Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Oprema Koju Imate

Post by majtimika » 12 Jun 2010, 00:43

super stvar brzo otkrij kojom tehnikom ste odradili kutiju, predpostavljam de je nagrizanje ali kojom tehnikom ste preneli stampu na kutiju.

Mrav

Post by Mrav » 13 Jun 2010, 02:45

Funkomat wrote:Od pre par dana...

Image

Veoma fin flanger. Nisam neki veliki ljubitelj flangera ali mi se ovaj svidja jer je mnogo topliji, suptilniji i upotrebljiviji od ostalih flangera koje sam probao.
Jedina mana mu je sto pati od bolesti vintidž pedala... loš bajpas i šum ali je'em li ga, to je valjda i čar matorih pedala. :)
Jeea kul, imam i ja (i to vintidz cirka 30 'dina matora :) ) stvarno je topao i prirodan 'organski' kako ja volim da kazem. a da ne bude da samo kuckam da bih kuckao, evo cime sam se ja pre koji dan ponovio (neplanirano) :

Jack&Danny JG-10 akustara (ozvucena, shadow preamp)

Image

Cena - prava sitnica, bila na popustu 200e
Zvuk - mom uvu zvuci kao dosta skuplja gitara
Kako sam je kupio - usao u radnju da kupim zice, trazio akustaru da probam, pomenuo mahagoni, dobio je u ruke, legla mi iz prve, nijednu drugu nisam ni probao (mada trazim vec duze akustaru, pa sam ih probao brdo na drugim mestima i nijedna mi nije bas legla) imao slucajno pare kod sebe, izasao iz radnje sa novom gitarom :metal:
To su nekako najsrecnije kupovine :D . Nije Martin, firma je kineska (sediste u taiwan-u ali se pravi u kini) ali nemam zamerki za sada :)

P.S. U prirodi izgleda dosta lepse nego ta slika, i izrada je prilicno korektna.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 13 Jun 2010, 02:50

Mrav wrote: imao slucajno pare kod sebe, izasao iz radnje sa novom gitarom :metal:
al ti lepo zhivish... nosash tol'ke novce sa sobom. Ja kad sam srecan, imam za trzu kod sebe.... :mrgreen:

Mrav

Post by Mrav » 14 Jun 2010, 05:40

Hotstepper wrote:
Mrav wrote: imao slucajno pare kod sebe, izasao iz radnje sa novom gitarom :metal:
al ti lepo zhivish... nosash tol'ke novce sa sobom. Ja kad sam srecan, imam za trzu kod sebe.... :mrgreen:
Pa mozes fazona radi, da nosis sa sobom novce za kiriju, ili za lekove :lol: pa odredi sta ti je prioritet :bambi:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Jun 2010, 12:07

:D
shalio sam se bre....
Nego, gledao sam pre par nedelja cenovnik J&D, stvarno ima zanimljivih stvari, a da chovek ne poveruje za koje novce..

Dejaah

Post by Dejaah » 15 Jun 2010, 16:48

Image

nije nesto komad al style je style :lol: :lol:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 15 Jun 2010, 19:47

Dejaah wrote:Image

nije nesto komad al style je style :lol: :lol:
koliko si dao?
kako si zadovoljan zvukom na distorziji,ja i nisam bas nestooooooo sa svojim dean o flage-om...?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jun 2010, 21:44

Ljudi ja ne kontam sta radi delay pot na ovom mom flendžeru... :hmm:
Kakvu razliku bih trebao da cujem?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 15 Jun 2010, 22:01

Mozda ne radi. :mrgreen:
e, ako ti nije problem, aj napravi koji snimak, da cujemo sokocalo...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jun 2010, 22:04

sinisake wrote:Mozda ne radi. :mrgreen:
e, ako ti nije problem, aj napravi koji snimak, da cujemo sokocalo...
Moguce da ne radi posto ne cujem nista sem sto malo suska kad okrecem pot...

Naravno, naravno, napravicu snimak. :wink:
Tek juce sam skontao da ima 3 trimpota na ploci pa sam se s njima malo poigrao.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 15 Jun 2010, 22:05

Hmmmm, da nije kasnjenje pocetka flanginga u odnosu na originalni zvuk. Namestis na minimum i okines akord, a on posle 10 milisekundi pocne da flangira... ondaK odvrnes na max ono pocne da flaguje nakon 500 ms...

Valjda...

guv'nor

Post by guv'nor » 15 Jun 2010, 22:07

dejankuki wrote:Hmmmm, da nije kasnjenje pocetka flanginga u odnosu na originalni zvuk. Namestis na minimum i okines akord, a on posle 10 milisekundi pocne da flangira... ondaK odvrnes na max ono pocne da flaguje nakon 500 ms...

Valjda...
:1: To bi trebalo da je to. Tako je barem i kod Chorusa. :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 15 Jun 2010, 22:12

hhhhmmmmmmm again... http://load2.fixdevice.com/download.php?id=170851

operacione manuale... iskreno, malo mi nije jasno...

operation manual for ibanez FL-9 wrote:DELAY TIME Controls center frequency of auto sweep. By turning to theright you move the center frequency higher which causes the flanging action to concentrate on the higher audio frequencies.Turning the control to the left, moves the center frequency lower, thereby making the FL9 concentrate on the loweraudio frequencies. The delay time control does not workwhen the width conrol is fully CW.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jun 2010, 22:21

dejankuki wrote:hhhhmmmmmmm again... http://load2.fixdevice.com/download.php?id=170851

operacione manuale... iskreno, malo mi nije jasno...

operation manual for ibanez FL-9 wrote:DELAY TIME Controls center frequency of auto sweep. By turning to theright you move the center frequency higher which causes the flanging action to concentrate on the higher audio frequencies.Turning the control to the left, moves the center frequency lower, thereby making the FL9 concentrate on the loweraudio frequencies. The delay time control does not workwhen the width conrol is fully CW.

To radi jedan od trimpotova unutra. Ako bih to trebao da cujem, a kad podesavam trimpot cuje se upravo to i to veoma jasno, delay pot ne radi.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 Jun 2010, 22:23

dejankuki wrote:
Ovako nesto imam ja na polychorusu stim sto se baas cuje razlika u poziciji sweepa

Post Reply