Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Funkomat » 10 Sep 2010, 11:58

Em sto stoje nisko, em sto izgledaju deformisano. Trebali bi da budu postavljeni "vodoravno", tj paralelno sa linijom vrata a ovi su skroz ukrivo.

Image

I logo i onaj inlay su cudni. Logo skoro da dodiruje binding a na ovoj slici gore je mnogo nize. "N" u Gibson mi izgleda cudno a onaj inlay u sredini glave je manji od originala...
Ovo je garant neka muljaza.

Vaske023

Post by Vaske023 » 10 Sep 2010, 13:52

:grummel_2: ,ako se ne varam,istu gitaru je prodavao neki lik,koji je naglasio da je Gibson kopija.Prodavao ju je za 500-600e.Neko sa foruma je postavio taj oglas u ovoj temi al nisam uspeo da ga pronadjem.Dobro se secam finisha na tom "Gibsonu"...

jagoda

Post by jagoda » 10 Sep 2010, 16:37

Prodavci na KP su sve vise i vise nerealni . Da li su oni primetili da u Mitrosmusicu moze da se kupi USA Fender Stratokaster Deluxe za 730 eur ?
Ah , da... Daju ti i SKB / Fender kofer (150), kozni kais Fender (20), kabl Fender (15) i Fender /Schaller security strap lock (15).
Znaci gitara za 530. Jeste da je to rasprodaja, ali ko nije imao para za gitaru od 2000 US$, eto mu lepe prilike.
Tako da mi nisu jasni likovi koji za koriscene (ali ne i vintage ) stratove traze 600, 700, 800, 1000, 2000 eur, bez kofera, papirologije , sertifikata, garancije , racuna ...
Da, na pola tih gitara su neoriginalni delovi (pickupovi, tuneri...) .

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Sep 2010, 16:52

jagoda wrote:Prodavci na KP su sve vise i vise nerealni . Da li su oni primetili da u Mitrosmusicu moze da se kupi USA Fender Stratokaster Deluxe za 730 eur ?
Ah , da... Daju ti i SKB / Fender kofer (150), kozni kais Fender (20), kabl Fender (15) i Fender /Schaller security strap lock (15).
Znaci gitara za 530. Jeste da je to rasprodaja, ali ko nije imao para za gitaru od 2000 US$, eto mu lepe prilike.
Tako da mi nisu jasni likovi koji za koriscene (ali ne i vintage ) stratove traze 600, 700, 800, 1000, 2000 eur, bez kofera, papirologije , sertifikata, garancije , racuna ...
to u mitrosu je popust, na te stare modele koje nisu uspeli da prodaju, ako si bolje pogledao verovatno si video da imaju i deluxe za 1200e, to je ovaj novi deluxe koji im je stigao....a ti stari niu prodati pa ih sad daju za dzabe....
tako da to nije neko realno merilo vrednosti za te gitare, kao sto je jedno vreme prosle godine bio squier standard da se uzme u mitrosu za 150e nov, a inace se ta gitara polovna prodavala za oko 200....
naravno da ko sada ima pare, da mu je bolje da uzme u mitrosu novu gitaru, ali kad prodje taj popust, cene ce ostati iste....
sto bi sad neko ko prodaje svog strata morao da ga daje za 400-500e, ako ce za koji mesec opet da mu skoci cena....

sirkan

Post by sirkan » 10 Sep 2010, 16:53

Ovaj Gibson je Kinez provereno...e,sad ako tip prodaje kao orginal,trebalo bi ga posetiti i slomiti mu noge,jer ce zajebati nekog klinca koji nema pojma i izvrnuce soma i kusur za gitaru od 500 evra.Ja sam ih prodavao 2 komada i dao realnu cenu i napisao da su replike....u sustini,uz dobar set up,to znaju da budu jako dobre gitare uz jos malo ulaganja u njih,ali ovo mi smrdi na to da covek hoce da uvali kosku nekome. :twisted:

nikolic025

Post by nikolic025 » 10 Sep 2010, 16:57

Javio se lik i kaze da jeste kopija i da bolje zvuci od originala :)

U glavnom cena je 1000E,prava sitnica,skoro kao nov SG ORIGINAl,fali 50E

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Sep 2010, 17:00

@sirkan
Kakav ton su imale te replike? Mislim, ako mozes da ih uporedis sa epijem ili necim slicnim? One izgledaju lepo, dosta verno, ali ja ne verujem da su nesto kvalitetne, ali nisam ni probao ni jednu...

sirkan

Post by sirkan » 10 Sep 2010, 17:06

ja sam sada menjao jednog goldtopa koji sam sredio,promenio pragove kod Gorana,I i gitara je definitivno mnogo bolja od Epiphona....naravno i to je od komada do komada,ali u glavnom to mogu, uz malo posla oko njih ,da budu sjajne gitare...naravno,kao sto rekoh to su gitare koje kostaju 500,600 evra ako ih skockate....1000 evra za to je nenormalno i bezobrazno.evo slike mog goldtopa....

Image

jagoda

Post by jagoda » 10 Sep 2010, 17:48

Guitar_thrill wrote:
jagoda wrote:Prodavci na KP su sve vise i vise nerealni . Da li su oni primetili da u Mitrosmusicu moze da se kupi USA Fender Stratokaster Deluxe za 730 eur ?
to u mitrosu je popust, na te stare modele koje nisu uspeli da prodaju, ako si bolje pogledao verovatno si video da imaju i deluxe za 1200e, to je ovaj novi deluxe koji im je stigao....a ti stari niu prodati pa ih sad daju za dzabe....
tako da to nije neko realno merilo vrednosti za te gitare, kao sto je jedno vreme prosle godine bio squier standard da se uzme u mitrosu za 150e nov, a inace se ta gitara polovna prodavala za oko 200....
naravno da ko sada ima pare, da mu je bolje da uzme u mitrosu novu gitaru, ali kad prodje taj popust, cene ce ostati iste....
sto bi sad neko ko prodaje svog strata morao da ga daje za 400-500e, ako ce za koji mesec opet da mu skoci cena....
Pa sve je to tacno ali ako bi DANAS odlucio da potrosis 700 eur za US strata, da li bi kupio polovnog standarda bez kofera (kod koga jos postoje i dodatna pitanja) ili novog deluxa 2008. god. ?

LifelessDead

Post by LifelessDead » 10 Sep 2010, 18:33

Ti Kineski Gibsoni mogu da se naruce iz Kine za nekih 300-350$ ukljucujuci i shipping. Ma, da je ne znam kakav komad ne bih dao za nju 500,600 eur, mnogo je to za fake gitaru. Ustekas jos par stotina evra i kupis pravu stvar.

sirkan

Post by sirkan » 10 Sep 2010, 18:53

LifelessDead wrote:Ti Kineski Gibsoni mogu da se naruce iz Kine za nekih 300-350$ ukljucujuci i shipping. Ma, da je ne znam kakav komad ne bih dao za nju 500,600 eur, mnogo je to za fake gitaru. Ustekas jos par stotina evra i kupis pravu stvar.
Ne mozes da dobijes gitaru za te pare,nema sanse...znam to sigurno jer sam narucivao vec 5 puta.... :kokice:
nije sve kao sto pise na njihovim sajtovima....a shipping je poskupeo na nekih 270 dolara,pa ti vidi,a ceka te jos i neprijatan susret sa nasom carinom koja ce ti odvaliti 33 posto na cenu gitare +shipping....a ne mozes da kupis dobrog Gibsona za dodatih par stotina,osim ako tih par stotina nije 800,900...
evo ako ti nesto znaci ja sam jednu od tih gitara poredio sa Gibson studiom na istom pojacalu,i Studio se nije cuo pored ovog....znaci,ne kudi konja koga nisi jahao.
Nije sve sto dolazi iz Kine trash,to su stereotipi...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Sep 2010, 19:05

@sirkan: znas li mozda od kog se drveta prave te kopije?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Sep 2010, 19:13

sirkane, nemoj da me jos vise lozis na te fejkove! pocecu da g.a.s.-ujem, doci cu u iskusenje... :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Sep 2010, 19:16

Aha, znaci bolje rade nego oridjinali. Tako sam i mislio. Pa onda 1000 jura nije mnogo.

sirkan

Post by sirkan » 10 Sep 2010, 19:26

cccira wrote:@sirkan: znas li mozda od kog se drveta prave te kopije?
sve uredno... telo mahagoni a top je bio javor na jednoj od mojih gitara...jedino sto se prave iz vise komada drveta,nekome moze da smeta sto je vrat npr.iz tri komada drveta,negde i nije,zavisi sta ti zapadne.Naravno da ova gitara kad je dobijete radi lose,jer oni pojma nemaju sta je to set up,i kako se radi,od 5 gitara koje sam imao samo jedna je mogla odmah da se svira,na ostalima sam morao po nesto da doradjujem.Naravno i da ne moze da zvuci bolje od dobrog USA standarda ili customa,ali za male pare moze od nje da se napravi ozbiljan instrument,to je sve...
sirkane, nemoj da me jos vise lozis na te fejkove! pocecu da g.a.s.-ujem, doci cu u iskusenje...
ako hoces mogu da te odvedem kod ortaka sa kojim sam menjao mog Gibsona,pa ga probaj....garantujem ti da ti nece biti dobro koliko je dobar komad.
Aha, znaci bolje rade nego oridjinali. Tako sam i mislio. Pa onda 1000 jura nije mnogo.
Moj je radio bolje od Studija,a to za mene i nije Gibson,bar ne ozbiljan komad...a kao sto rekoh 1000 evra je preterana cena za tu gitaru.

Locked