Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Oprema Koju Imate

Post by sirac-šunka » 04 Oct 2009, 14:24

Lexicon:
Jednog dana sam čuo da neko iz mog grada prodaje pomenui muzički interfejs po povoljnoj ceni od 75 EUR. Kako celog života sanjam nešto slično (ovo čudo još snima i 4 kanala simutano, tj ASIO je 4x2) upalim se skroz... Kontaktiram čoveka, ispadne da se takoreći i poznajemo, ali malkice rešim da prolongiram kupovinu. Pitam Tikija, čisto onako, da vidim ima li iskustvo i sa ovom spravom. Kaže, "ajd ja da ti prodam moju za 50 evra, ali nemoj posle da me juriš :) ". Zabrinem se ja... krenem malo da istražujem po netu, i stvarno... Ako čitate HC Review-ove, tuga, čoveče. Skoro svima se ista kartica pokvarila, plus neke jednostavno zaebava non stop. Pogledam, vidim da je cena uređaju za nekih godinu dana pala duplo... Loše... Zovnem lika i kažem, takva i takva situacija, nisam više siguran baš, koja su njegova iskustva i sl. I da skratim malo, dogovorimo se da ja njemu dodjem 60evra pa ako mi nešto ne odgovara da mu vratim.
I radila kartica super jedno mesec dana... i... počelo da mi se dešava baš sve to što sam pročitao na HC-u, odbija usb konekciju, blokira i sl... :cry: Krenem lagano da pizdim... kasno je za vraćanje, eh što ne poslušah kolegu Tikija... Zovnem kuma majstora za razne elektronike, objasnim, odnesem, ovaj zamenio sve kondenzatore, čini mi se nešto oko napajanja. Iiiiiiiii radi! Do danas, da čuknem u drvo, kuc-kuc-kuc... Snimao sam i bubnjeve na ta četiri kanala (ima snimak u onoj temi), koristio sam preampe sa mixa i super sam zadovoljan tom kombinacijom!
Dakle, ja naposletku zadovoljan (stvarno sam povoljno prošo, ako se oduzme malo nervoze), da li preporučujem drugima - NE!
:ziveli:

Telecaster:
Ovaj komad je izabrao lik iz radnje, ošacovao ga, čekao platu pa da ga uzima. Ja nešto načuo i od drugih da mnogo dobra gitara, odo da pogledam, nisam ni bio siguran da je to ta gitara o kojoj sam slušao, skunuta cena i sl... Probao sam je ja, probao je moj gitarista koji isto svira telecastere i to je bilo to. Uz ovo aktuelno sniženje me izišla 16.500RSD. Skroz zadovoljan, taj je zvuk... Snimao sam nešto malo onaj misteriozni riff, "Play that funky music"... ima na onoj temi...
Pre toga sam sasvim bio rešio da uzimam Apollo 355, onu slabiju varijantu što ovde kod nas košta 13.900RSD, jako svestrana i fina gitara, ali ipak mi je ovaj telac delovao kao trenutno bolja kupovina. Još ponekad se setim onog Apollo-a...

@ dweezil> Jest i ja volem više maple... :( ali šta je tu je...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 04 Oct 2009, 17:13

OK, hvala. Ja sam samo čitao komentare sa HC za Lexicon i zato te i pitam. Vrlo dragocena informacija.

Ovaj Squier sam hteo da probam ali u zna se već kojoj prodavnici :evil: isprobavanje ne daje rezultate zbog zaista čudnih šumova u onoj sobici s pojačalima.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 06 Oct 2009, 21:36

Ja sam pre neki dan uzeo T.C. Electronics Nova system....cisto ga koristim kao stompbox ispred pojacala (dosadilo mi da vucaram 100 pedala, kablova, napajanja...), i moguv vam reci da kida kako radi. Ako nesto nekoga konkretno zanima neka me pita, dok ne stignem da napisem malo opsirniju recenziju njega....

Dejaah

Post by Dejaah » 07 Oct 2009, 15:40

mene zanima... i ja sam bacio oko na njega...al se i dalje nesto dvoumim...daj neki review :D

kide

Post by kide » 07 Oct 2009, 16:20

Dejooh uzmi opušteno jer stvarno jeste kvalitet uredžaj, ja sam uzeo malo pre Pipera ali ne stižem još da ga isprobavam. ovako u pedal modu radi odlično, imaš još 3 vrste rutinga, presete, zajebancije. ja samo mogu da kažem, što mi je najbitnije, da je drajv/dist modul odličan, tj. masan. evo ti ovde imaš test:

jedino jebe ta cena i što nema svoju izražajnu pedalu ko većina drugih prcesora, ali ovako možeš da nakačiš pedalu po svom ćeifu i udri bato. uostalom uzmi sa ostalim spravama u ponudi pa uporedi. i naravno, pedofilija je izlečiva boles :P

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Oct 2009, 16:36

Izrazajna pedala - ahahahahahahahaa. Kide, sokole, sad kad underage omladinke pocnu da traze autograme, kako ces se odbraniti? :P :ziveli:

kide

Post by kide » 07 Oct 2009, 16:40

pa pravo da ti kažem druže strah me pomalo od toga, ali snaći ću se... inače sam sklon čestim promenama imidža i maskiranju tako da ćemo to riješit uz malu pomoć mastiksa, kačketa i novih naočala 8)

a i valda će zvanični dileri uredžaja da plate neki honorar za ovu promociju :P

Sava

Post by Sava » 08 Oct 2009, 22:08

Legendarno portabl usa pojačalce sa kojim je snimljeno i dosta albuma - Pignose 7-100:
Image
Nažalost, ovom primerku nedostaje baš dugme "svinjskog nosa", a i doživelo je neke neautorizovane mehaničke prepravke, ali elektronika i ton su izvorni. Starinsko prilagođenje impedanse sa dva trafoa čini čuda i iz ovog malca izvlači veliki ton pa nije ni čudo da se nalazi na spisku opreme mnogih vrhunskih gitarista. Uostalom poslušajte na Youtube kako zvuči, a url ćete naći na ovom mestu: http://www.pignoseamps.com/?disp=pg&id=youtube
Koferče se otvara, a reklama kaže da ako imate prijatelja koji će da "ljulja" poklopac možete dobiti odličan wah-wah ton. Moraću da iznajmim nekog crnca :D!
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Oct 2009, 22:28

Svaka čast, svaka čast, baš prelepa i retka spravica! :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 08 Oct 2009, 23:29

uuuu bash fino, lep Pignose :) svaka cast Savo.

jel ta vezrija nema tremolo u sebi?! i da jel ova kapica od pota originalna ?! cool

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 08 Oct 2009, 23:55

pignouz! moj san mladosti!

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 09 Oct 2009, 00:01

Uzeo sam M-Audio Keyrig 49:

Image

Fina spravica, podsećam se dana kada sam svirao klavijature, a i za neke tepihe u post-rock/ambient/shoegaze stvarima koje radim gajbi. :)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 09 Oct 2009, 13:34

ce da radi ko zmaj.
:)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 09 Oct 2009, 13:40

Gherson SG

nova lepotica... predivan je osecaj i samo gledati italijansku gitaru iz 70tih,taj rucni rad kad su gitare pravljene s ljubavlju i paznjom, prefino ostareli mahagoni, taman iscukan finish da bude vintage i iz aviona, hehe, i ona tri matora dimarzio hama koja se plasim da ubodem u lampe. Odlepivsi na Nebojsinog Ghersona Rickenbeckera, daleko potcenjena i nepoznata gitara, nisam cekao ni sekund vec sam odmah ortaka iz Nisha iscimao da mi to ispazari. za 250 evra. a gitara je u savrsenom stanju generalno, mislim vrat, pragovi, magneti i slicno. mozda treba malo da se sredi, eventualno potovi da se zamene.

"bez matore koke, nema dobre juhe."
:)

Image

btw, fotke su prodavceve, ja sam u kancu i malopre sam je pokupio.
jedva cekam da je pribodem u oranzadu.

inace, upravo spremam veliku jesenju povoljnu rasprodaju neke opreme... da se vracaju dugovi za opremu. hehehe..

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Oct 2009, 14:02

Cestitke, bas bacih oko na tog ghersona u oglasima! :ziveli:
Nyarlathotep wrote:inace, upravo spremam veliku jesenju povoljnu rasprodaju neke opreme... da se vracaju dugovi za opremu. hehehe..
We'll be waiting :mrgreen:

Post Reply