Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pa Les Paul je najmetal gitara koja postoji. Pusti to što su oni uživo šiljati, znamo svi šta se koristi u studiju.DzOnI123 wrote:Meni se vise svidjaju metal djitre ali kad vidim les paula pogotovo gold balavim... izvandredna gitara ...
![]()
Mikael iz Opeth-a svira PRS od mahagonija u najmetalskije svrhe, Schecter pravi ceo arsenal metal gitara od mahagonija, a ni James nije jedini koji svira Explorera...Dersu Uzala wrote:'Najmetalskije' gitare se ne prave od mahagonija i/ili javora. Alder i basswood su jedine opcije u 99% slucajeva. Explorer (Gibson) je jedina gitara koja mi pada napamet koriscena u 'najmetalskije' svrhe, a i nju je samo koristio Hetfield iz Tallice jelda, niko drugi mi ne pada na pamet.
Od bitnijih likova Dzef Lumis. Mozda jos neko, ne znam.Ko svira te Schectere?
Za ritam, naravno.sub_zer0 wrote:Za ritam mozda. Za solo tesko.
Haha.Dersu Uzala wrote:Nikad nisam ni slusao Opeth, pa ne znam. Mislim, jesam, ali to su neki cobani budale. I tesko da oni pripadaju 'najmetalskijem' zanru.
Svira uživo, ali baci pogled na opremu na snimanju albuma (npr - Deliverance). Isto tako tu je i Mesa, za onaj ubitačni zvuk sa Master's Apprentices, Deliverance itd...Tenji wrote:Mikael iz Opeth-a svira PRS od mahagonija u najmetalskije svrhe, Schecter pravi ceo arsenal metal gitara od mahagonija, a ni James nije jedini koji svira Explorera...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest