Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
sinisake
The original one

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by sinisake » 06 Jan 2010, 10:47

Ha, ha, ha, ma nema veze, imam ja Amplitube, ko vas j... :lol:

Lepo radi taj Boss, ne znam stvarno sto si to uopste i prodavao, a ne znam zasto i OCD nameravas da prodas. :mrgreen:

Tu spravo ™ zasluzuje samo onaj ko moze da odsvira Turski mars, unazad, Želetovu verziju! Ima l' takih odje? :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jan 2010, 11:04

Cortex u ponedeljak kupuje novi Sd-1 i odmah ga shalje kod Rocket-a na modifikaciju.

Hillybilly

Re:

Post by Hillybilly » 06 Jan 2010, 11:45

Nyarlathotep wrote:Hehehe, sta da ti kazem... znam za coveka koji je kupio Space Echo 501 za 200 eura kod nekog matorog narodnjaka. Pre mesec dana najvise. A ima i po Hrvatskoj da se nadje Space Echo 201 za 200 - 250 eurica.

Heheheeeeeeee, i ja znam jednog, hm... tj. sebe, sto je kupio Space Echo RE-501 za 50 eur, i RE-201 za 80 eur i Sireko za 20, Dynacord Echocord Mini za 20-30eur (sva tri kom)... Echolette sam dobio za Dz, a ostale necu da spominjem da se ne sekirate! :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 06 Jan 2010, 11:50

i ovo je vise no dovolljno da se sekiramo. :D

rock action

Post by rock action » 06 Jan 2010, 13:04

ej Hillybilly covece, jesi li ziv? sta bi sa onim lampama za Ampega? ne javljas se uopste.... :kokice:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Jan 2010, 13:21

guv'nor wrote:Ponovo sam došao do svoje prve pedale...
Da navedem ono što je Treba Li Vam Leda rekao Krompirolikom Slepcu, kad je primetio da na harmonici Krompirolikog više nema zečeva od dijamanata: "Izgleda kao da ju je neko ukrao i odneo u zalagaonicu pa otuda izvadio, a onda je opet neko ukrao i odneo u zalagaonicu pa otuda izvadio, pa je neko drugi ukrao. I kao da su je stalno krali i vadili iz zalagaonice, i ponovo krali, sve dok se nije izlizala, pa sada izgleda kao nekadašnje juče."

Ali takve pedale mi daj, sviraju kao san :lol:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jan 2010, 13:23

Image

Evo ja sam postao ponosni vlasnik sledece spravice, Ibanez HD1000 Harmonizer/Delay. Odushevila me je.
Sa delay strane, imam digitalni delay do 504 ms, neverovatno toplog zvuka chija se modulacija mozhe podeshavati, zvuchi kao analogni delay, tj lichi, najlepshi digitalni delay koji sam chuo. Naravno , ja nisam chuo veliki broj digitalnih dileja :) ali mi se mnogo mnogo dopada. Mozhe se i napraviti izuzetno masan i dobar chorus, uh kako je dobar.
Sa harmonizer strane, naravno sve shto vam padne na pamet, mozhe i da emulira EHX POG, vrlo fino. Posebno mi je drago shto mozhe da se napravi i onaj crystaline efekat, koji neki imaju na verbzili, a neki u G rig-u :)
I jedna i druga strana su podlozhne modulaciji koja se menja u vremenu, npr pitch koji se menja dok svirate, naravno samo ako zhelite, inache ga zakucate. Tako da se dobija i chitava gomila VEOMA bolesnih zvukova :mrgreen: :ziveli:

Tek mi je sinoc stigla sprava ali vec sam odushevljen, nemam mnogo iskustva sa ovakvim stvarima, ali chini mi se da nikako nisam pogreshio, veoma kreativan alat.

Wild Child

Post by Wild Child » 06 Jan 2010, 13:35

jel imas footswitch za to?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jan 2010, 13:40

nazhalost ne, ali cu imati :mrgreen:
takodje kazhu ljudi da mozhe da se koristi kao whammy sa expression pedalom, pa sa tom pedalom menjash pitch u realnom vremenu, tj onda kad ti ocesh, a ne da ostavish spravi da sama to radi. pa ako neko ima expression pedalu voleo bih da probam to, da ne kupujem samo zbog toga :D

Wild Child

Post by Wild Child » 06 Jan 2010, 13:46

u svakom slucaju bi bilo dobro da ti prvo neko pozajmi,a onda i da pazaris ako ti radi posao...
jel nije tajna kolko je ovo kostalo? :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 Jan 2010, 14:02

ma jok. 80 evrica. uopshte nije mnogo. ljudi su mi ovde na forumu malo otvorili ochi i za ovakve spravice, i kad mi je jedna uletela odmah sam izvadio lovu. :) sprava je dugo godina stajala kod jednog entuzijaste, tako da je odlichno ochuvana, malo krche potenciometri kad ih pomerash, ne svi, ali neki, i nazire se josh par bubica ali zaista minijaturnih i za glavnu svrhu ne toliko bitnih, uredjaj radi super!
footswitch cu da nabavim, mada i onako planiram spravu u fx loop jel, pa mi mozhda i ne treba, videcu...verovatno cu uzeti chisto da imam dodatnu kontrolu.
ono shto nije dobro u vezi sprave je shto nema presete, niti mogucnost snimanja istih. bar 3-4, bilo bi do jaaaaaaj..aaa. :D ali nema veze, laka je za kontrolu, chas se namesti shta zhelish, pa ono, npr ako se koristi live, jedan delay seting i jedan harmonizer po pesmi, to je shto je :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 06 Jan 2010, 14:09

korteks, smatram da mi je duznost da te obavestim da si dobio GAS

cccira
MF veteran

Post by cccira » 06 Jan 2010, 14:12

Tjestitke! :D

Btw. ne brini, svako spravo tog kalibra u tom cenovnom rangu mora imati neku falinku. Midiverb npr. prima samo jedan footswitch koji moze ili da salta po patch samo na gore (which can be a pain in the you-know-what) ili da radi bajpas ili da bude tap tempo. No ja gi ipak volem :D

xspaceman

Post by xspaceman » 06 Jan 2010, 14:25

cccira wrote:Tjestitke! :D

Btw. ne brini, svako spravo tog kalibra u tom cenovnom rangu mora imati neku falinku. Midiverb npr. prima samo jedan footswitch koji moze ili da salta po patch samo na gore (which can be a pain in the you-know-what) ili da radi bajpas ili da bude tap tempo. No ja gi ipak volem :D
da...ali zato ima midi preko kojeg mozes da kontrolišeš koješta u real time...zar nije dosta???:)

Wild Child

Post by Wild Child » 06 Jan 2010, 14:28

bash me zanima kako radi harmonajzer na tom ibanezu :D
aj okaci neki klip kad budes imao vremena :)

Locked