mick thompsons guitar

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

///M

mick thompsons guitar

Post by ///M » 04 Nov 2007, 14:44

gitara koju koristi mick thompson iz slipknot-a je,koliko sam pronasao na ibanez-ovom sajtu model MTM1 (=crvena) i MTM2 (crna)...ne mogu da nadjem informacije o ceni...jel neko zna da li ova gitara moze da se naruci kod nas i kolika bi bila cena...bas mi se svidja ta gitara....sta mislite o njoj?i uopste o ibanez-ovim gitarama??
...sad sam editovao post...posto videh da dosta trazite za koju mi namenu treba...svirao bi neku opustenciju ..eric clapton,dire straits,al da moze i nesto poput guns-a i tako 8)

postovao bih sliku al jako je spor ovaj imageshack pa nece,nesto mi zakuco,ali evo link ovde ima i crvena i crna:

http://www.ibanez.co.jp/world/country/f ... rmany.html

sto vise komentara i sugestija to bolje...

Nyarlathotep
MF veteran

Re: mick thompsons guitar

Post by Nyarlathotep » 04 Nov 2007, 14:56

///M wrote:svirao bi neku opustenciju ..eric clapton,dire straits,al da moze i nesto poput guns-a i tako 8)
zajebi ibanez onda.
za takve svirke (sto opet varira, dire straits i gunsi nikako nemaju ni slican zvuk) postoji mnogo boljih djitri. mada, i ibanez ima sjajne modele, tipa Ibanez Artist, koji opet nisu metalski spicevi i rezeci magneti... mislim, sve zavisi... najbolje da isprobas po prodavnicama i pazaris ono sto ti se cini najprivlacnije.

///M

Post by ///M » 04 Nov 2007, 14:58

pa da znam da dire straits nema ni malo slicnosti s guns-ima zato sam i pitao,treba mi neka lepa gitara al da mogu sve s njom,ova mi se bas svidja,nadam se da nije skupa...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 04 Nov 2007, 15:24

MTM 1 je oko (samo) 1000 i nesto evra a MTM 2 je oko 500...pitanje je da li ih ima kod nas.
Sad, zavisi sta je po tebi skupo :D

///M

Post by ///M » 04 Nov 2007, 15:31

auuuuu nista od toga....preskupo,jel mtm2 cela crna odnazad kao mtm1.sto je toliko jeftinija,zapravo duplo jeftinija??

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 04 Nov 2007, 15:49

To mozes da vidis i na sajtu ibaneza.
MTM 1 ima neck-thru dok MTM 2 ima bolt-on vrat, emg60 i 81 magnete a ova druga ibanezove v7 i v8. Ima razlike i u bridge-u ali s' obzirom da su oba fixirana (inace su edge-ovi u pitanju samo fixirani....iz nekog razloga) ne verujem da ima velike razlike.

///M

Post by ///M » 04 Nov 2007, 17:39

skupe su mi te gitare.stoga sam nasao ovu,mislim da je dobra

http://www.ibanez.co.jp/world/country/f ... rmany.html

sta vi mislite,to je model RG7321 i koliko kosta ja ne mogu nigde da nadjem informacije o ceni?jel moze da se naruci u mitros musicu???

////
greska tek sad videh da ima 7 zica,neku slicnu sa 6 ako imate preporuku do 300 evra...

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 04 Nov 2007, 17:42

Do 300 evra a da bude Ibanez a da ne bude iz GRG serije? Teeeeeeeško... jaaaaako teško.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 04 Nov 2007, 17:51

Ako bas mora da bude Ibanez do 300 evra onda lepo kreni od ponedeljka jedan dan po prodavnicama i trazi im da ti pokazu SA120 , GSA60 i taj GRG270 :)
S' tim sto bi SA i GSA bili najblize onome sto trazis.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 04 Nov 2007, 18:26

Bas cudno da hoces da pazaris Ibaneza, a svirao bi Dire Straits, Claptona i Gunse.
Mark Knopfler i Clapton sviraju uglavnom Fendere (stratocastere), a Slash retko svira ista drugo osim Les Paul-a, kako mislis da sve ovo obuhvatis sa Ibanezom, zaista ne znam.
Ja veoma postujem Ibanez gitare ali sumnjam da bih ikada kupio Ibaneza (ukoliko vec ne posedujem po jednog Fendera i Gibsona), zato sto je ogranicen na Hard Rock i Metal, a ostalim zanrovima gotovo uopste ne moze da pridje.
Ipak ako bas zelis Ibaneza, onda navali, ti uostalom znas sta hoces, ja samo iznosim svoje misljenje.

///M

Post by ///M » 04 Nov 2007, 18:49

vise ovakvih misljenja je super.mislim verovatno imas vise iskustva od mene.tvoj post mi je malo changed misljenje,...ibanez bi najpre zbog izgleda,fender mi se ni jedan ne svidja nesto preterano na izgled,kako mislis ne moze da obuhvati sve to.nije valjda da su razlike toliko drasticne i da ibanezom ne mogu da sviram claptona?mislim naravno da mogu ali sto da uzimam ako ce mi zvucati bzwz ??

knightOfDoom gde nalazis cene ovih gitara ja nemogu nigde,aj reci mi pa da vas ne smaram vise koliko je ovo,koliko je ovo,nego da sam pogledam.

i jos koliko kosta ibanez RG1820X prestige ?sta mislite o njoj??

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 04 Nov 2007, 19:00

Prestige serija Ibaneza je dosta skupa i ide od hiljadu evra pa naviše tako da odustani od toga. Lepo ti je rekao KoD koji Ibanezi su ti u tom cenovnom rangu tako da se fokusiraj na to. A što se tiče cena... well... google (ili froogle) is your friend!!!

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 04 Nov 2007, 20:05

Pa mislim pazi, ne kazem da su razlike DRASTICNE, ali ima razloga zasto neko svira Fendera neko Ibaneza i ostalo.
Ti u principu mozes da sviras Claptona, ali sa Ibanezom neces moci da dobijes tako "cist" zvuk kao sa Fenderom, kao sto ne bi mogao da dobijes ni tako "prljav" kakav ima Les Paul, tako da sigurno nece zvucati bezveze, ali nece zvucati identicno, sto je i inace tesko, jer ne zaboravi da tu takodje ulogu igraju i pojacala i procesori.
Ne znam kako drugacije da opisem Ibanezov zvuk osim kao "ostar", naravno ti uvek mozes malo da "sredis" zvuk tvoje gitare u zavisnosti od toga koje pojacalo i procesore koristis, uz pomoc toga, mogao bi da dobijes malo "meksi" ton, mogao bi da ga ucinis malo "Fenderastijim" ali naravno da nikada ne bi mogao da zvuci bas kao Fender, kao sto nijedna druga gitara ne moze da zvuci kao neka tamo treca gitara itd.

Zato je to cesto problem onima koji zele da sviraju vise razlicitih zanrova sa jednom gitarom, treba naci gitaru koja je "univerzalna" a koja je uz to i dobra.

Preispitaj se prvo sta bi da sviras, kojim zanrovima najvise naginjes, kakav zvuk bi voleo da dobijas sa svojom gitarom i na kraju vidi koja ti gitara najvise "lezi", na kraju krajeva sve je do individue.

Uostalom verovatno ces sam nesto komponovati i svirati, pa je takodje bitno i to koja gitara ti odgovara kao "autorskom" gitaristi.
Tako da, opet cu reci, ti znas sta zelis i niko ne moze da odluci umesto tebe, samo da te posavetuje, probaj nekoliko razlicitih gitara, idi po prodavnicama, sve dok ne nadjes gitaru za koju ces reci: "To je to!"
Dakle, ako je to slucaj sa Ibanezom, onda uzmi Ibaneza.
I nikada nemoj da kupujes gitaru SAMO zbog izgleda, razumem da je to bitno i niposto ti ne govorim da uzmes neku rugobu koja dobro zvuci, ali ipak je najbitnije da ti odgovara zvuk te gitare.

Sorry sto sam se raspisao ovoliko, pokusao sam sto vise da skratim recenice (izgleda da mi nije uspelo), nego reci mi, jel' ti ovo prva gitara?

///M

Post by ///M » 04 Nov 2007, 21:44

ma kakav sorry,svaka cast,najbolji post.prva elektricna :D

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 04 Nov 2007, 21:53

Onda bi mozda bilo najbolje da uzmes neku gitaru koja ima obe vrste magneta (i Single Coil i Humbucker), tako ima malo raznovsniji zvuk, mada kod losijih gitara se gotovo ne primecuje razlika kada prebacujes sa magneta.
Zato ja volim Les Paul-ove, oni istina imaju samo Humbuckere, ali zato imaju i onaj rhythm/treble prekidac koji odvaja magnete.

I da, kada budes kupovao obrati paznju na drvo.

Post Reply