Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Tasman

Re: Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?

Post by Tasman » 23 Jul 2010, 20:27

Ma volima ja sve! :D
Ovo sam nekako hteo da podvučem paralelu sa drugim 4x12 kabinetima koje sam imao prilike da vidim i čujem što kod mene , što inače.

dweezil

Post by dweezil » 23 Jul 2010, 20:50

moj drugar ima Mesa Boogie Roadking II head sa polukabinetom 2 x 12 a ima onu foru da je otpozadi poluotvoren, tj jedan zvucnik je otkriven a drugi zatvoren, al valjda moze da se to menja. Nisam uspeo da se lepo otpanjim i probam ga na pristojnoj glasnoci i gainu. Ima do j clean toga se secam... :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Jul 2010, 21:22

Dobar ti taj drugar, ima se moze se.

RoadKing kabineti su mesano meso, uvek je pola strane naoruzano Mesa Boogie C90 zvucnikom (ili dva u 4x12") a pola strane je naoruzano sa Celestion V30. V30 je uvek zatvoren C90 je uvek otvoren ili poluotvoren (C90 je dizajnirao i proizvodi Celestion za MB, exkluzivno).

Elem, V30 se kazem uvek zatvaraju pozadi, tako da uvek imas taj neki standardni thump thump, mushy peas. It can get mushy i brljavo , nedefinisano, ali to sad zavisi od kojecega u izradi kabineta a bogami i od signala kojim ganjas kabinet.

Margos

Post by Margos » 16 Sep 2010, 21:02

Bugera je ponovo u Mitrosu :ziveli:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 16 Sep 2010, 23:14

Margos wrote:Bugera je ponovo u Mitrosu :ziveli:
hah,ja vec uveliko skupljam shuke za 6262 :D

Margos

Post by Margos » 17 Sep 2010, 16:59

Jao i ja se naprzio.Dobro je sto daju na 6 rata bez kamate,barem neka olaksica.Do nove g cu uzeti sigurno :ziveli:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Sep 2010, 20:23

ILI CEKAJ NOVU GODINU DA PADNE CENA NA SNIZENJU? ja se tako razmisljam,samo ne znam da li uzeti combo ili head+box ,nekako bi vise voleo head i box ali ne znam sta je prakticnije :D

Margos

Post by Margos » 17 Sep 2010, 20:33

U pravu si.Tad sam i jacksona uzeo za 53000 a sad je 64000.Ma head+box(moji vlazni snovi:) ),mozda nije prakticnije za nosenje ali do jaja izgleda :mrgreen:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Sep 2010, 20:39

znaci sve ukupno kazi ga ako nas usere neki dobar popust za 550 jura hed i box ce moci da se pazare :D
ja kad vidim neki high gain head i box ovlazi mi tuki :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 17 Sep 2010, 21:01

:krstise:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 17 Sep 2010, 23:24

ssmc wrote::krstise:
staa? idi bacaj hate na nekom drugom mestu

Korenjak

Post by Korenjak » 17 Sep 2010, 23:32

Evo pazario drug Bugeru 333 u Mitrosu

Dono kod mene posto nema cab....pa smo ga archili na moj marshall 2x12 cab....sa celestionima G12T-75

Klin me iznenadio pozitivno.....nije tako bistar kao na fender twinu ali zaista lep.....

Amp ima mnogo snage...na kecu mastera trese kucu...

Crunch kanal dobar ....distorzija zanimljiva.....mada mozda malkice praskava na bar na ovom kabinetu......za rifove mnogo lepsi zvuk nego za solo....mada bi trebalo naci neki optimalni eq seting ...da daje lep ton i na rifu i za solo..

Lead kanal snazan nabudzen...takodje malko prastav...ali mozda to samo ja cujem...odprilike kad se otpanje visoki daje malo peska...a kad se smanje mutnije je ..nisam bas mogo da nadjem optimalan balans srednjaka i visokih da ima prezentnost a da nema peska i s druge strane nije mutno.....

Sve u svemu super amp za metal...i jos ponesto...

Sa pedalama ..tacnije pedalom DOD 250 je radio iznenadjujuce dobro....eq je bas funkcionalan i omogucava drasticne promene spektra...

Reverb je ok ali nesto naporan i neprirodan kad se odvrne..

Sve u svemu dobar amp za te pare...po mom misljenju nijanse ga dele od ovih skupih...mozda malo fali te slatkoce....bar ja to cujem...ali ipak za svirke itekako radi poso jer se te sitnice cuju samo kad slusas amp samostalno....

i tako to..

EDIT: Unutra su neke Bugera lampe :shock: sta ga znam

Born_Dead

Post by Born_Dead » 18 Sep 2010, 00:53

Korenjak wrote:Evo pazario drug Bugeru 333 u Mitrosu

Dono kod mene posto nema cab....pa smo ga archili na moj marshall 2x12 cab....sa celestionima G12T-75

Klin me iznenadio pozitivno.....nije tako bistar kao na fender twinu ali zaista lep.....

Amp ima mnogo snage...na kecu mastera trese kucu...

Crunch kanal dobar ....distorzija zanimljiva.....mada mozda malkice praskava na bar na ovom kabinetu......za rifove mnogo lepsi zvuk nego za solo....mada bi trebalo naci neki optimalni eq seting ...da daje lep ton i na rifu i za solo..

Lead kanal snazan nabudzen...takodje malko prastav...ali mozda to samo ja cujem...odprilike kad se otpanje visoki daje malo peska...a kad se smanje mutnije je ..nisam bas mogo da nadjem optimalan balans srednjaka i visokih da ima prezentnost a da nema peska i s druge strane nije mutno.....

Sve u svemu super amp za metal...i jos ponesto...

Sa pedalama ..tacnije pedalom DOD 250 je radio iznenadjujuce dobro....eq je bas funkcionalan i omogucava drasticne promene spektra...

Reverb je ok ali nesto naporan i neprirodan kad se odvrne..

Sve u svemu dobar amp za te pare...po mom misljenju nijanse ga dele od ovih skupih...mozda malo fali te slatkoce....bar ja to cujem...ali ipak za svirke itekako radi poso jer se te sitnice cuju samo kad slusas amp samostalno....

i tako to..

EDIT: Unutra su neke Bugera lampe :shock: sta ga znam
sto se tice tog dela sa zvukom to su odlicni ampovi,vecito pitanje DOKLE CE DA TRAJE :grummel_2: meni je to vecita dilema,sto kazes rocket roll "ZARADICETE MILIONE SVIRAJUCI,A MOZDA I NE,ALI OPREMA CE I DALJE DA SE KVARI" tako da udri brigu na veselje :metal1:

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Sep 2010, 11:07

ona 62... koji vec model koji je stajao u mitrosu u test sobi, ima fenomenalan clean i crunch kanal! Secam se da sam ubo Vintage goldtop sa p90 pikapima i da sam ovlazio gace :)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 18 Sep 2010, 13:52

Born_Dead wrote:
ssmc wrote::krstise:
staa? idi bacaj hate na nekom drugom mestu
Kakav hate sad? :grummel_2:

Post Reply