaba sve. dokaz ti je Jelena Karleuša. koliko god ulagala ne može dostići muzički kvalitet jedne Stoje, Mire, pa čak ni Viki Miljković (ne znam ko ti je ta "Kiki"?)

a kod Satrijanija imaš kiča i džiberaja ne mnogo manje nego kod pomenutih pevaljka. da je kojim slučajem Satrijani rođen u Srbiji do sada bi uveliko tezgario sa narodnjacima, 100%.

Post Reply