Gitara Iz Vaših Snova?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gitara Iz Vaših Snova?
Meni se vise svidjaju metal djitre ali kad vidim les paula pogotovo gold balavim
... izvandredna gitara ...

- johnny_b_good
Takodje kad vidim Les paulu uf....

Ovu bih kupio samo zbog tela i vrata XDDD
Pa Les Paul je najmetal gitara koja postoji. Pusti to što su oni uživo šiljati, znamo svi šta se koristi u studiju.DzOnI123 wrote:Meni se vise svidjaju metal djitre ali kad vidim les paula pogotovo gold balavim... izvandredna gitara ...
![]()
Za ritam mozda. Za solo tesko.
- Dersu Uzala
'Najmetalskije' gitare se ne prave od mahagonija i/ili javora. Alder i basswood su jedine opcije u 99% slucajeva. Explorer (Gibson) je jedina gitara koja mi pada napamet koriscena u 'najmetalskije' svrhe, a i nju je samo koristio Hetfield iz Tallice jelda, niko drugi mi ne pada na pamet.
Mikael iz Opeth-a svira PRS od mahagonija u najmetalskije svrhe, Schecter pravi ceo arsenal metal gitara od mahagonija, a ni James nije jedini koji svira Explorera...Dersu Uzala wrote:'Najmetalskije' gitare se ne prave od mahagonija i/ili javora. Alder i basswood su jedine opcije u 99% slucajeva. Explorer (Gibson) je jedina gitara koja mi pada napamet koriscena u 'najmetalskije' svrhe, a i nju je samo koristio Hetfield iz Tallice jelda, niko drugi mi ne pada na pamet.
- Dersu Uzala
Svasta. Ko ih svira? Eto spomenuo si jednog lika. Ko svira te Schectere? Ne neko sa myspace-a, nego neko poznat do dzadza. Nikad nisam ni slusao Opeth, pa ne znam. Mislim, jesam, ali to su neki cobani budale
. I tesko da oni pripadaju 'najmetalskijem' zanru.
PRS gitare svira pet likova ukupno, a od njih niko nije ni metalac.
Anyway, poenta je da se 'najmetalskije' gitare istorijski prave u 99% slucajeva od aldera i basswooda, a mozda i postoji kako rekoh par izuzetaka koji potvrdjuju pravilo. Eto ti si nasao tih par izuzetaka o kojima pricam. Mora da godi sujeti
.
PRS gitare svira pet likova ukupno, a od njih niko nije ni metalac.
Anyway, poenta je da se 'najmetalskije' gitare istorijski prave u 99% slucajeva od aldera i basswooda, a mozda i postoji kako rekoh par izuzetaka koji potvrdjuju pravilo. Eto ti si nasao tih par izuzetaka o kojima pricam. Mora da godi sujeti
Od bitnijih likova Dzef Lumis. Mozda jos neko, ne znam.Ko svira te Schectere?
Ali nije mi jasno kakva to gitara treba da bude da bi joj dodelili epitet najmetalskija.
Dimebag je svirao gitaru od mahagonija, Zakk Wylde, Muhamed Suicmez cini mi se svira Xiphos-a od mahagonija, Ibanez Iceman je od mahagonija pa ga svira gitarista SOAD-a... Na kraju krajeva, Buckethead svira prilicno metalski na svom Les Paul-u... Ima metal gitara od mahagonija kolko hoces...
-
nenadnenad
mastodonnnnnnnnnnnnnn imaju les paulove 
Metal Majk (Senker) kojristi pored flajing V-a koji je u stvari isto sto i iksplorer samo drugog oblika.
Za ritam, naravno.sub_zer0 wrote:Za ritam mozda. Za solo tesko.
Haha.Dersu Uzala wrote:Nikad nisam ni slusao Opeth, pa ne znam. Mislim, jesam, ali to su neki cobani budale. I tesko da oni pripadaju 'najmetalskijem' zanru.
Care! Poslušaj nešto, možda se ne pokaješ.
Svira uživo, ali baci pogled na opremu na snimanju albuma (npr - Deliverance). Isto tako tu je i Mesa, za onaj ubitačni zvuk sa Master's Apprentices, Deliverance itd...Tenji wrote:Mikael iz Opeth-a svira PRS od mahagonija u najmetalskije svrhe, Schecter pravi ceo arsenal metal gitara od mahagonija, a ni James nije jedini koji svira Explorera...
@friedman: Primljeno k' znanju, bacicu pogled... 
- johnny_b_good
Adam Smith svira stradzu