Sunn O)))

Ostali muzicki pravci

Moderator: Trooper

Post Reply
Mogut

Re: Sunn O)))

Post by Mogut » 29 Jun 2010, 18:50

Doolio, ne delim tvoje uverenje u dobroćudnost i iskreno skriveno interesovanje iza onakvih pitanja.
Prvo zbog nabeđenog načina na koji su ista postavljena, a i zbog toga kako se predhodna tema okončala.
Takođe se ne slažemo i ovde, ja sam sasvim ubeđen da neko može biti dosta "u muzici" a pri tome biti
još veća baba za neke stvari od onoga ko se istom ne bavi.

Pa s toga ne nalazim za shodno da opisujem korene svog oduševljenja.
Ali hoću obećavam. Čim mi prođe ovaj usmeni. :lol:

Nemanja, gledaj ovo:

Image

Ja ga napravio. Al ne košta 250.000,00$ :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Jun 2010, 20:07

Ja s'm tek sad pročitao temu koja je otišla "niz vodu" i oduševio se :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 29 Jun 2010, 20:22

pozdrav za Sunn O))) uz rechi: "Djeco, naucite da svirate gitare, imate akorde i skale svuda po netu". Ja prvi volim mikrofoniju i psihodeliju, ali ono shto oni rade je totalni crap, ne subjektivno, mislim da je vrlo objektivno... :ziveli: :kokice:
Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 Jun 2010, 20:32

Sunn O))) mogu da sviraju, neki ljudi mogu to da vole, a neki da ne vole. Sloboda izbora.

Mogut, kada bi dosledno pratio svoje ubeđenje, uvideo bi da nikome ne možeš da kažeš da je internet baba.

S nestrpljenjem čekam da čujem tvoje detaljne utiske o Sunn O))). Bez toga dalja rasprava nema svrhu. Za sada sam samo pročitao neke navijačke izjave, a to nije dovoljno da može ozbiljno da se priča.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jun 2010, 14:55

pa to i ja pokusavam da kazem, ako meni nije jasno to na prvu loptu, onda valjda moze da mi se objasni, i am all ears:)

@mogut:
sto se tice kvadrata, ta slika je 'historijski' bitna, inace je, naravno, sranje:) predstavlja jednu prekretnicu u razmisljanju i verovatno je spontani produkt socijalno-duhovnih turbulencija tog vremena. i ono zasto je ta slika bitna zapravo nema veze sa slikarstvom. dalje, cak i da bi se ta 'okolna' bitnost slike skontala, potrebno je da covek ima neko obrazovanje u tom smeru i poznavanje odredjenih socio-psiholoskih teorija na primer. sto i dalje ne znaci da je slika kao takva, dobra, jer nije:)

paralela sa sunnom je u tome da ako sunn pustis coveku bez obrazlozenja, on ce da kaze 'koji je ovo *****'. uz obrazlozenje mozda i nece. mozda ce nastaviti da mu se ne svidja, ali ce reci 'aha, dobro, kontam'. dakle, sve se moze uz objasnjenje neke pojave.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 30 Jun 2010, 15:46

Doolio wrote: paralela sa sunnom je u tome da ako sunn pustis coveku bez obrazlozenja, on ce da kaze 'koji je ovo *****'. uz obrazlozenje mozda i nece. mozda ce nastaviti da mu se ne svidja, ali ce reci 'aha, dobro, kontam'. dakle, sve se moze uz objasnjenje neke pojave.

Al' ako nekome objašnjavaš neku muziku onda je ona možda malko hermetična?Il' kakim ja? :hide:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jun 2010, 15:51

pa dobro, neka je:) ja samo ocu da pokazem kako izgleda kad dodjes sa nekim potpuno zbunjujucim produktom i dizes ga u nebo. prirodno je da se ljudi ili sprdaju ili iskuliraju ili pitaju u cemu je fazon, ako su radoznalo nastrojeni. i najgore sto mozes da uradis je da das 'vi ste babe' odgovor, iz prostog razloga sto smatram da si, kao postavljac topica o blago receno neobicnom bendu, maltene duzan da izrazglabas malo o njemu. ako je mogut hteo samo da hvali bend bez prostora za ostale utiske, onda je trebalo da topic nazove (postovaoci sunna - ovde) i to je to.

nebojsak

Post by nebojsak » 30 Jun 2010, 16:01

Al to onda možeš da primeniš na bilo šta.

Recimo, odem ja na topik o Ričiju Blekmuru, a ne zanima me. Tu sam samo da kažem kako ne kapiram ko može da sluša tako nešto. Onda se neko pobuni i krene sa varijantom "kako bre, si ti lud, trt mrt". Pa onda neko kaže "znaš ti ko je Riči, uticao je na milion bendova, stvorio žanr itd itd", što sve stoji, ali onda ja kažem "tačno, ali po meni bi bilo mnogo bolje da nije uticao na sve to, pošto je meni to skroz bezveze". Pa mi onda neko da takođe potencijalno validan argument "da, ali Ričija ipak slušaju i primio se kod milijardu ljudi, za razliku od Sunn O))), koji su namerno hermetično govno", a onda ja pak vadim argument o Ceci, Britni, Lejdi Gaga i sl, po ko zna koji put pominjući relacije između popularnosti i kvaliteta. I tako do sutra.

Naravoučenije: nema smisla zapljunuti se na topiću čija tematika te ne zanima, samo onako. Svako ima svoj razlog zašto nešto sluša/ne sluša, i to su stvari o kojima je nemoguće diskutovati objektivno. Kao što ne treba ni obrazlagati zašto slušaš nešto.

Btw, Sunn O))) mi nije zanimljiv. I mislim da je Riči Blekmur štetočina.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jun 2010, 16:39

masis poentu, fora je sto je masi ljudi sunn nejasan kao pojava, a ne da su indiferentni ili im se svidja/ne svidja, ili misle da su sunn kvalitetni/nekvalitetni. eto, mene recimo zaista zanima obrazlozenje jedne takve pojave. u toj tvojoj imaginarnoj diskusiji o riciju i lejdi gagama covek ipak dobije neke informacije, mene rici ne interesuje, ali kapiram sta je radio i sta radi i cemu sve to i zasto je on bitan trte mrte. isto to kapiram i za lejdi gagu, doktor igija, pink flojd i anu stanic, svidjali mi se ili ne. sunn mi se ne svidja, ali mi je interesantno sto ga oni kojima se svidja, kuju u zvezde, i bas zato bih voleo da cujem zasto jer ne mogu to da skontam on my own ocigledno jer sa bilo koje strane da pridjem tom bendu, nista mi nije jasno.
Naravoučenije: nema smisla zapljunuti se na topiću čija tematika te ne zanima, samo onako. Svako ima svoj razlog zašto nešto sluša/ne sluša, i to su stvari o kojima je nemoguće diskutovati objektivno. Kao što ne treba ni obrazlagati zašto slušaš nešto.
ne mora uopste objektivno, moze vrlo subjektivno:) a naravno da niko nije duzan da obrazlaze, ali zasto ne bi analizirao sta te privlaci kod nekog benda, na koji nacin, zasto smatras da su super ili sranje itd. mislim, pa to radimo svi na svim topicima otprilike, ukljucujuci i one o fudbalu i golim ribama:)
Al to onda možeš da primeniš na bilo šta.
isto kao i to tvoje:) tako ispada besmisleno pricati o automobilima, tortama ili bilo cemu.

disciple of the ed

Post by disciple of the ed » 30 Jun 2010, 20:34

mogut uz svo duzno postovanje , brate ti sam ne razumes bend, kao ni gomila ljudi koja je slusala sunn of frequency na you tube-u i utripovala da razume objasnjavajuci svoji privazenost bendu recinicama kao "ti ne razumes duboki i komplikovanu, emotivnu strukturu sunnO))) jer si ogranicen main stream novotarijama " ili tako nesto. A Boga mi nikada neces ni razumeti dok ih ne cujes uzivo, jer oni su LIVE bend. Jedino kad uzivo cujes mozes da osetis tu apokalipticnu atmosferu koju oni pruzaju. Nema tu nikakve dublje filozofije, samo snaga pojacala, dubina stimova i gandziranost clanova benda.

Razlog sto je taj bend uopste "poznat"(msm ima ih na you tube-u) je to sto su neobicni(jes' da ima jos slicnih bendova ali oni su izgleda najzapazeniji) a svi znamo da ljudi vole novo i neobicno, a pogotovo da polemisu o tome i tako se rasirila prica o njima. Isto kao oni neki skandinavci stu su napravili bend koj se sastoji od gitariste i dvojice manijaka koji lipaju u sporete bojilerima. Svirali su Britni Spirs i zvucali uzasno, ali su ipak bili zapazeni.

Bluesko

Post by Bluesko » 30 Jun 2010, 21:07

Duka, mis`im da si u pravu al` si i u krivu.... ^^

Realno, ko god je izmislio "Ukusi su razliciti" je onaj koji nema pojma ni o cemu... I realno, postoje bendovi koji su govno i realno, sun jeste bend koji je govno... Ali ne moz` ti na forumu to da ka`es, jer ovde je sloboda misljenja i razmena istih uz pomenutu mudros` o ukusima ne samo pravo vec je i pozeljna.. Elem, mogu ja i za pojedine benadove koje ne kapiram da ka`em da su mi govno, al` ce se uvek naci neki Black_metal_lord_93 koji ce da kaze da ja to ne kapiram i te radosti.... Iako je Sun O))) govno.... I iako je black metal govno ^^ :mrgreen:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 30 Jun 2010, 21:43

:kokice:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jun 2010, 21:56

Bluesko wrote:Duka, mis`im da si u pravu al` si i u krivu.... ^^

Realno, ko god je izmislio "Ukusi su razliciti" je onaj koji nema pojma ni o cemu... I realno, postoje bendovi koji su govno i realno, sun jeste bend koji je govno... Ali ne moz` ti na forumu to da ka`es, jer ovde je sloboda misljenja i razmena istih uz pomenutu mudros` o ukusima ne samo pravo vec je i pozeljna.. Elem, mogu ja i za pojedine benadove koje ne kapiram da ka`em da su mi govno, al` ce se uvek naci neki Black_metal_lord_93 koji ce da kaze da ja to ne kapiram i te radosti.... Iako je Sun O))) govno.... I iako je black metal govno ^^ :mrgreen:
hej, pa ja cu prvi reci za 'ukusi su razliciti' i 'postoje bendovi koji su govno kako god okrenes' da su to tacne tvrdnje, ali nemaju veze jedna s drugom:)
dakle, da li je neki bend govno nema veze sa tim da li ga ja slusam, mozda mi ponekad govno odgovara, mozda sam emotivno vezan za to govno, nije ni bitno.

ono o cemu ja pricam ovde je to sto meni sunn uopste nije jasan kao pojava, a na osnovu toga ne mogu da kazem da su govno, vec prvo da mi neko objasni, pa onda da kazem da li jesu ili nisu, kapiras? evo slikoviti primjer: ti meni das smaragd, ja istripujem da je zele bombona i ocu da je pohasam i izlomim zube, zavrljacim ga negde uz psovanje i komentar da je to najgora zele bombona koju sam ikad probao. onda ti meni dodjes i kazes da je to smaragd i da vredi gomile para i da nije za jelo i ja onda kazem 'aaaa to li je'.
dakle, ostavljam (iako vrlo mali) prostor za to da ja jednostavno nesto ne povezujem sto se tice fenomena sunn-a i da ih pogresno analiziram ko zele bombonu, a oni to nisu. stavise, logicno mi je da to pomislim jer s koje god meni poznate strane da pridjem sunn-u, ja naidjem na besmislenost, a ne moze se reci da je taj bend potpuno nepoznat i opskuran, tako da s pravom smatram da ja tu negde gresim u postavci.

moguce je da je i ovo sto kaze disciple of the ed, ali onda sam razocaran, moram da priznam. a opet mi se ne uklapa u svecani ton predstavljanja 'jednog od najboljih bendova' kako je zapocet topic.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Jul 2010, 07:36

Bend je apsolutno, i potpuno govno. :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Jul 2010, 08:37

To je taj suptilan pristup problemu koji će nas odvesti do razrešenja diskusije :D

Inače, definitivno jeste problem u svim net raspravama da se nađe način da se poštuje nečiji izbor i stav, ali i da se jasno razgraniči šta je prosto ispod svakog nivoa. Uvek je neprijatno pričati o tome. Još muzikantski forum, gde je količina sujete veća... A tematika takva da svako može kad god hoće da potegne priču o tome da je lepota u oku posmatrača, da umetnost i srodne aktivnosti ne može da se posmatra kao građevinski projekat ili bilo kakav drugi inženjerski poduhvat...

U suštini, čak i kad sednem da detaljno analiziram razne aspekte njihovog rada, onako trezveno i hladne glave - na kraju samo mogu da se složim sa Cortexom. Samo eto, ne mogu da se suzdržim, moram prvo malo da se svakojako bacam u nesvest :D

Post Reply