evo, upadam i ja. vec odavno planiram da pravim gitaru po meri. video sam Nikoline teme ovde, pa sam posao do njega u Nish da isprobam i odlucio - Nikola mi pravi gitaru. posebno nisam mogao odbiti ovakvo parce jasena (a on ima jos jedno od iste daske u steku), a i za vrat je drvo ooodlicno. u mnogome me je pridobilo to sto je Nikola pravi entuzijasta i sto je vise nego spreman da izadje u susret za razne detalje. ne radi kako mu se prohte - nego po zelji kupca. lako smo se dogovorili.
sto se gitare tice, bice ovo:
telo jasen, 1 komad, nitroceluloza, lakirana natural na ovu foru, kao toplije boje:

vec ste videli telo i sharu na njemu
tortoise shell pickguard, na ovu foru:
http://www.patsguitars.com/images/aucti ... er/gal.jpg
vrat standardno maple, d oblik - znaci 1 inc celom duzinom, u vintage (50s) fazonu. podesavanje na glavi. ne jurim nikakav vintage look/feel/mojo, imam veliku ruku i ovaj mi se profil najvise svideo (probao sve telce u mitrosu - 52 je ubedljivo najbolji, al kosta 1700inesto e). tu je lepota saradnje sa nikolom - ako mi nekim slucajem vrat bude predebeo, on ce ga stanjiti pre lakiranja.
magneti: leslie broadcaster bridge i 60s strat u tele velicini u neck poziciji, bez hromiranog poklopca. znaci - i izgleda kao strat, samo je manji. vidi se, ne jurim mojo, ne jurim tradiciju, ja jednostavno znam koji zvuk najvise volim - bridge od telca i neck od strata. to i udobnost.
struja: 3polni prekidac, 2 pota, jedan push-push (za series/parallel u srednjoj poziciji), drugi koncentricni (znaci da pota jedan oko drugog, kao na boss metal zoneu, npr; oba su tone, mislim da telcu trebaju odvojene tonske). mozda killswitch, razmislicu. bice shieldovana, a sholjica za jack ce biti ona sto se shrafi sa 2 shrafa.
hardver: schaller straplocks, bridge sa 5 sharafa (sa mog skvajera, ne treba mi drugi), nut graphtech crni, civije isto sa skvajera (superzadovoljan sam, a mogu ih promeniti ako mi se prohte), plocica hromirana, sve hrom.
na sve to idu 10-52 zice.
i, ono na cemu sam insistirao: da vrat i pragove sredi tako da nemaju ni malo fret buzza, ni na suvo, sa mojim omiljenim setupom - 1,5-2mm na 12 pragu.
nikola mi postalje slike svaki put kad nesto bitno uradi, a izbacivace ih i ovde, pa da uzivamo zajedno.
sta kazete?