Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Oprema Koju Nemate

Post by sinisake » 09 Nov 2009, 22:14

Seksi gitare. Samo, sto rece nenad, headstock je neponovljivo ruzan. :D

Image
Image

ni ovde mi se nesvidja headstock previse, ali... :D

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Nov 2009, 22:29

sinisake wrote:nesvidja
Evo i neoborivog dokaza o Dvejnovom uticaju na nas, običnu raju! :lol: :ziveli:

Tj, od kada si i ti krenuo da koristiš rokersko pismo? :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Nov 2009, 22:47

Hahahhaha, to mi je neko editovao post, smestaju mi mangupi... Ili sam, po obicaju, brzo kucao, a nisam dovoljno dugo editovao post, takodje po obicaju... :mrgreen: :ziveli:

vasko

Post by vasko » 10 Nov 2009, 00:05

da li uopste neko koristi ovu rucku na stratu...

a i cemu ona sluzi kad se zice ne zakljucavaju...

Enterprise

Post by Enterprise » 10 Nov 2009, 00:43

vasko wrote:da li uopste neko koristi ovu rucku na stratu...

Npr. Hank B. Marvin,a ima ih jos

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Nov 2009, 00:58

ja sam je koristio :mrgreen:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 10 Nov 2009, 01:01

i ja,za brzo spustanje stima(trajno) :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Nov 2009, 07:38

sluzi za iste stvari kao i floyd, ako imas kvalitetne civije,nut i tu rucku na stratu :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 10 Nov 2009, 10:41

Guitar_thrill wrote:

sluzi za iste stvari kao i floyd, ako imas kvalitetne civije,nut i tu rucku na stratu :)
:1:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Nov 2009, 11:16

e da i kvalitetni string trees (leptirici,ili kako vec), kod mene npr. sve savrseno radi, osim sto kod jednog tog string tree-a zica ne prelazi glatko,tako da se ta jedna zica rastima kada bendujem, ostalih 5 rade kako treba....ovo cu morati da resim nekako ::ranting::

eg303

Post by eg303 » 10 Nov 2009, 14:35

Guitar_thrill wrote:e da i kvalitetni string trees (leptirici,ili kako vec), kod mene npr. sve savrseno radi, osim sto kod jednog tog string tree-a zica ne prelazi glatko,tako da se ta jedna zica rastima kada bendujem, ostalih 5 rade kako treba....ovo cu morati da resim nekako ::ranting::
Графитна маст, неки кажу да је довољно и да графит из срца оловке се нанесе.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 14:47

nenadnenad wrote:okej.
Koja je procedura? Kako se placa, koliko, dal ima neka kapara, koliko se ceka na gitaru, gde mogu da je pokupim itd? Kako da je odnesem na servis ako nesto ne valja pod mladenovom garancijom ? :mrgreen:

Devojcice boli k za gitaru skroz...i za sviranje cesto. :mrgreen:
Ja sam licno aminovao gitaru :D
Sve je to u redu sto si pitao. Nervira me samo taj neki idolopoklonicki stav. Sve i da kupis Jazzmastera, da bre, Fendera, a ko ce to da ti servisira tu? Jel ti mislis da Fender ima ovlascenog dilera, o servisu da i ne pricamo. Mislim, koji je sad tvoj problem? Ima Ibanez u Srbiji ovlascenog servisera? Gibson? Gretsch? Rickenbacker? Dean? Kog sam propustio...yabba-dabba-do. Kad nemate nista pametno da kazete, udri po glupostima. Pocinjem da gubim strpljenje, a mene zovu najstrpljivijim covekom u poznatom univerzumu. Na, stvarno. Zovu me. Ribe skapiraju Cosmic Background Radiation kad im objasnjavam. Ali me jebu par domacih likova. Sto ste bre ta'ki, ja pogiboh ovde ko volonter?

nema servisa. To ti je sto ti je. Ides kod tog Jean-Jean-a, Shanike i te ekipe. Ili ako nisi u BG-u , kod lokalnih frajera. Nema tu sta da se kvari. Posle jedno 10-15 godina, da je sreca, postanes vrlo placeni muzicar, e onda na fret redressing ili menjanje pragova skroz naskroz. Ej bre, pa ja mozda budem i mrtav u to vreme, a ti me pitas za servis. 'S ti cuo za topljenje polova :ziveli: ? Nemo' nerviras matorog, ljubi te matori.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 10 Nov 2009, 14:50

Dersu Uzala wrote:
nenadnenad wrote:okej.
Koja je procedura? Kako se placa, koliko, dal ima neka kapara, koliko se ceka na gitaru, gde mogu da je pokupim itd? Kako da je odnesem na servis ako nesto ne valja pod mladenovom garancijom ? :mrgreen:

Devojcice boli k za gitaru skroz...i za sviranje cesto. :mrgreen:
Ja sam licno aminovao gitaru :D
Sve je to u redu sto si pitao. Nervira me samo taj neki idolopoklonicki stav. Sve i da kupis Jazzmastera, da bre, Fendera, a ko ce to da ti servisira tu? Jel ti mislis da Fender ima ovlascenog dilera, o servisu da i ne pricamo. Mislim, koji je sad tvoj problem? Ima Ibanez u Srbiji ovlascenog servisera? Gibson? Gretsch? Rickenbacker? Dean? Kog sam propustio...yabba-dabba-do. Kad nemate nista pametno da kazete, udri po glupostima. Pocinjem da gubim strpljenje, a mene zovu najstrpljivijim covekom u poznatom univerzumu. Na, stvarno. Zovu me. Ribe skapiraju Cosmic Background Radiation kad im objasnjavam. Ali me jebu par domacih likova. Sto ste bre ta'ki, ja pogiboh ovde ko volonter?

nema servisa. To ti je sto ti je. Ides kod tog Jean-Jean-a, Shanike i te ekipe. Ili ako nisi u BG-u , kod lokalnih frajera. Nema tu sta da se kvari. Posle jedno 10-15 godina, da je sreca, postanes vrlo placeni muzicar, e onda na fret redressing ili menjanje pragova skroz naskroz. Ej bre, pa ja mozda budem i mrtav u to vreme, a ti me pitas za servis. 'S ti cuo za topljenje polova :ziveli: ? Nemo' nerviras matorog, ljubi te matori.
pa mitros radi servisiranje fendera i oni su ovlasceni, a i ovi domaci majstori su pretty kool... mozda nisu GKG, al o5 nismo ni mi ameriga! :D

ps. imam i ja utisak da je dersu najstrpljiviji covek na planetu zemaljskom(zanemarite par postova i to je to) :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Nov 2009, 14:52

Ribe skapiraju Cosmic Background Radiation kad im objasnjavam.
Pa, jbg, kad vijas samo intelektualke...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 14:55

Rocket Roll wrote:
Dersu Uzala wrote:Elem, kad bi mogao da probas onaj jazzmaster/jag sto sam okacio sve bi ti bilo jasno.
Ma, verujem ja da je to lepa gitara, da je dobra kupovina i da svakako svira za sve pare, ali ne zvuči kao Džezmaster. Fizika kaže da bi trebalo da zvuči najbliže hardtail Stratu.
Dersu Uzala wrote:Anyway. P-90 su Gibson pickups. Oridjidji. Zato me iritirao taj post na koji sam repartirao.
Jesu, ali magneti na Džezmasteru nisu isti kao Gibsonovi P-90. Nisu čak ni međusobno zamenjivi, ako se ne varam.
Lepa je gitara, ali ne zvuci. Kao Jazzmaster. Ali i ne kosta. Kosta brate 8 puta jeVtinije. A zakiva. Bez zezanja. Drugo, P-90 jeste Dzibson dizajnirao, ovi tad nisu ni pravili magnete kako valja, pa kao, aj' daj da vidimo sta rade iskusni borci, ipak su starija firma od nas, pa cca pola veka. No nebitno. Mos se zameni, nije problem, plug-kompatAbilni su, elektricno (a koji magnet nije). Tako je i PRS uzeo PAF pa ga premotao pa je izmislio rupu na saksiji. Pa se kunu ljudi u Dragon magnete, a niko zivi ih pod milim bogom ne koristi (od profi muzicara). Kunu se ovi kojima je fora da se kunu u bilo sta sto retko ko ima, bez obzira da li to valja ili ne. Poenta je da i ja mnogo serem, ali izgleda da me tako najbolje razumeju, kad udarim kontru. Da sam poceo da ga tupim oko elektricnih karakteristika i melodioznosti, odma bi preskocili post. Ovako, efekat je postignut. "Bio neki lik, kreten, iz Amera, kaze isti ti je to andrak. U ne seri...ne serem. Pa ko je taj lik. Ma nije bitno. Jesi probao? Nisam, cek da probam. U vidi stvarno.

Post Reply