Steta, moj ortak je napravio seriju LP kopija za ove GKG, ali sada ceka da to izbaci pod drugim brandom, svojim starim, ukocena je proizvodjna. Video sam originalni prototip ili dva i ovo sto je onda stiglo iz Koreje, prva tri primerka (black beauty fazon, white i cherry sunburst) i odrase ga ovi Korejanci. Sve na tim djitrama je korejsko ali ubise ga. Ovaj black beauty vec je na snimanju ploce nekog naseg satro poznatijeg benda i momci su odusevljeni zvukom a djitrista i feehleeng-om.
Marifetluk je otprilike sledeci. Prvenstveni zahtev je bio da LP bude lagan, sto je oksimoron. Umesto da dubi drvo, ortak je skontao da od LP-a napravi samo arched back isto kao sto je i top. Kad gledas spreda ono (stilizovani doduse, da ih ne bi bas Gibson tuzio, znaci slicno PRS singlecutaway) Les Paul, ali kad gledas iz perspektive muzicara stojeci, profil je nesto kao stari Ibanez RG540 Sabre. Ipak je znacajno deblja strana gitare ali je jezivo smanjena u odnosu na oridjidji LP jer arch ide sa obe strane identicno. Vrat je ulepljen nekom novim zahvatom koji je smislio debelo u drvo. Ceo vrat ide u drvo sigurno jedno 25cm u jedan dzoint koji zakljuca vrat u telo prakticno, maltene ne moras da ga lepis da bi svirao. Lepljen je naravno, na kraju krajeva. Vrat je slican ako ne 100% Les Paul, taj fazon. Neki kazu i da je slican u stvari nekom Guildu ili Gretschu, ali ne kontam sta su time hteli da kazu. Skala i sve to je kao LP jelda, drvo je mahagoni + maple top, sve klasika, malo je knob styling izmenjen, moderniji je. Magneti su ti Korejski, Tesla mislim da je fabrika, svake godine oni izbace sve bolje serije. Kazem, ljudi su odusevljeni zvukom a snimaju peti-sesti album po redu. Pop-rock svirka. Sta jos, cena treba da bude jako popularna , mislim oko $500US kinti plus naravno shipping. Na zalost, rekoh, stvar je on hold do daljnjeg, mozda jedno par meseci, ni press release jos nije objavljen. Ali mislim da cu maznuti ovog preostalog cherry sunburst-a pa cu da okacim neku slicku. It's got my name written all over it

.
Nisu to toliko kopije koliko neki new take on an old theme.