Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Oprema Koju Imate

Post by guv'nor » 04 Aug 2010, 16:27

sinisake wrote:Da, da, odmah tu. :mrgreen: :ziveli:
Pa šta fali, baš je spora stvar. :mrgreen: :ziveli:

Dejaah

Post by Dejaah » 04 Aug 2010, 17:31

MUzzY wrote:
Dejaah wrote:evo rig sa poslednje svirke...

Damn! Sta je u box-u? I koje mikrofone koristis za ozvuku?

POZ!
u boxu je 4 x 12" Celestion RockDriver Ultra 65 speaker
a mic sm 57 i Sennheiser E906

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Aug 2010, 22:15

sinisake wrote: ...ucio stvarno 'skolsko' svirenje, sa sve pravilnim sedenjem (i onim podmetacem za nogu :mrgreen: ), drzanjem gitare, i ruku (nema palcine iznad sredine vrata!), 'pravilnom' klasicarskom tehnikom okidanja (tirando, apojando) i to?
Errr, ja jesam. Davno bese. :kokice:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Aug 2010, 22:24

Nisam ni sumnjao, sokole, nisam ni sumnjao... :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Aug 2010, 22:27

A i zasto bi? Uzgred, Jovan Jovici je bio neki caletov rodjak, pa mi je pokazao par stosova kao klincu. Iz njegovih nekih knjiga i edukativnog materijala sam i ucio izmedju ostalog. Mada se secam da je tu bio u semi i Zarko Vukosavljevic.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 04 Aug 2010, 22:47

sinisake wrote:Da, da, odmah tu. :mrgreen: :ziveli:

Neso, da l' bi ti sad ucio stvarno 'skolsko' svirenje, sa sve pravilnim sedenjem (i onim podmetacem za nogu :mrgreen: ), drzanjem gitare, i ruku (nema palcine iznad sredine vrata!), 'pravilnom' klasicarskom tehnikom okidanja (tirando, apojando) i to?

Moraces da drzis ruku na vratu kao srederi, he, he... :P :mrgreen:

Kako je u nizoj muzickoj u Subotici, ne primaju matore?
E, pa ne znam dal bi mogao palac da drzim na sredini vrata al tehnike su mi zanimljive posto inace ne posedujem nikakve :mrgreen:
Ja bi zeleo da sam to sve apsolvirao vec pa da mogu da doziram sa drugim stvarima po volji.
Ne znam kako bi se prevele klasicarske tehnike na elektricnu gitaru to mi je bedak a mislim da mi se vise svidja elektricna zbog toga sto mozes razna sokocala da kacis i menjas zvuk kako osh.
Mislim da primaju vanredno i u srednju.Moguce je da bi bolje prosao sa privatnim casovima sto se tice samog znanja.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Aug 2010, 23:01

nenadnenad wrote: ...Ne znam kako bi se prevele klasicarske tehnike na elektricnu gitaru...
U principu tesko do nikako, iz nekog mog iskustva. Leva ruka jos Boze pomozi, ima tu zajednickih momenata, ali desna nikako.

Mada, kad prelazih na elektricnu a svirah klasicnu/flamenko, posebno sam analizirao Mike Oldfielda i John Williams-a. Ovaj drugi je legendarni klasicni gitarista koji je 70-tih godina svirao iz zajebancije cenim u legendarnom britanskom sustavu 'Sky' i tamo je przio Djibson L5 Custom, prstima jelda. Sjajno to zvuci, kao i Mike. Obojica sviraju skoro iskljucivo prstima elektriku (tj svirali su 70-tih, ne pratim ih vise u toj meri).

My bad, Kevin Peek je svirao L5 Custom, kao sto se da videti sa donjeg snimka.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Aug 2010, 00:09

Hm, da Djibson, sve sto ima siri i ravan vrat, sa finim razmakom medj zicama (jos nijesam navikao na fendjera :mrgreen: ), jbg prve 4 godine sviranja su prve 4 godine sviranja.

A, Neso, ako imate dobre privatnike, onda ok... Cuo sam za jednu 'doktoricu' muzike i djitre iz Sobaje kojoj je Napoleonov plac vrhunski tehnicki domet. :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Aug 2010, 00:12

Dersu Uzala wrote:A i zasto bi? Uzgred, Jovan Jovici je bio neki caletov rodjak, pa mi je pokazao par stosova kao klincu. Iz njegovih nekih knjiga i edukativnog materijala sam i ucio izmedju ostalog. Mada se secam da je tu bio u semi i Zarko Vukosavljevic.
Pa znao sam da i njega znas. :mrgreen: A cuvena crvena i plava knjiga? Sarajevska izdanja, ako se ne varam, ahahahha :ziveli:

Image

He, he. :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 05 Aug 2010, 00:43

Meni od casova klasicne gitare u glavi ostalo samo par konpozicija i pravilno drzanje instrumenta :(

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Aug 2010, 02:06

sinisake wrote:
He, he. :ziveli:
Ne znam na sta ciljas, rekoh, pokojnog mi caleta je on neki brat od nekog tamo ujaka/ujne. Osmo koleno, whatever. Ne znam za Sarajevo, Jovan Jovicic je iz Vrdnika, na to mesto sam konkretno mislio. I caletovi su neki odatle. bio sam tamo par puta, bio sam i kod Jovana na gajbi. Pre 40 godina recimo. tu negde. 35-36 preciznije.

dweezil

Post by dweezil » 08 Aug 2010, 09:25

Dersu Uzala wrote:
nenadnenad wrote: ...Ne znam kako bi se prevele klasicarske tehnike na elektricnu gitaru...
U principu tesko do nikako, iz nekog mog iskustva. Leva ruka jos Boze pomozi, ima tu zajednickih momenata, ali desna nikako
poenta i nije toliko u tehnici koliko u kapiranju muzicke teorije, gradjenju akorda, skala, modusa i poznavanju onoga sto sviras i zasto to sviras, klasicna gitara je uvek pozeljno iskustvo def

Wild Child

Post by Wild Child » 12 Aug 2010, 02:20

Trenutno...

ali znaci ne mozete da verujete :D

Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Aug 2010, 02:32

:bow:

Tufli

Post by Tufli » 12 Aug 2010, 02:35

Svaka chast ! Ajd' nam reci utiske, kako ti se dopada , kakav je u odnosu na ostale reverbe koje si probao, koliko moze da ide u ekstrem i da li mu neshto zamerash.?

Post Reply