IbanezGRG-270B ili Jackson JS30DK

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

neca pereca

IbanezGRG-270B ili Jackson JS30DK

Post by neca pereca » 05 Apr 2010, 03:20

klasicna prica o kupovini druge gitare :D hteo sam da pocnem da sviram, uzeo akustaru od ortaka, vezbao kao konj, skrpio pare, kupio squier bullet strat. i sad imam oko 30000 din. U mitrosu postoje dve gitare za te pare koje mi se ekstra svidjaju. GRG-270 ili jacksonka JS30DK. e sadfora je sto jackson ima svoje prednosti tipa CVR i floyd rose sistem. po meni mana je sto ih ima 2 :D a prednosti grg-a su (opet po meni) 3 sistema magneta (sto mi vise odgovara) i cinjenica da mi se uzasno vise svidja.... e sad cuo sam da EDGE III tremolo ne valja ni za ... tako da cisto hocu da se raspitam, sta je bolje, zasto i kako... posto su oboje u mitrosu na akciji, i ne znam do kad ce ta akcija trajati... zato cisto ako ima neko neki savet... bio bih vrlo zahvalan :D

aivazovsky

Re: IbanezGRG-270B ili Jackson JS30DK

Post by aivazovsky » 05 Apr 2010, 03:57

Kao i svaki odgovor koji ces cuti ovde je: Uzmi ono sto ti vise lezi, probaj i taj floyd rose, dal drzi stim, sviraj tamo...pa vidi
Ne biraj gitaru po Izgledu i nemoj da te vuce izgled to je velika greska, koliko god da te vuce, nek presudi osecaj, tj. UHO a ne OKO.
Good Luck!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Apr 2010, 08:58

Uzmi Jackson DX10D. Sad je na popustu 35k, a mnogo je bolji od obe. Stvarno se isplati dodati tih 5-6k.

Svirao sam dugo ibanez rg350 (3 godine), magneti su sranje, mnogo jaki, ali los ton daju, ni za sto osim za riljanje sa distorzijom. Tremolo je bio odlican (edge3), odlicno drzao stim dok se nije potrosio. Sada imam Jackson DX10D. Gitara je fantasticna. Floyd se ne rastimava, magneti su DuncanDesigned, model Distortion, meni odlicni, mnogo bolji ton od rg-a, ova gitara moze da se svira i na klinu :mrgreen: . Vrat je nesto deblji od ibanezovog wizard2 koji je na rg seriji, meni isto odgovara. Telo jacksona je nesto drugacije, mozda za nijansu neudobnije (mislim na arm-rest), i ima slabiji pristup visim pragovima od ibaneza, tj ima manje mesta u cutway-u, ali nije sad nesto zajebano prici 24. pragu, samo eto sto je malo skuceno.

Naravno, isprobaj sve, koja ti lepse lezi u ruci i koja za tebe ima lepsi ton je ona koju treba da izaberes, ali ako ne primetis neku drasticnu razliku, biraj na osnovu izgleda. :P

Margos

Post by Margos » 05 Apr 2010, 12:59

mislim_stvarno wrote:Uzmi Jackson DX10D. Sad je na popustu 35k, a mnogo je bolji od obe. Stvarno se isplati dodati tih 5-6k.

Svirao sam dugo ibanez rg350 (3 godine), magneti su sranje, mnogo jaki, ali los ton daju, ni za sto osim za riljanje sa distorzijom. Tremolo je bio odlican (edge3), odlicno drzao stim dok se nije potrosio. Sada imam Jackson DX10D. Gitara je fantasticna. Floyd se ne rastimava, magneti su DuncanDesigned, model Distortion, meni odlicni, mnogo bolji ton od rg-a, ova gitara moze da se svira i na klinu :mrgreen: . Vrat je nesto deblji od ibanezovog wizard2 koji je na rg seriji, meni isto odgovara. Telo jacksona je nesto drugacije, mozda za nijansu neudobnije (mislim na arm-rest), i ima slabiji pristup visim pragovima od ibaneza, tj ima manje mesta u cutway-u, ali nije sad nesto zajebano prici 24. pragu, samo eto sto je malo skuceno.

Naravno, isprobaj sve, koja ti lepse lezi u ruci i koja za tebe ima lepsi ton je ona koju treba da izaberes, ali ako ne primetis neku drasticnu razliku, biraj na osnovu izgleda. :P
:1:

neca pereca

Post by neca pereca » 05 Apr 2010, 13:50

probao sam ja obe gitare, za dx10 apsolutno nemam para, jer sam jedva skrpio i ovo.... da nisam procitao milijardu postova na sto foruma da je edgeIII kanta, uzeo bih ga odmah... najvise sam se dvoumio oko toga, jer sam cak pronasao postove na ovom forumu da je cak i ispadao whammy bar coveku koji je malo vise koristio trem.. tako da sam najvise hteo zbog tog trema da postavim pitanje...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Apr 2010, 14:55

neca pereca wrote: jer sam cak pronasao postove na ovom forumu da je cak i ispadao whammy bar coveku koji je malo vise koristio trem..
to moze da bude samo zato sto ga nije zategnuo

Steta sto ne mozes da skrpis jos tih 5k jer je x serija barem za klasu bolja od obe ove...

neca pereca

Post by neca pereca » 06 Apr 2010, 01:28

ici cu sutra da ih oprobam jos jednom, i to je to... probacu i tu dx10, pa ako mi se svidi bas, skrpicu nekako, nece zbog 6000 din da propadne svet :D a kako mislis zatezao??? jel to taj famozni sraf o kome svi pricaju ??? i htedoh da pitam da li taj ibanez drzi stim ??? ili taj tremolo sluzi samo kao ukras.... posto ako zgotivim to razvlacenje, imam nameru da ga bas koristim

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 06 Apr 2010, 01:44

Drzi stim, i ja sam imao sumnje jer svi pljuju najstrasnije po njemu. Na kraju sam zakljucio da je to zbog cene gitara na kojim inace dolazi i dece koja te gitare kupuju. Ne umeju ni da ga nameste kako treba pa krive tremolo za rastimavanje. Postoje dva srafa za rucicu, jednim namestas visinu a drugim je zatezes. Evo mislim_stvarno-u ( :XD: ) , Criticalu, koliko se secam i bivsem clanu i mod-u Foxu a i meni radi kako treba. Uporedjivao sam sa Schalleorovim tremolom, potpuno se isto vraca u stim.
Naravno, pitanje je koliko ce trajati posto je losiji materijal (od edge pro, ofr, schaller... a isti je ili mozda i bolji od gomile licensed FR-ova). Critical godinama nema problema, a moja gitara je jos mlada :)

I da dodam, bolje se strpi i skupi jos tu razliku pa uzmi dx10.

neca pereca

Post by neca pereca » 06 Apr 2010, 02:32

:D mozda imate pravo za taj dx10 :D probacu ga sutra, pa cu videti, samo sto cu ja taj "visak" para imati tek u maju ili tako nesto, tako da ne verujem da ima prevelike vajde, jer ce do tad verovatno proci akcija.... ili cu da jurim zajmove ako je bas toliko dobar, ili sta se vec iskombinuje :D

neca pereca

Post by neca pereca » 06 Apr 2010, 02:37

KnightOfDoom wrote:Drzi stim, i ja sam imao sumnje jer svi pljuju najstrasnije po njemu. Na kraju sam zakljucio da je to zbog cene gitara na kojim inace dolazi i dece koja te gitare kupuju. Ne umeju ni da ga nameste kako treba pa krive tremolo za rastimavanje. Postoje dva srafa za rucicu, jednim namestas visinu a drugim je zatezes. Evo mislim_stvarno-u ( :XD: ) , Criticalu, koliko se secam i bivsem clanu i mod-u Foxu a i meni radi kako treba. Uporedjivao sam sa Schalleorovim tremolom, potpuno se isto vraca u stim.
Naravno, pitanje je koliko ce trajati posto je losiji materijal (od edge pro, ofr, schaller... a isti je ili mozda i bolji od gomile licensed FR-ova). Critical godinama nema problema, a moja gitara je jos mlada :)

I da dodam, bolje se strpi i skupi jos tu razliku pa uzmi dx10.
a otprilike koliko je to dugo bilo ? i koliko je kostala zamena celog trem-a ?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 06 Apr 2010, 16:53

Nisi me razumeo. Nisam menjao tremolo, uporedio sam sa schallerom koji se nalazi kod ortaka na jacksonu. A Critical evo ima sigurno 5-6 godina edge III na RG350.

neca pereca

Post by neca pereca » 06 Apr 2010, 20:25

bio sam danas do mitrosa, i probao dx10... odusevljen sam.... :D i ladno nije 35k nego 32, ali mislim da sam navatao poslednjeg :D

neca pereca

Post by neca pereca » 06 Apr 2010, 20:26

i kupio ga naravno... :D

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 06 Apr 2010, 20:54

verovatno sam omasio temu ali nema veze.mene interesuje taj js30dk i sada imam jednu dilemu.kako znati da li je gitara ok kada ti odes u mitros i dobijes gitaru koja je skroz rastimana,setup je ocaj,dali su ti neko sklj pojacalo da je probas itd itd.kako onda znati da li je gitara ok ili ne? da je ti setapujes nedaju ti,a da je oni setapuju bas ih zabole..kako onda kupiti gitaru u prodavnici :?: ne bih nesto da kupujem tako na izgled jer nemam bas toliko para na bacanje :P

neca pereca

Post by neca pereca » 06 Apr 2010, 23:43

dimmu wrote:verovatno sam omasio temu ali nema veze.mene interesuje taj js30dk i sada imam jednu dilemu.kako znati da li je gitara ok kada ti odes u mitros i dobijes gitaru koja je skroz rastimana,setup je ocaj,dali su ti neko sklj pojacalo da je probas itd itd.kako onda znati da li je gitara ok ili ne? da je ti setapujes nedaju ti,a da je oni setapuju bas ih zabole..kako onda kupiti gitaru u prodavnici :?: ne bih nesto da kupujem tako na izgled jer nemam bas toliko para na bacanje :P
gledaj, to su i meni odradili :D ja se licno ne uzdam u njihove stimove itd. ali sam uzeo lepo i poredio js30 i grg270 koji kako zvuci po tonovima.... nije losa gitara uopste taj js30 to se mora priznati... :D

Post Reply