stari dobri Trace Eliotić - šta da radim

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Nov 2007, 12:00

Eeeeeeeeeeeeh…
Ovo pojačalo je još uvek kod mene. Uredno sam obavestio vlasnika da mi smeta to, to i to (tvrdi da nije imao pojma o navedenim prepravkama i pošto je dugar drugara, verujem mu), citirao sam i savete sa ovog foruma i objasnio da mi ne odgovara. Ali nikako da stigne da mi javi da mu ga vratim. Počeo sam da se sentimentalno vezujem za njega (pojačalo, ne njegovog vlasnika), nosim ga na probe (glavu samo, i dobio sam O.K. zvuk i na zvučniku za razglas - 15 inča, trosistemski), imao sam jednu svirku sa njim...
Da malo ilustrujem celu priču:
Image
Image
I evo ga taj zvucnik, preseceni..
Image
A to je nekad bilo ovo pojacalo:
Image
Image
Pa, razmišljam da mu ponudim 300 evra. Novi razvoj situacije je da smo uglavili tezgu za novu godinu, pa mi finansije i nisu toliki problem, odnosno tih 300 evra bih mogao u potpunosti da pokrijem iz sopstvenih izvora finansiranja. Možda i prihvati. U suprotnom ću morati da nastavim da sviram na ovom:
Image
Proverenih 120w, dobar balansirani izlaz sa regulacijom jačine, ali zvučnik 12-ica. Super mi je za probice, nije mnogo kabasto, ali taj zvučnik jednostavno ne pravi dovoljno basa. Da ne pominjem kako tek podnosi H-žicu.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 26 Nov 2007, 13:20

Pa dodaj jedan sub 15" ili čak 18" na to što imaš i trerbalo bi da bude dobro.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Nov 2007, 13:30

Pa bih ja dodao sub, ali ovo pojacalo ne radi na manje od 8 oma i toliko je vec ovaj zvucnik u njemu.
Razmisljao sam i da napravim novu kutiju ispocetka sa 15-icom ili mozda 2 10-tke i strpam u nju ovo sto ostane (mislim glavu).

Sava

Post by Sava » 26 Nov 2007, 17:28

sirac-šunka wrote:Eeeeeeeeeeeeh…
Ovo pojačalo je još uvek kod mene.
Počeo sam da se sentimentalno vezujem za njega (pojačalo, ne njegovog vlasnika), nosim ga na probe (glavu samo, i dobio sam O.K. zvuk i na zvučniku za razglas - 15 inča, trosistemski), imao sam jednu svirku sa njim...
Čoveče, pojačlo kupuješ sebi ne forumašima i ako ti se sviđa dogovori cenu koja ti odgovara i kupuj. Jedino ćeš biti zadovoljan ako kupiš ono što se tebi sviđa.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 Nov 2007, 18:20

Sava wrote:Čoveče, pojačlo kupuješ sebi ne forumašima...
Čujmo čujmo! Glas razuma!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Nov 2007, 23:56

Da, da naravno. Samo, navuko sam se na ovaj forum isto koliko i na Trace-a!

I u svakom slučaju sam rešio da ga pazarim za 300 evra ako padne neki dogovor. Vi ste mi samo pomogli da sagledam realnije situaciju, jer bih ovako isuviše impulsivno reagovao i najverovatnije prodao bubreg i sav srećan otčao liku sa 400 evra, misleći da sam napravio mnogo bolji posao nego što zapravo jesam.

Hvala!

dadi55

Re: stari dobri Trace Eliotić - šta da radim

Post by dadi55 » 15 Jun 2009, 18:32

Ovo je originalna verzija tog pojacala koga pominjes, vidis da je to combo, GP12 i jedna informacija koju mozda mnogi neznaju: u to vreme izlazni stepen ovog pojacala je koriscen i u marshall-ovom combo-u od 200W.Ja sam imao ito pojacalo, ali trace, po meni , radi neuporedivo bolje.To su mosfet izlazni stepeni, rekoh, apsolutno isti ali trace koristi svoj pretpojacavacki stepen, stepen koga su razvili inzenjeri Trace-a, tako da tu lezi zec u kvalitetu zvuka svake firme ponaosob.Druga pojedinost vezana za ova dva pojacala je ta da Marshall koristi jednu 15-ticu a trace cetiri 10-ke u konbinaciji.Ono sto jedan od ucesnika kaze da se posle 50-ak % snage zvuk menja kod pojacala sam doziveo sa Marshall-om i iz tog razloga sam ga odstranio, dok sa Trace-om se to javlja tek posle 80 % snage!Pored Tracea imam i Marshall-ovu cevnu konbinaciju bass opreme i to glavu od 375 W i kutiju od 500W koja u sebi sadrzi dve Celestion 15-ce apsolutno iste kao iz pomenutog combo 200w-nog modela.Ta kutija sa tom glavom radi perfektno ako izuzmem problem koji imam sa brumom same glave.Zakljucke izvlacite sami!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 15 Jun 2009, 19:09

400 evra nije mnogo, ako ga dobijes za 350 - super. Sta si se stiso, siso? :lol:

(Malo svezija tema, al' nema veze) :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

E, sirac, na cemu sviras sade?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Jun 2009, 11:30

Čestitam, upravo ste pronašli temu na kojoj se krije moj prvi post :D
Da, da bilo je to 2200 i kusur postova ranije, nisam ni smajlije umeo da koristim, a da priznam nisam ni bio siguran kako baš to funkcioniše forum :oops: Da ne pominjem da nikako nisam mogao da zapamtim ko je ko i kad mi neko i odgovori ja nikog nisam razlikovao :| :D

A što se tiče same teme pa... Bio sam u velikoj dilemi i google me je doveo do nekog Djangovog posta gde se on još ranije hvalio da poseduje jednog Trace-a. Pa reko daj i ja da pitam i eto ostao sam ovde godinama. :)

E sad... svremena na vreme se još uvek setim ove Trace afere :( Nije da baš patim zbog toga, ali eto... Ma verovatno ga opet ne bi kupio. Četiri desetke su i tako kisele... ovaj glomazne, mislim :D Ma ko bi još to secao. Ma i zvuk je onako... kiselkast, ovaj, ma ništa posebno stvarno... :D

A danas, kada sam stariji iskusnijij i isprobao mnogo više opreme nego nekada, mogu da kažem samo jedno. Tek nakon par dana isprobavanja u sobi, nakon 3-4 probe i nakon par svirki mogu sa sigurnošću da kažem šta mi leži a šta ne, tj. šta, je l, valja, a šta i ne baš.

sinisake wrote: E, sirac, na cemu sviras sade?
A pa na ovome:
Image

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 16 Jun 2009, 12:31

:shock:
jel se to meni prividja il' tu ima 16 komada zvucnika?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Jun 2009, 12:47

Ma da, a i uz to sam i veeelikiiiii lažov! :lol:

Naravno, da nemam Ampeg-a Classic sa dva 8x10 boxa :lol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Jun 2009, 12:55

Stipso, da si kupio Trejsa, sad bi bio miran...
Moj basista ima Trejsa, znas kako KISEO zvuk ima... :P :P :P

:ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Jun 2009, 13:00

E pa ti da si bio na forumu u to vreme... Ovi mi tad rekli da ne bi pazarili, pa nesam ni ja. :)

A nije bio problem taj Trace, nego te 4x10, ništa bez 2x8x10 :grummel_2:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 16 Jun 2009, 13:08

, ništa bez 2x8x10
:mlaof: :mlaof: :mlaof:

Bozha

Post by Bozha » 16 Jun 2009, 13:16

Prvi put vidim ovu prastaru temu i nekako pokusavam da zamislim nihilistu koji se zalece testerom na Tracea... Kakav lik!?! Kakva ideja!?! :mrgreen:

Post Reply