Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Govorim samo u svoje ime, kad kažem sledeće:+Hopkins+ wrote:Naravno, pa svi ljudi koji imaju barem 2-3 godine aktivnih probi i svirki iza sebe moraju to da kapiraju, a da ne govorim o ovima sa većim stažom. Samo, ovde na forumu je uvek vladao otpor prema pojačalima jačim od 30W i kutijama većim od 2x12.![]()
Ima smisla, vece je rezistivno opterecenje na izlazu pojacala pa je otuda na istom volume podeoku malo 'tise'.nebojsak wrote: Razlika je neviđena kad pičim solo svoj kombo od 130w, i kad ga zabodem u box. Na stranu širina, dubina i headroom (za razliku od usmerene tačke koja bije, u prvom slučaju), u combo+box varijanti mogu da otpanjim pojačalo za još 1-2 podeoka, i da ne bude neprijatno.
Varaš se... ali bi Hopkins kogao da odsvira nešto iz filma Crossroads, Raj Kuder insistira na Twinovima.faks wrote: (ako se ne varam na tom pojacalu je snimao neil young)
Daleko bilo, ja samo odgovaram na otprilike dijametralno suprotne izjave, da je 100w + 4x12" besmisleno iživljavanje koje se rabi samo po Arenama. Nije.Baba Slim wrote: Napisao sam sve ovo, jer ispada da, svako ko ne svira 4x12 ili veće stvari nije svestan "šta je, bre, to pravi ton", ili jednostavnije rečeno, taj je njonja koji nema pojma sa tonom i životom.
Ne funkcioniše to tako.Cortex wrote:ali shto onda chovek ne bi ishao na pojachala sa master volume-om, pa se odvali internaly a master smanji na razumnu glasnocu i opet ima taj karakter tona?![]()
OK, naravno da nije besmisleno, ali složićeš se bar, da ne možeš takve kombinacije na pravi način koristiti svuda i u svakoj prilici, zar ne? Ako je već situacija takva, onda mi je svo to nošenje uzaludno i suvišno, samo to kažem.nebojsak wrote:Daleko bilo, ja samo odgovaram na otprilike dijametralno suprotne izjave, da je 100w + 4x12" besmisleno iživljavanje koje se rabi samo po Arenama. Nije.
Tužna istina.nebojsak wrote:Što se tiče nošenja, jbg, i ja bih najviše voleo da imam kombo od 5 kila koji mi daje isto što i gorepomenuta kombinacijaali neće da može. Šta da se radi.
Cortex tebra, opet kažem, nije sve ni u glasnoći, na Beer Festu se sve ozvučava. tako da bi mogao da izguraš taj cert i sa Fender Frontmanom od 15W.Cortex wrote:Mislim kapiram ja veliki headroom(mnogo lepa stvar, definitivno) i mas' sveukupnog tona otpanjenog pojachala, ali istina je da vecina ide na varijantu, najverovatnije necu nikada svirati na bini Beer Fest-a, ali shta ima veze, da kupim ja sebi neshto shto to mozhe da izgura, pa shta bog da
Hehehe, ajde i mogao bih da nešto snimim, pa ću bačiti ovde da čujete.Rocket Roll wrote:Varaš se... ali bi Hopkins kogao da odsvira nešto iz filma Crossroads, Raj Kuder insistira na Twinovima.faks wrote: (ako se ne varam na tom pojacalu je snimao neil young)
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest