Nekoliko pedala ili jedan procesor ???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nebojsak

Re: Nekoliko pedala ili jedan procesor ???

Post by nebojsak » 13 Sep 2009, 00:09

Ne oftopičite!!! Mene zanima Germanijum, i da li Beogram 8000 zadovoljava hi-fi standarde ili ne.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Sep 2009, 00:41

O hajfaju i njegovim standardima bi se, recimo, moglo pričati u "Testovi i Recenzije".

Samo što bi diskusije na tom mestu trebalo voditi u tonu "Ovaj midlife crisis libido enhancer ima takve-i-takve prednosti i ovakve-i-onakve mane", a ne u tonu "Ja sam to imao, i zato je to najbolji komad opreme na svetu."

kide

Post by kide » 13 Sep 2009, 03:27

nebojsak wrote:Ne oftopičite!!! Mene zanima Germanijum, i da li Beogram 8000 zadovoljava hi-fi standarde ili ne.
je li ti alamunjo, gde si ovih dana nema te nešto... ali ako si sašijo bar dva hc/punk hita onda je opravdano :arrow:

nego on topik sam nešto htio reći al zaboravio riječ... da, što moramo biti isključivi jedno ili drugo, zašto ne oboje, tipa kvalitetan effects procesor + dve-tri pedale da se dobudže oni efekti s kojima proc standradno kubure. evo npr. šta fali ovako jedonom proc/pedal bordu, verujem da bi pokrio potrebe bar 90% gitarista ako (ako!) su realni i praktični u svojim potrebama:

Image

šta ćeš više? :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Sep 2009, 19:06

kide wrote:
nebojsak wrote:Ne oftopičite!!! Mene zanima Germanijum, i da li Beogram 8000 zadovoljava hi-fi standarde ili ne.
je li ti alamunjo, gde si ovih dana nema te nešto... ali ako si sašijo bar dva hc/punk hita onda je opravdano :arrow:

nego on topik sam nešto htio reći al zaboravio riječ... da, što moramo biti isključivi jedno ili drugo, zašto ne oboje, tipa kvalitetan effects procesor + dve-tri pedale da se dobudže oni efekti s kojima proc standradno kubure. evo npr. šta fali ovako jedonom proc/pedal bordu, verujem da bi pokrio potrebe bar 90% gitarista ako (ako!) su realni i praktični u svojim potrebama:

Image

šta ćeš više? :ziveli:
Umm... Ja bih voleo da moji delay, reverb i drive budu analogni

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Sep 2009, 22:17

theTrooper wrote: Umm... Ja bih voleo da moji delay, reverb i drive budu analogni
Tesko ces analogni reverb nositi u pedalboardu. :mrgreen:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 13 Sep 2009, 22:18

moze,ako je pedal board punticki kofer XXL :mrgreen:

kide

Post by kide » 14 Sep 2009, 00:42

theTrooper wrote:Umm... Ja bih voleo da moji delay, reverb i drive budu analogni
drive/dist na ovom TC-ju i jesu analogni, a dilej i reverb ako su dovoljno dobri što bi se cimo s pedalama... osim ako nisi nekakav pedalofil. kažem ako su ti dovoljni dobri a ne čujem što ne bi, evo brajko poslušaj demo.

jedino je smor što ne mogu u loop drajv/dist + ostali efekti (kolko kapiram), ali ako sviraš rokenrol koji će ti 8)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Sep 2009, 00:53

Stvarno lepo zvuci.
A i kosta lepo...

kide

Post by kide » 14 Sep 2009, 01:02

nije malo keša, oko 5 glava. ali nije ni mnogo skuplji od GT-10 ili x3live, mada oni imaju i modeling i još gomile opcija... e sad dal od viška glava boli ili ne to zavisi od čoveka.
meni lično ovo zvuči dovoljno dobro, i kad mi moja usrana firma uplati zaostale plate mislio sam naručiti jedan.

Mrav

Post by Mrav » 14 Sep 2009, 10:28

kide wrote:...i kad mi moja usrana firma uplati zaostale plate mislio sam naručiti jedan.
:lol:

Ja sve cekam i nadam se da ce da padne neki dobar bonus pa da kupujem pojacalo :XD:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 14 Sep 2009, 11:10

mani firma skoro platila pa sam zemnuo zvucnike i jos jednu gitaricu. matoru, a finu za 150 evrona sa koferom. :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Sep 2009, 11:19

kide wrote:drive/dist na ovom TC-ju i jesu analogni...
...ali su kuku Todore. "Analogno" ne mora da znači "dobro", isto kao što ni "digitalno" automatski ne znači "loše".

TC Electronics se za sve ovo vreme nije proslavio drajvovima, a zaista su se trudili. Njihove digitalne modulacije su dobra kupovina - dvestotinjak evra kupuje Nova Delay (http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_ ... _delay.htm).

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Sep 2009, 13:27

Nyarlathotep wrote:mani firma skoro platila pa sam zemnuo zvucnike i jos jednu gitaricu. matoru, a finu za 150 evrona sa koferom. :mrgreen:
Ahaahhaha, ti si najtezi slucaj GAS-a ovdi, Nyarla...

Daj slike! :lol:

kide

Post by kide » 15 Sep 2009, 10:01

Mrav wrote:Ja sve cekam i nadam se da ce da padne neki dobar bonus pa da kupujem pojacalo :XD:
a imate i bonus c c c, ovi klošari kod mene neće da isplate zarađeno a kamoli bonus nismo videli... i sad kad su krajcovali 30% radnika lože nas da će nam povećati plate, paz da neće

RoketRole što kuku Todore, pa evo i nebojša kao usijana glava koja samo priča o masti/mudima, i Fankomat kao prevejani i sa sve bojice premazani tezgaroš kažu da je Nova ok, tebi udovoljiti nikako :shock:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 15 Sep 2009, 10:10

sinisake wrote:
Nyarlathotep wrote:mani firma skoro platila pa sam zemnuo zvucnike i jos jednu gitaricu. matoru, a finu za 150 evrona sa koferom. :mrgreen:
Ahaahhaha, ti si najtezi slucaj GAS-a ovdi, Nyarla...

Daj slike! :lol:

hocu, cim pozajmim fotoaparat i isfotkam. :)

Post Reply