Pitch Shifter
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pitch Shifter
evo listam net da nadjem semu pitch shiftera ako nije previse komplikovano da se napravi i koliko vidim pitcher ne moze da bude analogni nego mora digitalija,to mi se ne svidja
znaci nikakav oktaver,oktofuzer,harmonizer mi ne treba nego samo pitcher za spustanje...
naleteo sam na jednu prostu semu http://www.generalguitargadgets.com/dia ... ter_sc.gif
ali procitao sam datasheet ovog ICa i to je neka smesna zajebancija koja sluzi u demonstrativne svrhe...to je kontroler 8 bitni...to je smesno
zar stvarno ne postoji analogni pitcher?
a nisam uspeo ni da nadjem projekte klonova poznatih pedala boss ps5 i neki digitech...
znaci nikakav oktaver,oktofuzer,harmonizer mi ne treba nego samo pitcher za spustanje...
naleteo sam na jednu prostu semu http://www.generalguitargadgets.com/dia ... ter_sc.gif
ali procitao sam datasheet ovog ICa i to je neka smesna zajebancija koja sluzi u demonstrativne svrhe...to je kontroler 8 bitni...to je smesno
zar stvarno ne postoji analogni pitcher?
a nisam uspeo ni da nadjem projekte klonova poznatih pedala boss ps5 i neki digitech...
- Hillybilly
Re: Pitch Shifter
Ja sam napravio jedan taj sa sheme ali nisam stigao da ga isprobam. Jbg, posla preko glave, nema vremena za zadovoljstvo.
Ako ima analognih varijanti pitch shiftera, jedino mi pada na pamet ono sto je Les Paul koristio od 1944. On je tu napravu zvao Les Paul-Verizer...! Verovatno neka kombinacija magnetofona ili trakaskih eho makina sa varijabilnom brzinom snimanja i reprodukcije. Ako neko zna nesto vise o ovoj napravi neka nas informise.
[youtube]foXSXOAfB4U&feature=player_embedded#[/youtube]
pred kraj ovog videja vide se i magnetofoni koji cinimi se cudno vrte traku.
[youtube]qZ_5ubk2H4k&feature=fvw[/youtube]
Ako ima analognih varijanti pitch shiftera, jedino mi pada na pamet ono sto je Les Paul koristio od 1944. On je tu napravu zvao Les Paul-Verizer...! Verovatno neka kombinacija magnetofona ili trakaskih eho makina sa varijabilnom brzinom snimanja i reprodukcije. Ako neko zna nesto vise o ovoj napravi neka nas informise.
[youtube]foXSXOAfB4U&feature=player_embedded#[/youtube]
pred kraj ovog videja vide se i magnetofoni koji cinimi se cudno vrte traku.
[youtube]qZ_5ubk2H4k&feature=fvw[/youtube]
- Rocket Roll
Koristi se u dečijim igračkama.vasko wrote: ali procitao sam datasheet ovog ICa i to je neka smesna zajebancija koja sluzi u demonstrativne svrhe...
Oktava dole ili oktava gore još i nekako, harmonizacija jako teško. Zapa jeste koristio nekakav analogni harmonajzer, ali je taj bio veličine plakara, ako se ne varam.vasko wrote:zar stvarno ne postoji analogni pitcher?
meni to i treba +/- 12 polustepenova,nista vise,nista manje
- Rocket Roll
+oktava = Roger Mayer Octavia ili Folkurban Octup!, oba sa Tonepada, to je to što se čiste oktave tiče. Nisu u pitanju fazevi, odnosno nisu u pitanju prvenstveno fazevi.
-oktava = Boss OC-2 ili EHX Octave Multiplexer, http://topopiccione.atspace.com/PJ19EHO ... lexer.html. Ista priča, nije faz u pitanju nego čista oktava niže. "Čista" koliko analogna oktava niže može biti, naravno.
-oktava = Boss OC-2 ili EHX Octave Multiplexer, http://topopiccione.atspace.com/PJ19EHO ... lexer.html. Ista priča, nije faz u pitanju nego čista oktava niže. "Čista" koliko analogna oktava niže može biti, naravno.
http://www.pat2pdf.org/patents/pat2138500.pdfHillybilly wrote: Ako ima analognih varijanti pitch shiftera, jedino mi pada na pamet ono sto je Les Paul koristio od 1944.
citam ovaj text od EHX Octave Multiplexer,koliko vidim on ne moze stepen po stepen da spusta nego samo za celu oktavu?
a i ima digitalno kolo CD4013 od koga verovatno pravi T flip flop sto ce reci da unistava analogni signal u potpunosti i zamenjuje ga switchevanim signalom...
a i ima digitalno kolo CD4013 od koga verovatno pravi T flip flop sto ce reci da unistava analogni signal u potpunosti i zamenjuje ga switchevanim signalom...
- Rocket Roll
Btw, najbolje analogne +-oktave ima FoxRox Octron (http://www.foxroxelectronics.com/octron1.html), ali mu je šema zaštićena bolje nego sajt Pentagona.
Ok, ako ti to smeta, flip-flop može da se koristi direktno i indirektno. Indirektno = gejtuje svaki drugi ciklus amplitude. Voila, oktava niže. Tako rade Korg, Boss OC-2, Pearl oktaveri...vasko wrote:a i ima digitalno kolo CD4013 od koga verovatno pravi T flip flop sto ce reci da unistava analogni signal u potpunosti i zamenjuje ga switchevanim signalom...
- whosyourdaddy
a ne moze stepen po stepen da spusta?
vidim ja da cu kupovati debele zice...
- Rocket Roll
Ne znam ni za šta na tu temu, sem tog Zapinog ormana. To je bilo neko ingeniozno rešenje na temu razdvajanja frekventnog sadržaja... ali je zvučalo eksperimentalno, a ne kao nešto što bi koristili i ljudi koji nisu pod esidom.vasko wrote:a ne moze stepen po stepen da spusta?
svaki dan covek nauci nesto
hvala,za ove informacije bi mi trebalo 20 dana googlanja
hvala,za ove informacije bi mi trebalo 20 dana googlanja

- whosyourdaddy
vasko wrote:a ne moze stepen po stepen da spusta?
- Rocket Roll
Mene su analogni oktaveri i pitchshifteri jako zanimali, ali su me svi demoi sem FoxRoxovog debelo razočarali. Ili je tracking loš, ili je zvuk daleko od upotrebljivog.vasko wrote:hvala,za ove informacije bi mi trebalo 20 dana googlanja
To je, prosto, jedna od stvari koju digitalija radi neuporedivo bolje i sadržajnije.
pa nije los taj pitch shifter probaj da ga sklepashvasko wrote:evo listam net da nadjem semu pitch shiftera ako nije previse komplikovano da se napravi i koliko vidim pitcher ne moze da bude analogni nego mora digitalija,to mi se ne svidja

Boss ps5 je garant na jedno 3 pcb-a nagurana hrpa digitalije i to sve sabijeno da jedva stane, ne verujem da se neko usudio da to pravi kod kuce, mada ko znavasko wrote:a nisam uspeo ni da nadjem projekte klonova poznatih pedala boss ps5 i neki digitech...

@whosyourdaddy super ti je plocica i sve

- whosyourdaddy
Ma zato sto je to "prototip" koji je ostao "tip".@whosyourdaddy super ti je plocica i svesvaka cast btw a sto sljakas na pertinaksu?

a i mnogo je velika plocica [75x115mm] da se uzalud baci toliko vitroplasta

drugi razlog je da ovo nikada ne moze da bude neka ozbiljna pedala, mislim interesantna je igrackica ali nije kao da je Ross compressor...