Aria MM10 i MM20 GIPSY gitare

Post Reply
cakra

Aria MM10 i MM20 GIPSY gitare

Post by cakra » 27 Dec 2007, 23:47

Vidim da skymusic odnedavno ima u ponudi ARIA MM10 i MM20 kopije Selmer gipsy gitara..cena je sasvim razumna-oko 160evra...
Posto su mi trenutno NS i Beograd daleko da li je nako imao prilike da ih isproba...kako "leze " u ruci...zvuk... Znam da je sve to subjektivno i da cu na kraju da ih licno isprobam :) ...

Od nedavno sam na ovom odlicnom forumu...iz hobija sviram gitaru vec godinama...mada sam zadnjih godina nekako sve to moje sviranje debelo zapostavio,jednostavno-prestanes da imas vremena...posao-zena-deca...kredit...:)
Poslednjih par meseci izgleda da me je ponovo ujela neka "muzicka buva" , odprasio sam svog starog Tokai stratokastera pa sam poceo da sviruckam...al' da li zbog godina ili vec cega nekako me sad vise privlaci jazz i klasika, a akusticnu gitaru nazalost nemam...
Pre par meseci sam poseto Mitros music shop u Novo Sadu-da pazarim neke mikrofone za firmu...i...blago receno sam bio shokiran kakvih instrumenata sada ima...ej-akusticna ili elektricna gitara za 100 evra??? Ruku na srce, za te pare zvuce sasvim pristojno -da ne kazem bezobrazno dobro...e da je tako bilo pocetkom 80-tih prosloga veka...di bi nam bio kraj...:)))

srdacan pozdrav svima!

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Aria MM10 i MM20 GIPSY gitare

Post by dejankuki » 28 Dec 2007, 00:29

Jaaao prijatelju... Upravo sam to pricao sa Rocket rollom... kad sam ja trebao da biram gitaru... back in '85 imao sam na raspolaganju Jolana Vikomt, Jolana Iris i Jolanas Galaxis, tek nakon godinu dana ili dve su se pojavile Melodija Menges gitare....

Danas ima gitara u cenovnom rangu od 100e do xxxx evra i sve su dobre....
Najgore je to sto su i te od 100e 3000 puta bolje nego Jolana Galaxis koja je u to vrema vazila za najbolju gitaru koja se moze kupiti regularnim putem. Sve ostalo si morao da narucujes preko pouzdanih ljudi iz inostranstva!!!!

Tada sam ('83) prvu svirku vezbao na akusticnoj gitari... a svirao sam Judas Priest, Kiss, Iron Maiden, Def Lepard, ZZ top.... i tako dalje. Kad sam prvi put uhvatio El. Gitaru... smrzo sam se od treme da nesto ne pokvarim. Pedala....tek '87 ili '88
Those were days....

Danas svako ko pocinje ima izbor gitara kakav se pozeleti moze i procesore koji daju fenomenalan zvuk takodje za male pare.... i opet se tu i tamo bune!!! ne valja mi ovo ... ne valja mi ono... umesto da sviiiraju i da budu srecni....

P.S. nisam ciljao ni nakoga posebno... ali ima i takvih!!!
Svuda...

Sava

Post by Sava » 28 Dec 2007, 11:00

dejankuki wrote:Jaaao prijatelju... Upravo sam to pricao sa Rocket rollom... kad sam ja trebao da biram gitaru... back in '85 imao sam na raspolaganju Jolana Vikomt, Jolana Iris i Jolanas Galaxis, tek nakon godinu dana ili dve su se pojavile Melodija Menges gitare....

Danas ima gitara u cenovnom rangu od 100e do xxxx evra i sve su dobre....
Najgore je to sto su i te od 100e 3000 puta bolje nego Jolana Galaxis koja je u to vrema vazila za najbolju gitaru koja se moze kupiti regularnim putem. Sve ostalo si morao da narucujes preko pouzdanih ljudi iz inostranstva!!!!

Tada sam ('83) prvu svirku vezbao na akusticnoj gitari... a svirao sam Judas Priest, Kiss, Iron Maiden, Def Lepard, ZZ top.... i tako dalje. Kad sam prvi put uhvatio El. Gitaru... smrzo sam se od treme da nesto ne pokvarim. Pedala....tek '87 ili '88
Those were days....

Danas svako ko pocinje ima izbor gitara kakav se pozeleti moze i procesore koji daju fenomenalan zvuk takodje za male pare.... i opet se tu i tamo bune!!! ne valja mi ovo ... ne valja mi ono... umesto da sviiiraju i da budu srecni....

P.S. nisam ciljao ni nakoga posebno... ali ima i takvih!!!
Svuda...
Citirao sam tvoj post u celosti zato što si me slatko nasmejao i osmeh mi stoji na licu i dok ovo pišem. Isto ovo je govorila i moja generacija 80-ih godina za tadašnju mladu generaciju: "danas svakom klincu tata kupi Marshalla pa na svirku"! Biće da si preterao jer najbolji hollowbody Ibanezi su iz tih godina otprilike. Prvu el. gitaru koju smo imali moj stariji brat i ja smo prethodno danima gledali u Muzičkom magazinu na Terazijama dok nismo nekako nagovorili roditelje da je kupe. Jedna od prvih koja se uopšte pojavila u radnjama: Jolana Star!

Image

Ako niste osetili ovo je žal za mladost! :(

viden

Post by viden » 28 Dec 2007, 16:47

Ja sam imao prilike da probam Ariu MM10E.
Otprilike ista stvar samo što je ozvučena piezo pickup-om.
Jako dobar ton, mekana i svirljiva i meni lično je posebno "legla" zbog debljeg (tj.šireg) vrata u odnosu na druge akustične gitare (s metalnim žicama).
Ako se ne varam prošle godine čovek je platio oko 300$ u americi.
E sad, ako Skymusic prodaje po 160 eur onda se to, mislim, isplati.
Jedino da nije neka serija koja se po nečemu razlikuje.
Ova koju sam ja probao je imala prednju ploču od smreke, strane i leđa od ružinog drveta (palisandra) a vrat od mahagonija i (čini mi se) 25 praga.
Ako se to prodaje i kod nas onda sam i ja vrlo zainteresovan (mada je nova gitara poslednje što mi je u ovom trenutku potrebno) :P .

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 28 Dec 2007, 22:44

Hmm, nije meni namera bila da kukam ili da zalim nad sudbinom kletom... nego, eto danas ima MOGUCNOSTI...to sam hteo da kazem, a tada mnooogo manje... moras priznati. Ili ono sto ima u prodavnicama, ili da nadjes vezu za inostranstvo.... pa da cekas. Mozda si ti iz Beograda ili Nekog drugog Malo veceg grada, ja sam iz Knjazevca.... samo sam hteo da kazem da sam JA tad imao taj izbor... Jedini LEGALNI i ono sto je bilo u prodavnicama... u Knjazevcu i okolini, Nis, Zajecar, Pirot...je bilo Jolana.. ;)
BTW ako cemo tako NAJBOLJI Fenderi su iz '60-th, ( '67 tacnije je "kao najbolja") Gipsoni takodje... i Framusi, i Hohneri... Ali ponavljam JA nisam mogao da ih nadjem u nasim prodavnicama... ili bili su toliko skupi da...
A danas ima mnogo dobrih gitara koje su "afordable" za svaciji ukus. :) plus u svakom malo vecem gradu Mogucnost da istu kupis ... ima muzickih proodavnica!!! A tada samo ono sto je bilo u Robnim Kucama...

Nego, hajde otvoricemo drugu temu, necu vise da spamujem ovu... ziveli i idemo dalje sa temom.... !!! ;) necu vise obecavam....

cakra

Post by cakra » 29 Dec 2007, 00:26

viden wrote:Ova koju sam ja probao je imala prednju ploču od smreke, strane i leđa od ružinog drveta (palisandra) a vrat od mahagonija i (čini mi se) 25 praga.
jeste to bi trebalo da je to...MM10 je meccafferi tip( sa sirokim otvorom) a MM20 je sa uzanim ovalnim otvorom...
znaci, svirljiva je...posle nove godine cu za NS pa cu da ih isprobam ako ih imaju na lageru...pa se javljam sa utiscima...
hvala Videne...

dejankuki wrote:Jaaao prijatelju... Upravo sam to pricao sa Rocket rollom... kad sam ja trebao da biram gitaru... back in '85 imao sam na raspolaganju Jolana Vikomt, Jolana Iris i Jolanas Galaxis, tek nakon godinu dana ili dve su se pojavile Melodija Menges gitare....
Sava wrote:Citirao sam tvoj post u celosti zato što si me slatko nasmejao i osmeh mi stoji na licu i dok ovo pišem.
Upravo tako, zal za mladosti :D ili vec sta, ali stvarno je tako bilo...jos se secam kao da je danas bilo-posto jelte , normalnih gitara nije bilo u prodaji...ujak, cale i ja sedamo u auto i pravac Bec, (bez vize i slicnih gluposti...) :cry: u jednom danu smo otisli i vratili se sa Tokai stratokasterom-platio sam ga te mislim 84-85-te oko 800 maraka...pa onda stednja i potraga za roland jazz chorusom ...uhhh :D ah da... :cekic: odosmo u off topic...

Sava

Post by Sava » 14 Jan 2008, 10:10

Bio, video i peobao ove Arie. Zvuče različito od komada do komada tako da jedna ima recimo malo zamućen, ali topao i relativno muzikalan ton, a druga čistiji i oštriji ton manjeg sustaina. Jedna je glasnija, druga tiša itd. E sada šta ko voli. Ono što je loše to je finalna obrada vrata. Na svim komadima pragovi zuje, negde više negde manje što znači da im treba lagano brušenje. Ono što me je najviše zašudilo i iznenadilo to su vrlo oštri pragovi na ivicama tako da baš stružu ruku. Ne mogu da shvatim da je bilo toliko teško da se malo prestružu viškovi.

Sve u svemu gitarice su upotrebljive, ali nisu naročito ozbiljni instrumenti. Za cenu od nekih 160 E i ne možete da očekujete više od gitare za po kući.

viden

Post by viden » 14 Jan 2008, 10:31

Sava wrote:Bio, video i peobao ove Arie. Zvuče različito od komada do komada tako da jedna ima recimo malo zamućen, ali topao i relativno muzikalan ton, a druga čistiji i oštriji ton manjeg sustaina. Jedna je glasnija, druga tiša itd. E sada šta ko voli. Ono što je loše to je finalna obrada vrata. Na svim komadima pragovi zuje, negde više negde manje što znači da im treba lagano brušenje. Ono što me je najviše zašudilo i iznenadilo to su vrlo oštri pragovi na ivicama tako da baš stružu ruku. Ne mogu da shvatim da je bilo toliko teško da se malo prestružu viškovi.

Sve u svemu gitarice su upotrebljive, ali nisu naročito ozbiljni instrumenti. Za cenu od nekih 160 E i ne možete da očekujete više od gitare za po kući.
Kada sam video cenu i pomislio sam tako nešto.
Očigledno da sam imao prilike da isprobam nešto "malo" drugačije.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 15 Jan 2008, 23:47

danas sam išao da ih vidim, obe su prodate (isti lik kupio obe)
To što zuje i što imaju kraći sustain, je mislim ok, jer za tu vrstu muzike se upravo to i traži :wink:

Post Reply