Warwick Bass Guitars

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
BaticaBG

Re: Warwick Bass Guitars

Post by BaticaBG » 16 Oct 2009, 20:36

Jeste, MIhajlo Krstić je sin Miše Krstića, i on već duže vreme ne svira sa Rambom a tada je svirao Warwicka,sad je kolko znam u Americi gde usavršava violinu koju je studirao na akademiji.Rambov basista već duže vreme je Vlada Čukić koji je inače pored odličnog muzičarskog zanata vrlo dobro savladao zanat pravljenja instrumenata,inace tip je napravio sam el.kontrabass tzv ''stick'' sa kojim redovno svira i čak je i ceo zadnji Rambov album odsvirao na njemu... :ziveli: :ziveli: :ziveli: A Bata još uvek slovi za odličnog basistu ali lično mislim da mu je najbolja faza bila tokom devedesetih sa bendom Kampus Karavan

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 17 Oct 2009, 17:26

batice, da ti ne zivis mozda u bloku 4 na NBG?

BaticaBG

Post by BaticaBG » 18 Oct 2009, 11:18

Ziveo sam do skoro...

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 18 Oct 2009, 11:59

znamo se. ja sam onaj Vuk koji je 3-4 puta dosao do tebe. secas se, Mishin sestric?

BaticaBG

Post by BaticaBG » 18 Oct 2009, 12:20

E gde si Vuche,secam se kako ne,volis Mudwayne,doneo si mi bio disk sa njima,Ibanez GSR200 crveni tad beshe,sad stize Korveta kako cujem,bravo matori :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 18 Oct 2009, 12:30

BaticaBG wrote:E gde si Vuche,secam se kako ne,volis Mudwayne,doneo si mi bio disk sa njima,Ibanez GSR200 crveni tad beshe,sad stize Korveta kako cujem,bravo matori :ziveli: :ziveli: :ziveli:
sve pogodi coek :bow:
hvala ti :D
stize svaki dan.
pozdrav! :ziveli:

groove

Post by groove » 18 Oct 2009, 12:31

a kako bi samo bilo lepo da se nadjete negde i ispricate,ha? :)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 18 Oct 2009, 12:37

groove wrote:a kako bi samo bilo lepo da se nadjete negde i ispricate,ha? :)
ako bog da..
ne mogu da verujem da ti smeta 1 offtopic post.
:mrgreen:

groove

Post by groove » 18 Oct 2009, 12:38

stavio sam smajli...evo i jopet :)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 18 Oct 2009, 12:40

izvinjavam se, pogresno sam protumacio...
jbg, 12:40 je najutro, sta ocekujes... :XD:

vladishah

Post by vladishah » 04 Dec 2009, 22:25

recite mi koliko dugo bi otprilike cekao da mi stigne bas gitara ako bi narucio preko Music Trade-a ?

i koliko bi me para otprilike izasla warwick korveta ( 4-zicani, Corvette Standard )?

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 04 Dec 2009, 23:08

ja sam uzeo Corvette 4 preko MTa
e sad, postoje 2 varijante:
-Bubinga, koja bi te izasla sveukupno od 900 do 1000 eura otprilike
-Swamp Ash, koju ja posedujem, ona kosta 820 eura, ali izlazi iz serijske proizvodnje od nove godine.

Ako te nesto dodatno zanima, pitaj slobodno Cobija (radi u MTu), svirao je nekoliko warwicka. Btw on mi je rekao kad je isprobao onaj moj kad je stigao, da je porucio identicni, kaze najbolji bass za te pare. O svojim utiscima da ti ne pricam. E sad ovako, kad ce ti stici zavisi od dosta toga:
-oni narucuju bass-ove u grupici, pa ce malo sacekati dvoje ili vise musterija, onda naruce iz nemacke. Sve u svemu, treba stici u principu max. mesec dana posle narudzbine. Ja sam cekao 20 dana vise jer je bio neki problem sa carinom/prevozom, sto se ranije nije desavalo. Ali veruj, cekanje i te kako vredi :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 04 Dec 2009, 23:23

Stalker's Review: Warwick Corvette Standard (Swamp Ash/4string/Black Hardware/Passive)

ah, tog sudbonosnog dana, 3. Novembra 2009. godine, posle 20 dana zakasnjenja, stig'o mi prvi Warwick ^^
znao sam da se radi o dobrom bejzu, i ocekivao sam kvalitet za 820 eura. cak sam i mislio da su Warwickovi bassovi zaista nemilosrdno skupi.
E kad sam ga dobio/ isprobao u MusicTrade-u na Warwick ProFet 3.2+Pro Cab 400W, slogirao sam se koliko dobro bass zvuci. Cena je totalno opravdana.
Nisam svirao na previse bass gitara, ima ih mozda 15ak (nisam ih ownovao naravno), ovaj me je instantno obradovao.
prirodna boja Swamp ash-a sa natural oil finishom+vrat od ovangkola izgleda predivno, i daje warwicku prosto 'zvuk drveta', kako oni vole da definisu svoj zvuk. Vrat je Warwickov-sta ima o tome jos da se prica pored toga da je neverovatno seksi i ugodno svirati na takvom vratu. Korveta je bass za preciznije plejere, ima veoma 'ubadajuc' ton, koji moze da se ublazi, naravno, ali to ne odlikuje ovaj model. Jedina zamerka koju imam je veoma osetljivo swamp ash telo (zato sto njihov natural oil ne radi previse na imunitetu od udaraca isl), obicna ogrebotina moze ostaviti svoj zig. Ali ako ste pazliv svirac i ako odrzavate redovno bejz, nece biti velikih problema. Najbolja bass gitara za te pare(u nemackoj kosta 650 eura).
Vec sam se navukao na korvete, sledeca ce mi verovatno biti 5-zicani Taranis. ako vas nesto jos zanima, pitajte.

OCENA: 9/10

Image

vladishah

Post by vladishah » 05 Dec 2009, 13:49

mozes da snimis neki dzem da cujem kako zvuci? :bow:

ja sad dobijam pare za osamnesti i za novu godinu pa cu te pare da ulozim u gitaru, jer ko zna kada cu sledeci put dobiti toliko para, pa rek'o da kupim kvalitetan basic :)

pa i ne ceka se nesto mnogo u principu... :)

recite mi jos Warwick Rockbass Corvette Premium, od kojeg je drveta i sta mislite o toj kupovini? ( posto moram jos da putujem u UK, da imam dzeparca :D :hide: )

da ga lepo sviras! :ziveli:

Poz

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 05 Dec 2009, 14:02

rockbass...imao sam nedoumice da li da uzmem rockbass korvetu ili original. Posle dosta konsultacija uzeo sam W. ipak je to prava stvar. Pre svega finish (na rockbassu je solid, sto malo ubija 'zvuk drveta', a kosta fazon ~600 eura naspram pravog ash-a koji kosta ~800). Sve u svemu, neces pogresiti ukoliko uzmes RB, ali ako imas para za Nemacki Warwick, ne oklevaj i uzmi njega, jer razlike ima.

Post Reply