Kopija LP-a do 500e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Kopija LP-a do 500e

Post by sinisake » 15 Jan 2010, 00:28

AR250 je najozbiljniji instrument koji sam probao! - Vrat i telo iz jednog dela, finiš EXTRA dobar, i zvuk poput onog Dean-a.ALI... Ružna je. ::ranting:: Mislim, crne boje, zlatnog hardvera, inlejeva boje duge i belih čivija je previše PIMP. Ako bih je kupovao, morao bih da kupim i roze bundu od vučijeg krzna i ona crno-bele cipele.
A sta bi ti falilo? :mrgreen:
Ako gitara fino radi, i ima fin vrat, ja bih je, da sam na tvom mestu, kupio. A posle bih razmisljao o adekvatnom stajlingu. :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Jan 2010, 00:33

nemanjavelimirovic wrote:Ako ti nije bitno da je les paul....Kupi ovo i nemoj uopshte sumnjati...provereno dobro a mahagoni je i hambakeri su savrsheni i jos se splituju fabricki :ziveli:
http://www.mitros-music.com/products/45 ... _FMT_HH/1/
ali ako mu je bitan TON Les Paula, onda mozda i nije...jeste da nisam svirao taj model, ali nekako ta duza skala menja boju tona...svirao sam druge gitare od mahagonija i hambakeri i nije to isto kao LP :?

Blingo

Post by Blingo » 15 Jan 2010, 23:11

nemanjavelimirovic wrote:Ako ti nije bitno da je les paul....Kupi ovo i nemoj uopshte sumnjati...provereno dobro a mahagoni je i hambakeri su savrsheni i jos se splituju fabricki :ziveli:
http://www.mitros-music.com/products/45 ... _FMT_HH/1/
E, razmišljao sam o ovoj gitari još onda kada si je ti nabavio i odmah sam otišao do Mitrosa da je probam! :D
U principu, svidela mi se kako zvuči na drajvu, zvuk na bridžu mi je bio dosta praskav i vrat je bio malo deblji nego što sam navikao.Mislim da je u pravu Guitar thrill, ton nije Lp-ovski, a to je ipak nešto što jurim. Još uvek je ne odpisujem i moraću da se navratim još jednom, iz prostog razloga jer je mnogo lepa.

Pada mi čak na pamet da uzmem Vintage (ali onog običnog, nikako ICON) sa nekim dooobrim finišom za 350e, ubacim u njega SD-JB i SD-59 i mirna Bačka! Jedino, sudeći po onom ICON-u,gitara je mnogo lagana i nisam siguran da li je to zaista mahagoni... :?

Jamiroquai

Post by Jamiroquai » 30 Jan 2010, 18:55

ustekaj josh koji dinar,moze se to ,strpi se par meseci ,proceshljas po oglasima i naidjes na fin komad ,ali pravi LP! ;)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 Jan 2010, 20:20

Steta, moj ortak je napravio seriju LP kopija za ove GKG, ali sada ceka da to izbaci pod drugim brandom, svojim starim, ukocena je proizvodjna. Video sam originalni prototip ili dva i ovo sto je onda stiglo iz Koreje, prva tri primerka (black beauty fazon, white i cherry sunburst) i odrase ga ovi Korejanci. Sve na tim djitrama je korejsko ali ubise ga. Ovaj black beauty vec je na snimanju ploce nekog naseg satro poznatijeg benda i momci su odusevljeni zvukom a djitrista i feehleeng-om.

Marifetluk je otprilike sledeci. Prvenstveni zahtev je bio da LP bude lagan, sto je oksimoron. Umesto da dubi drvo, ortak je skontao da od LP-a napravi samo arched back isto kao sto je i top. Kad gledas spreda ono (stilizovani doduse, da ih ne bi bas Gibson tuzio, znaci slicno PRS singlecutaway) Les Paul, ali kad gledas iz perspektive muzicara stojeci, profil je nesto kao stari Ibanez RG540 Sabre. Ipak je znacajno deblja strana gitare ali je jezivo smanjena u odnosu na oridjidji LP jer arch ide sa obe strane identicno. Vrat je ulepljen nekom novim zahvatom koji je smislio debelo u drvo. Ceo vrat ide u drvo sigurno jedno 25cm u jedan dzoint koji zakljuca vrat u telo prakticno, maltene ne moras da ga lepis da bi svirao. Lepljen je naravno, na kraju krajeva. Vrat je slican ako ne 100% Les Paul, taj fazon. Neki kazu i da je slican u stvari nekom Guildu ili Gretschu, ali ne kontam sta su time hteli da kazu. Skala i sve to je kao LP jelda, drvo je mahagoni + maple top, sve klasika, malo je knob styling izmenjen, moderniji je. Magneti su ti Korejski, Tesla mislim da je fabrika, svake godine oni izbace sve bolje serije. Kazem, ljudi su odusevljeni zvukom a snimaju peti-sesti album po redu. Pop-rock svirka. Sta jos, cena treba da bude jako popularna , mislim oko $500US kinti plus naravno shipping. Na zalost, rekoh, stvar je on hold do daljnjeg, mozda jedno par meseci, ni press release jos nije objavljen. Ali mislim da cu maznuti ovog preostalog cherry sunburst-a pa cu da okacim neku slicku. It's got my name written all over it :ziveli:.

Nisu to toliko kopije koliko neki new take on an old theme.

Blingo

Post by Blingo » 30 Jan 2010, 20:43

Jamiroquai wrote:ustekaj josh koji dinar,moze se to ,strpi se par meseci ,proceshljas po oglasima i naidjes na fin komad ,ali pravi LP! ;)
E vidiš, tu dolazimo do jednog mog stava a to je da neću da dam za gitaru više od 500e! Jbg, možda neko misli da sam lud, ali stvarno nisam u fazonu da sviram u Akademiji na gitari od 1000e i da se štrecam kad god neko prodje pored nje ili da počnem da se znojim čim vidim lika da ide ka meni sa pivom u ruci.Još nešto, mislim da je dobar Epi dobra šasija za nadogradnju, istina, neće pisati Gibson, ali mi to zaista ne predstavlja problem.

U suštini, rešio sam se za Epiphone standard, jer je ,ipak, nejpribližniji originalu...

@Dersu
Te gitare koje pominješ, treba da se pojave na našem tržištu?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 Jan 2010, 20:55

Ne znam za nase trziste, bilo je razgovora sa nekom nasom firmom poodavno, ali bila su neka druga vremena. Kompanija u pitanju je bas bila ova kompanija u headeru ovog sajta :D .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 Jan 2010, 22:13

Mozda stignem da okacim i veceras slike, donece mi ortak poslednju sto je ostala. Ovu na koju bacih oko je pazario neko sa Havaja, nek ide djitra u bolji zivot. Ova cetvrta znaci ispade, je isto cherry sunburst ali ima flamed maple top. Ona druga je imala obican maple top.

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2010, 11:12

mmmm beli LP mmm...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Feb 2010, 07:12

Ispade, ima neka peta. Sesta? Anyway, ja se primio, a jurim i ovu prethodnu nego nije u mom posJedu. Which is quite un-p00pu-Leisure-Suite-Larry.

http://s417.photobucket.com/albums/pp25 ... a/Ljespul/

A da. Radi ovo. Experimentisem. Pokusavam da anihilisem gitaru i time joj oborim vrednost. Sto kaze Sinisake, ovi bre u zlatu treba da me placaju.

EDIT:

Iako nadlezni oragani imaju originalni rukopis, ovo nije nikakav plagijat. Samo je poenta diskretnija. Ali i konkretnija. Intimno-diskretno-konkretno. Intimus0-Discritus0-Concritus0.

Hail Dersum Uzaluum.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Feb 2010, 07:50

Deluje kvalitetno, voleo bih da je posedujem :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 02 Feb 2010, 08:19

Zaista. A je l' postoji neka SG varijanta, mozda sa 24 praga i ebonovinom? :)

eg303

Post by eg303 » 02 Feb 2010, 08:22

E kada bi još gitara ovakve izrade mogla ovde da se pazari za $500... Btw, ne znam zašto je pickup switch na ovom mestu a ne kao na Lesu, jel zbog jednostavnosti izrade ili sa estetskom namerom?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Feb 2010, 09:51

Djersu matjori a da mi nekako organizujemo da ti meni poshaljesh jednu takvu gitru, cu platim sve uredno i tako taj rad... :ziveli: :mrgreen:

Sava

Post by Sava » 02 Feb 2010, 10:20

Nije mi logično da maloserijska porudžbina u Koreji za američko tržište bude u istom cenovnom razredu sa kineskim Epiphoneom pa još da bude i kvalitetnija! Dersu u čemu je kvaka?

Post Reply