Ja se stvarno izvinjavam sto sam morao da otvorim jos jednu temu na istu temu

Posle 10-tak godina povremenog sviranja na svojoj pocetnickoj gitari (koja je inace poklon od komsije, pa vi vidite kakva je

-Kao sto rekoh, sviram 10-tak godina, bez narocitog truda, za svoju dusu i ponekad za drustvo. Recimo da se moje znanje sviranja svodi na akorde+solaza srednje tezine (recimo da mogu da opicim turski mars)+nesto poput "tears in heaven" tezine.
-Sviram uglavnom meki rock, balade, volim da sviram i prstima (mada ne zelim da kupim klasicnu), ali recimo da kazemo da volim bilo sta rock
-VOLIM zvucna imena... I da nadjem gitaru za koju ce svi reci da je odlicna marke recimo "Fina", platicu 100E vise samo da na njoj pise "Yamaha". Neke stvari sto ti kazu kao klincu nikad ne izbijes iz glave. Za mene Deda Mraz jos uvek postoji... eto

-Gitara koju trazim mora da bude akusticna i neozvucena. Dakle, zelim da bude sto glasnija sa punim tonovima (mada, koliko sam shvatio svi to zele

-Nikako ne zelim polovnu gitaru
-Kao sto rekoh obisao sam sve (ili skoro sve) u BG u NI i probao skoro sve sto sam nasao. Moram da kazem da mi se zvuk Ibaneza i Fendera uopste nije svideo (valjda boja tona ili sta vec), mada, ako preporucite neki model svakako cu otici da probam. Yamaha mi je velika misterija. U Mitros-u sam probao FG720 i FG730 i ispostavilo se da FG720 koja je 5000din jeftinija ima znatno snazniji ton. Da li su u pitanju stare zice ili Nato(neko rece da je ovo Yamahin lamelirani mahagoni) jednostavno ima bolju akustiku od ruzinog drveta - stvarno ne znam. Ja i prodavac smo se slozili da je FG730 neznija i tisha (sto se meni ne svidja). Takodje, nasao sam link do Kraft-ove prodavnice i demo sviranja FG730. Njegova zvuci toliko dobro da bih odmah dao 500E za nju. Ne znam da li je u pitanju proizvodnja van Kine, ali garantujem da to nije taj instrument. No, ipak, Yamaha i ova dva modela su definitivno u igri. Dakle, zaobicicu Aria,Sx,Stagg i sl. firme, a Ibanez i Fender cu da probam samo na narocitu preporuku

-Hocu da gitara koju kupujem ima pune, melodicne basove. Svidja mi se kad se dobro cuju bas zice
-Jako me interesuje Cort Earth 200 vs Yamaha FG720-730. Recite mi jos neki model bilo kog proizvodjaca koji bi se nasao u ovoj klasi
-Znam da Kristijan misli da je kupovina "srednje" klase najgore protracen novac, ali za vise nemamo (ne ceka mi se godinu dana da skupim lovu za neku LL16), a manje necemo

-Kolike su sanse da jedan serijski pravljen instrument, tj. jedan isti model ima razlicite karakteristike? (ovo pitam zbog narucivanja, jer cu mozda morati da narucim model u boji koju zelim, pa bih zeleo da znam koje su sanse da mi donesu nesto sasvim novo!

-Iz prethodnog je jasno da :voleo bih da kupim model koji se radi u jos nekoj boji sem NAT
-Nekad je bilo: pogledaj da zice nisu odmaknute 1cm od vrata, vidi da li su vrat i telo dobro sastavljeni, probaj da li se dobro okrecu civije. Na nasu srecu danas nijedan instrument nema ovakve falinke, pa mi , molim vas, recite na sta doadatno da obratim paznju
-Sto se tice cena primetio sam da Ameri kupuju dzabe instrumente koje mi debelo placamo. Primera radi, doticna Yamaha FG730S u americi kosta 300$ ( ispod 200E!!! ), a kod nas najjeftinija ponuda koju sam nasao je 31800din ( 330E ). Debelo sam kaznjen za to sto nemam platu 3000$ i zato sto je moja gitara proizvedena u Kini. Postoji li sansa da se prodje jeftinije narucivanjem iz neke strane zemlje?
Eto, napisah ja knjigu, ali samo zato sto stvarno ne znam sta da kupim, a mnogo mrzim da se kajem. Cenicu svaki minut vremena koji potrosite na bilo kakav odgovor i veoma sam zahvalan. Takodje, Kristijane, imaj u vidu da cu najverovatnije da kupim ono sto ti preporucis, tako da "evo ti 400E, idi i kupi mi gitaru kakvu sam ti rek'o"