Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Guitar_thrill » 30 Mar 2010, 20:46

sinisake wrote:Pa sto ne pitate nikolica licno? On je prodavac. :)
ahahhahahahahha :lol: :lol: :lol: sad sam tek skontao,ali sad mi opet nije jasno da li je to osoba sa kojom sam se ja dopisivao pre par meseci, obrisao sam mailove... :? u svakom slucaju kad budem skupio novce za laNpu, cu pogledam sve mogucno...

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Mar 2010, 20:49

@guv'nor: kakvu toncugu u prstima imas, matori! ...

sl0e

Post by sl0e » 30 Mar 2010, 21:53

MUzzY wrote:@guv'nor: kakvu toncugu u prstima imas, matori! ...
:1:

Ja bolji demo i bolju izvedbu Stone Free nisam cuo. Period. :ziveli: :D A pedala ubiVa, realno. Nije to ni blizu BK tube drajvera, ali i bolje. Ovaj ssmc-ov zvuci bolje za moj ukus, ima mnogo vise srednjih i mnogo je prljaviji drajv.

Stanko

Post by Stanko » 30 Mar 2010, 22:19

nebojsak wrote:...naravno, sa jednom ogradom, a to je da će se dalje teško zavaljati, s obzirom da nije ni Marshall ni Fender ni Orange, niti išta od ultrafensi opreme kod nas. Ali kapiram da je hit za nekog ko nema kupoprodajne pretenzije.
Mislim da se uklapam u tu grupu.
Kontaktiracu tipa pa cu da vidim sta kaze u kom je stanju. Sve sto po netu nadjoh je pozitivno...

Nije frka ni odrzavanje, samo me brine tih 160W, jer u skorije vreme necu imati priliku da pojacam to cudo... :)

A za tu seriju marsala vecina kaze da je kockanje, pojacala su dobra, al se kvare jako cesto... pa kako koji komad uberes.

guv'nor

Post by guv'nor » 30 Mar 2010, 23:07

@Muzzy & Sl0e > Hvala Vi momcovi na lepim rečima. :ziveli:

BK TD nisam svirao pa ne znam kako radi, ali ovo zvuči kao sjajan mix Fuzz/OCD/TS-a.
Ima čupavost u niskim i visokim, ravnomerno obogaćuje zvuk i ima neku mini njonju u srednjima koja možda više podseća na SD nego li na TS - ima srednjih ali je nekako prijatno šupljikava. Kako bilo, najbitnije (i ono što se meni najviše dopalo) je što te pedala mami da sviraš, nikad dosta. :)

Edit: Sl0e, jes' kažu da je mid boostovana verzija TD-a, ali i na pojačalu su mi bustovani srednji. Ništa preterano ali eto da pomenem i to.

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Mar 2010, 23:47

Ma nish :) Davno nisam cuo strata sa takvim mudima. (drive ovde nije igrao nikakvu ulogu)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 31 Mar 2010, 00:29

Guitar_thrill wrote:
nenadnenad wrote:jeste...i reko je roket da je pojacalo nepouzdano jako :)
bas me to i buni, Rocket rece da je pojacalo nepouzdano jako, a DR Greenthumb i Nikolic ga nahvalili i to...i ovaj sto prodaje kaze da sve super radi....a opet ako super radi sto ga niko nije kupio....eh ta pojacala :)
Ne znam za nikolica, ali mogu samo da pohvalim tonalne karakteristike a za izdrzljivost i kvalitet izrade potrazi po netu, mada gde ima dima... Opet, buduci da sam se druzio sa Marshall-ima novijeg datuma izrade moram reci da nijedan od njih nije bio narocito kvalitetan. Kvarili su se, ne posebno cesto, niti je to bio neki tezak kvar, ali prosto nisu ostavili neki utisak na mene. JCM 800 combo if ya ask me...
MUzzY wrote:@guv'nor: kakvu toncugu u prstima imas, matori! ...
Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobar :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 31 Mar 2010, 01:30

DrGreenthumb wrote: Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobar :)
Doktore, govoris to na svakoj temi na kojoj ti dodje da rantujes, sto je precesto.Svaka cast Ljubi, naravno (jer ovo sto govorim i nema veze sa njim ili bilo kim, i ja sam mu udelio kompliment za ton/sviranje svojevremeno :D ), nego ono...nije prejeban ton u prstima jedino sredstvo izrazavanja u muzici.Treba znati prziti to sto przis.Biti dobar u tome sto radis.I to je to. :roll:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 31 Mar 2010, 02:18

Trooba sto je sad 2010 a ne 1974 :twisted:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Mar 2010, 07:06

LjubOmir odlama, kao i uvek, i to shto przhi - momak przhi. Shteta shto nikako taj SUper Doberman da se reoformi il shta vec :ziveli:
Ja sam prvi za experimentisanje u muzici i pomeranje granica, al ne razumem ovo "Trooba sto je sad 2010 a ne 1974 :twisted: " Kakve to ima veze? Npr Vision of the Emerald Beyond, album Mahavishnu-a, koji je ajde ako ne izdat onda mixan 74-e, sadrzhi sve experimentalne i vintage momente one could only hope for..
Po mom mishljenju bolja ce se muzika stvoriti pokushash li pobediti il nadmashiti 74-u nego 2010-u, ili se u ovu drugu nekako ukljuchiti i sl.
Ne gadjam nikakvu raspravu ovde, samo ne vidim razloga za hejt. U svakom sluchaju, krhke lezbo ruchice Kaki King, su mudastije od Ljubinih, but I can't see him cryin' 'cause of it :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 31 Mar 2010, 09:55

Cortex wrote: Po mom mishljenju bolja ce se muzika stvoriti pokushash li pobediti il nadmashiti 74-u nego 2010-u, ili se u ovu drugu nekako ukljuchiti i sl.:
:1:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Mar 2010, 10:09

Koliko god da ne volim preterano eksponiranje u sviranju, opet ne mogu da prihvatim da je sviračko umeće tako sporedna stvar. Naravno da ton dolazi pre svega iz prstiju, naravno da svako treba da se trudi da što bolje vlada svojim instrumentom u onoj najogoljnenijoj formi. Sve ostalo je više "produkcija" nego sviranje. Slažem se da samo jako dosadni gitaristi neprekidno hoće da stave do znanja na kako zavidnom nivou im je tehnika sviranja, ali i najjednostanije muziciranje daleko bolje zvuči kada se istim bavi majstor. To što neki gitaristi nikad nisu u kreativnom smislu odmakli dalje od zahtevnih etida za bildovanje tehnike ne znači da je dobra tehnika balast za muzičara.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 31 Mar 2010, 10:33

a ko je ovde rekao da nije tako? :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 31 Mar 2010, 11:27

Kill surf city wrote:
DrGreenthumb wrote: Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobar :)
Doktore, govoris to na svakoj temi na kojoj ti dodje da rantujes, sto je precesto.Svaka cast Ljubi, naravno (jer ovo sto govorim i nema veze sa njim ili bilo kim, i ja sam mu udelio kompliment za ton/sviranje svojevremeno :D ), nego ono...nije prejeban ton u prstima jedino sredstvo izrazavanja u muzici.Treba znati prziti to sto przis.Biti dobar u tome sto radis.I to je to. :roll:
Jbg, nisam 'teo da rantujem, sorry ak' je tako shvaceno. Lm, nekako sam toliko pod utiskom razlike u zvuku koja zavisi od ljudskog faktora da, kao sto vidis, preterujem u isticanju istog. Svaki put kad smo se nasli nas nekolicina, koji svaki za sebe poznaje koliko-toliko svoj instrument, i na istoj gitari/settingu/pedalama/whaever zasvirili ponesto, ja sam bio fasciniran tim sto sam cuo. Bio sam do skoro totalni gear-freak, mislio sam da su tu tonalne finese, ali potpuno sam promenio misljenje. But, thats just me...
I btw, komentar se odnosio samo na tu vrstu muzike koju Ljuba ljubi :) Ako nemas ton na "suvaka" nemas ni sa neznamtijakakvom pedalom. My 2 cents...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Mar 2010, 11:38

Guitar_thrill wrote:a ko je ovde rekao da nije tako? :)
Pa znaš kako, prečesto se poteže priča koja liči na rat između onih koji nastupaju kao da je sviračko znanje nebitno, i onih koji smatraju da je sve u sviračkom znanju, to je nekako opšti duh rasprava ovde na forumu, kao da su dve "škole" gitare stalno suprotstavljene. Imam utisak da je priča opet krenula na tu stranu, pa eto... Meni nekako tužno to da ljudi koji sviraju isti instrument ne idu jedni ka drugima, da im se iskustva prožimaju, nego se stalno sve više udaljavaju, i samo dovlače naoružanje većeg kalibra u svoj rov. Svako je u svojoj priči samo do pola u pravu. Kako to polutka može biti bolja od celog - meni nikako nije jasno. Može biti da sam ovo napisao pre vremena, ali svi znamo kako lako ove priče skliznu u same ol' "Partizan-Zvezda" natezanje.

Post Reply