Kopija LP-a do 500e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Kopija LP-a do 500e

Post by Dersu Uzala » 09 Feb 2010, 03:33

faks wrote:'bes gitaru vidi ribu u plejboju 8)
Pogledao sam samo za tebe. Zove se Jovana, '85 godiste. Beogradjanka. Good (luck) will hunting :ziveli:.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Feb 2010, 03:35

Da, ali nece svako da ima ton kakav daje javor... Pogotovo ako uzmemo u obzir da je mahagoni ovde prilicno tanak. Jel kapiras sta pricam ili bi radije da se raspravljamo u prazno do preksutra?

Da znam sta je "perk". Opicim svremena na vreme Cod 4 online :lol:

Znam i kako se pravi headstock, al' ono opet ne kapiram sta je toliko revolucionarno i zanimljivo u plocici od rouzvuda. Ok, fino izgleda (mada moz izgledat malo ktichy jerbo imamo dve nijanse rouzvuda jednu do druge), i to je to.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Feb 2010, 03:40

Na Les Paul baziranom dizajnu, nece svako da ima ton kakav daje javor? Jel ti uopste znas kako se pravi Les Paul? Jel tebi jasno da Les Paul po definiciji ima gornju plocu od javora. Sta bi ti stavio? Nista? Jovu? Abonos? Tisu?

Zemljo otvori se.

Sto se tice headstocka koji ima ozgo rosewood, nije nista revolucionarno u tome, i to mnogi proizvodjaci superkvalitetnih instrumenata koriste (ne rosewood, nego ukras na headstocku, obicno od istog drveta kao telo, i to se ondaK zove 'matching headstock'). To se stavlja iz ljepote, a odaje dizajn instrumenta na kome je sve tako fantabulous reseno da eto imaju vremena, para i volje da se zezaju da ti gitara izgleda jos lepse, unikatnije. Da budes ponosan sto je sviras. What a strange concept :ziveli:.

Sto se tice kitscha, iliti ukusa, ne znam koliko smo ti i ja pozvani da debatujemo oko toga, ali opsti konsenzus kad ljudi vide gitaru je....wow.
Last edited by Dersu Uzala on 09 Feb 2010, 03:45, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Feb 2010, 03:44

Znao sam.

[Dersu Uzala style]Jel ti uopste znas kako se pravi Les Paul? Jel tebi jasno da Les Paul po definiciji ima deblji korpus od ove gitare o kojoj besedimo?[\Dersu Uzala style]

Ono, LP ima drugaciji ratio mahagoni vs. javor, tako da ovo nemozh da zvuci kao pravi LP.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Feb 2010, 03:49

Good point, now you're thinking, thank God. Elem, isti je ratio u startu. Onda je samo stanjeno i pozadi. Znaci arched top je i pozadi. Da li zvuci kao Les Paul? Zvuci kako je Les Paul trebao da zvuci 1952 :ziveli:.

Salim se, to su kvantna merila, a ja sam po struci kvantni fizicar. Trebalo bi premeriti, medjutim vibriranje zica se prostire po uzduznoj (najduzoj) osi, a tu je debljina drveta u mm ista kao oridjidji. Pocev od te uzduzne ose (na telu) strane se stanjuju dok ne dostignu neku vrednost, ali to je manje vise nebitno, istrazivanja su pokazala.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Feb 2010, 03:55

Dersu Uzala wrote:Sto se tice kitscha, iliti ukusa, ne znam koliko smo ti i ja pozvani da debatujemo oko toga, ali opsti konsenzus kad ljudi vide gitaru je....wow.
Ma ok, gitara jes wow... No eto meni kao pojedincu su inlejovi kichi a bogme i ova disonancija u bojama rouzvudova. Al' opet to sam samo ja. :ziveli:
Dersu Uzala wrote:Elem, isti je ratio u startu. Onda je samo stanjeno i pozadi.
Pa necu ja gitaru u startu da sviram ;)
Ajd da ti verujem da zvuci kao Les Paul, nisam svir'o jelte.

Inace, dok se te gitare po toj ceni koju si navodio ne doture ovde, one su za nas sajns fikshn... K'o ja jadnik kad sam skoro razgledao katalog Edwards gitara :( (doduse natrci nekad komad na ebay.de)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 09 Feb 2010, 04:08

Dersu Uzala wrote:
Pogledao sam samo za tebe. Zove se Jovana, '85 godiste. Beogradjanka. Good (luck) will hunting :ziveli:.
e matori verovao ili ne, imam jednu bas takvu!
mada ne bi bilo lose da imam jos jednu u steku zbog ciklusa itd. :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Feb 2010, 04:25

faks wrote:
Dersu Uzala wrote:
e matori verovao ili ne, imam jednu bas takvu!
mada ne bi bilo lose da imam jos jednu u steku zbog ciklusa itd. :)
Good for you :ziveli:.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 09 Feb 2010, 04:28

cccira wrote: Inace, dok se te gitare po toj ceni koju si navodio ne doture ovde, one su za nas sajns fikshn...
Donece, nadam se, krajem meseca ili pocetkom iduceg novi GKG endorsee iz Beograda :ziveli:. Stay tuned. Donece ili ovu, ili belu, ili obe, zavisi sta mu se svidi. Mozda i onaj cherry sunburst. Iako gitare nisu vise na prodaju (jer su prodate :roll:), vlasnici ce se dobrovoljno odreci istih za neki visi cilj (tojest, samo da ih vi vidite, a i neki drugi cenjeni publikum, jer ti momci iz Beograda krecu na svetsku turneju jos malo).

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Feb 2010, 04:42

That's good news :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Feb 2010, 15:30

Zagledam ovu tigricu nekoliko dana. Na slikama nje i white beauty-a se fino vidi dobar spoj tela i vrata. Izgleda mi da se lako svira u visokim pozicijama. Jos da ima cut sa donje strane! Uh ... raj.

Kapiram da ce biti u najmanju ruku "cudno" svirati ove gitre posto je verujem vecinu u glavi taj "osecaj" LP-a. Mas'an komad drveta, debeo, svuda ga ima pod pristima itd.
Kad sam probao onaj ESP LP prvo me je iznenadila tezina i autosugestivno ton mi je bio "tanak" ili "tanji" nego sto sam ocekivao. A to naravno veze sa zivotom nije imalo ... Ton je bio svetao zbog emg81 i lakog drveta (zaboravio sam koje, znam da nije mahagoni).
I tako...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Feb 2010, 15:47

MUzzY wrote:Kad sam probao onaj ESP LP prvo me je iznenadila tezina i autosugestivno ton mi je bio "tanak" ili "tanji" nego sto sam ocekivao. A to naravno veze sa zivotom nije imalo ... Ton je bio svetao zbog emg81 i lakog drveta (zaboravio sam koje, znam da nije mahagoni).
I tako...
Koji ESP LP nije od mahagonija?

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Feb 2010, 15:50

Nemam pojma :) Taj crni koji sam probao u Artistu u BanjaLuci nije, bar po recima prodavca. Lagan je brate mili poprilicno.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Feb 2010, 15:59

Koliko ja znam svi skuplji (kad vec imaju EMG magnete) ESP LP su po specifikaciji od mahagonija.
Jeftiniji modeli su obicno od Agatisa al on nije laksi nikako, samo svetliji i "perkusivniji".

Inace, imao sam priliku da probam EC1000 koji je idejno prilicno slican mojoj gitari i nije mi se previse dopao :?

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Feb 2010, 17:32

E pa ne znam ... jbg. :(

Post Reply